De laatste stuiptrekkingen van Sony zijn begonnen om de Activision Blizzard deal tegen te houden. Elke line of defense van Sony begint wanhopiger te worden.

Even een hele korte samenvatting. Microsoft wil Activision Blizzard overnemen voor bijna 70 miljard dollar. Wereldwijde organisaties omtrent concurrentie doen hier onderzoek naar of Microsoft wel of niet te groot wordt door zo’n overname. Sony wil natuurlijk de grootste speler blijven en ziet zo’n deal niet zitten. Daar komt ook nog eens bij dat de populaire franchise Call of Duty onder Activision Blizzard valt dus die zal dan eigendom worden van Microsoft. Aangezien Sony veel marketingdeals had omtrent Call of Duty en daar ook tere zieltjes mee wist te winnen om een Playstation te kopen, doet dat natuurlijk pijn als dat wegvalt. Sony heeft fantastische first party singleplayer games, maar op multiplayer gebied hebben ze weinig te bieden. Afijn, tot zo ver het verhaal in het kort.

Sony begint er een beetje koortsig uit te zien na de berichtgeving van afgelopen dagen. We zagen namelijk het volgende:

Sony zegt tegen de CMA (Competition and Markets Authority) dat Microsoft – mits deze deal doorgaat – in staat zou zijn om een buggy Playstation versie van Call of Duty op de markt te brengen zodat het Playstation in diskrediet brengt naar de gamers toe. Dat zou dan leiden dat Call of Duty spelers massaal overgaan naar de Xbox.

De aap komt sowieso uit de mouw. Sony ontleent blijkbaar bijna haar bestaansrecht aan Call of Duty op dit punt van de discussie. Het bedrijf begint wanhopig te worden, begint te ijlen, te smeken dat de deal niet doorgaat. Straks gaan alle spelers van Sony naar Xbox omdat de Playstation dan de ”second-class” console wordt. Hoe zwak sta je in je schoenen als je dit soort teksten naar de CMA stuurt? En waarom? Allemaal om de angst dat Microsoft een deel van de markt overneemt, terwijl Sony daarna nog steeds veel groter is? Zielig.

Het moge duidelijk zijn dat het hele verhaal rondom de Activision Blizzard deal van Microsoft naar een climax toe werkt. Alles wordt nog uit de kast getrokken om de CMA te overtuigen, hoe wanhopig het Sony laat overkomen, maakt blijkbaar niet meer uit.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments