Het is een gerucht maar wel eentje die vergezeld gaat van goede plaatjes.

Op Reddit doken deze afbeeldingen op. Ze zijn of heel echt of heel erg goed bedachte nepplaatjes. Gerucht of niet, we gaan toch alvast een voorzetje geven want de informatie die we zien is sowieso interessant. Volgens het uitgelekte beeld zal de game een release gaan krijgen op 6 december. Battlefield 5 met als bijnaam Eastern Front, lijkt zich af te spelen op het Europese continent en beschrijft een Russische inval. De gevechten van de hoofdgame vinden plaats in Oekraïne en andere ex-Sovjet staten en we zien steden als Vilnius (Litouwen), Minsk (Wit-Rusland), Kiev (Oekraïne) en Talin (Armenië). Het lijken plaatjes te zijn van conceptafbeeldingen waarop iemand bij EA aantekeningen heeft gemaakt. De hele lijst van DLC’s is te lezen en bij sommige zien we wat opmerkingen staan die ogenschijnlijk alleen door interne mensen gemaakt kunnen zijn. Waarom zou je, als het nep zou zijn, bedenken dat je een opmerking over teveel cijfers in een titel op zo’n document zou neerzetten of aangeven dat er geen reclame meer voor de grafische engine gemaakt moet worden? Volgens de afbeeldingen gaan we op 12 juni officieel horen dat deze game er gaat komen.

BF5

Oke, nu even uit de hype en in de huid van de criticaster stappen. Allereerst het hele onderwerp waarvan ik persoonlijk denk dat dit een nogal beladen thema is gezien de huidige politieke verhoudingen en de dreiging dat dit scenario op dit moment in het echt zou kunnen gebeuren. Een game maken die draait om een Russische inval in Europa en met name in voormalige Sovjet staten, lijkt mij iets waar een bedrijf zijn vingers liever niet zo snel aan brandt. Ook de releasedatum, 6 december, is een datum die in de Oekraïne bekend staat als de Dag van het Leger. Het voelt een beetje als een verborgen ‘protest’ of waarschuwing tegen de groter wordende macht van Poetin.

zfKwyCL[1]

Toch kan ook ik niet ontkennen dat het er zeer betrouwbaar uitziet. Zeker de DLC’s die we zien, zijn in lijn met datgene we eerder hebben gezien in vorige Battlefield titels. Mocht het allemaal kloppen, dan kunnen we een grote variatie aan maps gaan verwachten waarbij vooral de eerste, een omgeving die zich afspeelt in Oost-Europa en de laatste, een scenario waarin de US wordt aangevallen en we gaan vechten in LA en San Francisco, zeer aantrekkelijk klinken.

Dus laten we het voor het gemak maar als waar zien en gewoon zeggen, Battlefield 5: Eastern Front zal op 6 december in de winkels liggen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments