Rotterdam is de sjaak in nieuwe Battlefield 5 trailer met Battle Royale teaser!

Het is weer tijd voor een nieuwe trailer van Battlefield 5! Dit keer heeft een stad uit Nederland de hoofdrol, namelijk Rotterdam!

Eerlijk gezegd hadden ze beter deze trailer kunnen gebruiken in plaats van degene op de E3, want deze is nog veel indrukwekkender! Onder muzikale leiding van een cover van The House of the Rising Sun, zie je Rotterdam stuk voor stuk in duigen vallen.

De stad ziet er prachtig uit (als het nog heel is aan het begin van de trailer). Architectuur van ons landje zie je overal terugkomen. We krijgen dus echt te maken met Rotterdam uit 1940 inclusief de trams en auto’s van toen.

Waarom Rotterdam dan?

Nou, even een geschiedenislesje voor de mensen die niet bij geschiedenis hebben opgelet of waarbij school alweer te lang geleden is. Rotterdam werd op 14 mei 1940 gebombardeerd door de Duitsers. Dit vernietigde bijna de hele binnenstad. De Duitsers wilde eigenlijk heel snel Nederland, België en Luxemburg overnemen, maar stuitten nogal op verzet bij de Afsluitdijk, Grebbeberg en de Moerdijkbruggen.

Het bombardement leidde tot een overgave van Rotterdam en hiermee werd ook de toon gezet voor andere steden als Nederland zich niet zou overgeven. Als ze zich niet zouden overgeven, dan zou Utrecht de volgende stad zijn die bombardementen kon verwachten. Dat wilde natuurlijk niemand waardoor Nederland zich op 15 mei 1940 overgaf.

Terug naar de trailer

In de trailer zien we niet alleen Rotterdam, maar ook vele andere gebieden en landschappen zoals bijvoorbeeld Noord-Frankrijk (en zie ik daar nou ook Afrika ”El Alamein?”). Wat je aan het einde van de trailer ziet, is een sneakpeek van de Battle Royale modus in Battlefield 5.

De game komt uit op 19 oktober! Met EA Access speel je het 11 oktober al en met een Deluxe Edition speel je het 16 oktober al!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments