Review: The Sinking City (series X|S upgrade) – verbetering op meerdere fronten

Afgelopen week verscheen de Series X|S upgrade van The Sinking City. De game van Frogwares uit 2019 is nu opnieuw uitgegeven en voor de next-gen consoles geoptimaliseerd. Heeft dit een aantal problemen weten te verhelpen?

Met veel plezier stapte ik in 2019 voor het eerst in een op H.P. Lovecraft gebaseerd universum. Ik was onder de indruk van de sfeer en verhaalvertelling. De conclusie van mijn review destijds:

Mijn eerste stappen in een op Lovecraft geïnspireerd universum heb ik in The Sinking City mogen zetten en het zullen beslist niet mijn laatste stappen zijn. Hoewel de game de nodige technische flaws kent, wegen deze niet op tegen de sterke verhaallijnen en personages die hier invulling aan geven. Het speuren als detective in een onheilspellende Lovecraftiaanse open wereld waarbij je het toch écht zelf uit moet zoeken is enorm uitdagend en smaakt naar meer. 

The Sinking City uit 2019 werd geplaagd door enkele technische mankementen. Er waren lange laadtijden, de framerate was wisselend en texturen werden pas laat ingeladen. De nieuwe upgrade zou de nodige verbeteringen moeten brengen: 4K, 60fps, verbeterde laadtijden. Dat klinkt goed en in bovenstaande videoreview bespreken we hoe (en of) deze verbeteringen de gamebeleving hebben weten te verbeteren! Met andere woorden, is deze upgrade jouw 50 euro waard?

RECENSIES OVERZICHT
Review: The Sinking City series X|S upgrade
7.5
review-the-sinking-city-series-xs-upgrade-verbetering-op-meerdere-fronten<b>Min</b></br> - Combat controls zijn nog steeds clunky</br> - Oogt gedateerd </br> - Veel aan het reizen tussen missies </br> - Gebieden buiten de directe verhaallijn ogen weinig levendig en weinig gedetailleerd </br> </br> <b>Plus</b></br> + Enkele performance problemen zijn in de Series X|S goed aangepakt </br> + Verbeterde laadtijden </br> + Betere belichting op belangrijke plekken van de verhaallijn </br> + Sterke onheilspellende sfeer </br> + Goede verhaallijnen</br> + Detective gameplay is goed uitgewerkt</br> + Side quests geven verdieping aan wereld</br> + Goed uitgewerkte personages</br> + Impactvolle morele keuzes</br>
Abonneer
Abonneren op
5 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Dynko
Dynko
1 jaar geleden

Ik zal vanavond thuis m’n XSX maar ‘[s opstarten en zien of ik die upgrade ook heb gekregen of kan downloaden. Maar geldt dat ook voor spelers die de fysieke versie hebben – zoals ik?

Daarnaast moet ik toegeven dit spel al tijden niet aan te hebben geraakt. Het concept is wel gaaf maar toch vind ik het een beetje teleurstellend dat de trailer er grafisch zo veelbelovender uitziet dan het spel zelf. ‘Oogt gedateerd’ vind ik dan ook een behoorlijk accurate omschrijving.

Maar ik wil me er graag weer eens aan wagen binnenkort!

Last edited 1 jaar geleden by Dynko
Dynko
Dynko
1 jaar geleden

Oh wacht, ik snap ‘m nu. Ik dacht dat de update op de X One (X) werd overgeslagen en dat je er daar juist wél voor moest betalen. Hoe dan ook, dit wordt dan één van de ongeveer veertien titels die ik op schijf heb waar ik dan ook een digitale variant van bezit zodat ik ’t schijfje niet meer hoef te gebruiken. Meestal was dat een bewuste keuze omdat we nu twee consoles hebben staan thuis. Met één schijfje kun je dan niet samen Red Dead Online of Grand Theft Auto Online spelen, bijvoorbeeld. En Batman: Arkham Knight zat… Lees verder »

Last edited 1 jaar geleden by Dynko
Dynko
Dynko
1 jaar geleden
Reply to  Rik

Laat ik je zeker weten! Wegens een nieuwe DLC heb ik ‘m maar alvast gekocht en aankomend weekend wil ik er weer eens de tijd voor gaan nemen. Maar wel pas zodra ’t donker is, uiteraard ;-).

P.S.: Ik had nog niet de tijd genomen om jullie video te bekijken. Nu wel gedaan. Nog bedankt voor de verdere uitleg van verbeteringen en kritiek die is blijven staan :-).