Review: Minecraft Dungeons (DLC) – Howlings Peak en Flames of the Nether

gotta love it!

Na de release van Minecraft Dungeons hebben de ontwikkelaars bepaald niet stil gezeten. Maar liefst 4 DLC pakketten werden er ontwikkeld en uitgegeven. In deze review bespreken redacteuren Niels en Rik, vergezeld door gast-reviewer Matthew (GT: evil terrorr), de kwaliteit van twee uitgebrachte DLC’s die in het kader van de Season Pass verschenen zijn. Weet Mojang Studios met Howlings Peak DLC en Flames of the Nether DLC het plezier in deze action-RPG vast te houden?

Op 26 mei 2020 kwam Minecraft Dungeons uit. Een game die goed werd ontvangen en ook bij XBNL op een positieve review kon rekenen. Na de release kwam Jungle Awakens (juli 2020) en Creepy Winter (september 2020) uit. Deze DLC was onderdeel van de Hero Edition, maar kon je ook voor in totaal 11 euro aanschaffen.

De Season Pass

Na de Hero Edition kwam de Season Pass. De Season Pass werd in december 2020 gelanceerd en bestaat uit 4 DLC pakketten die voor twee tientjes te spelen zijn. In het kader van de Season Pass zagen we de Howling Peaks DLC (december 2020) en afgelopen week werd daar de Flames of Nether DLC (februari 2021) aan toegevoegd. Mojang Studios heeft het tempo er dus lekker in zetten.

Onze review gaat over de twee DLC pakketten die onderdeel van Season One uitmaken. De twee DLC’s hebben veel met elkaar gemeen. Iedere DLC voegt weer nieuwe wapens, artifacts, uitrustingen en mobs toe. De gameplay is georiënteerd rondom het vrijspelen van nieuwe dungeons en het levelen van je character. Qua sfeer en visuals doen de nieuwe werelden uniek en sfeervol aan. De gameplay is echter meer van hetzelfde en in deze review bespreken we dan ook of het repetitieve karakter van de game nog wel interessant genoeg is om door te spelen. Is de Season Pass jouw twee tientjes waard?

RECENSIES OVERZICHT
Review: Minecraft Dungeons (DLC) - meer van hetzelfde
7.0
review-minecraft-dungeons-dlc-howlings-peak-en-flames-of-the-netherMinecraft Dungeons is een action-RPG die voor het hele gezin toegankelijk is. Ook de nieuwe DLC's kenmerken zich door sfeervolle dungeons en geven wederom uren aan content voor relatief weinig geld. De kracht van de game zit in de variatie aan uitbreidingsmogelijkheden, speciale abilities en wapen(uitrustingen) die je vrij kunt spelen. Minpunt is dat de nieuwe dungeons meer van hetzelfde zijn en gaandeweg begint de game dan ook steeds repetitiever aan te voelen. Echter, de gameplay is verdraaid lekker en de relatieve eenvoud maken Minecraft Dungeons de ideale game om tussendoor te spelen. Minecraft Dungeons is niet ingewikkeld, geen hoogvlieger binnen het genre, maar wel gewoon een heerlijke video game! </br> </br> <b>Plus:</b> </br> - Genoeg nieuwe uitrustingen, wapens en artifacts vrij te spelen </br> - Sfeervol level design </br> - Veel nieuwe content voor relatief weinig geld </br> - Couch co-op en online multiplayer</br> - Uitdagende gameplay </br> - Moeilijkheidsgraad makkelijk aan te passen per dungeon </br> - Game laat de verschillende biomes goed tot zijn recht komen </br> - Levelling en progressiesysteem zit goed in elkaar </br> </br> <b>Min:</b> </br> - De verschillende dungeons duren redelijk lang </br> - Leuk voor tussendoor, maar over-all repetitieve gameplay </br> - Flinterdun en nietszeggend verhaal
Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments