Burnout Paradise was op de Xbox 360 een van de meest geliefde racegames ooit. Het was dan ook niet zo gek dat er veel vraag was naar een remaster. Maar of deze het (opnieuw) spelen waard is? Dat lees je hier!

Om direct heel eerlijk te zijn: ik heb niet zoveel met Burnout. Paradise wist in 2008 op de 360 echter wel mijn aandacht te trekken. Ik was dan ook enthousiast toen ik met de review van deze game mocht beginnen.

Laten we beginnen met het concept: Burnout is een racegame die zijn focus legt op toffe stunts, andere auto’s beuken en snelheid. Met het toepasselijke nummer ‘Paradise City’ van Guns N’ Roses op de achtergrond worden mij aan de hand van een korte tutorial de basics uitgelegd en mocht ik op pad.

Wat me direct opviel was dat de besturing 10 jaar na dato nog zeer vertrouwd, maar ook arcade aanvoelt. Met simpele drifts wist ik me door elke bocht heen te manoeuvreren en al snel sprong ik van ramps, daken en parkeergarages af. NICE!

Lekker gevoel

Wat me opviel was dat de game mij gelijk een gevoel van vrijheid gaf. Je kan rijden waar je maar wilt en overal is wel een shortcut, ramp of bord te vinden waar je wat mee kunt doen. Ik merkte dat ik in de eerste uren van de game meer bezig was met het verzamelen dan met de campaign. Al is die laatste ook belangrijk, want des te meer races je wint, des te meer je driver license omhoog gaat. En die wil je zeker hebben, want een hogere license betekent ook dat je meer auto’s ontgrendelt die allemaal weer hun voor- en nadelen hebben.

Verwacht echter niet te veel van de campaign. Behalve het behalen van een hogere driver license en het ontgrendelen van meer auto’s zit er niet meer in. Je Driver License verhoog je trouwens door het voltooien van vastgestelde races. Deze hebben verschillende doeleinden. Zo moet je de ene keer eindigen als eerste, terwijl je de volgende keer zoveel mogelijk tegenstanders beuken.

Zo kun je kiezen uit auto’s die sterk zijn met turbo, stunts en kracht. Gaaf aan deze remaster is dat alle auto’s die als dlc op de 360 kwamen ook direct beschikbaar zijn in deze remaster.

Grafisch opgepoetst

Wanneer een game een remaster heeft, dan kijk je natuurlijk extra goed naar de graphics, waar zie je verschil en hoe groot is deze? Mijn gevoel hierin is een beetje dubbel. De auto’s zien er in 4K namelijk fantastisch uit, ze zijn gedetailleerd en de zon van het paradijs glimt op de lak. Dit staat echter in schril contrast met de gebouwen en wegen. Hier en daar zie je losse pixels en textures lijken niet helemaal goed in te laden. Dit geeft je soms het gevoel dat met auto’s in 4K kwaliteit aan het racen bent door het landschap op de 360. Een gemiste kans dus!

Muziek

Door de vrij makkelijke besturing speelt de game lekker weg. Dit komt ook door de heerlijke muziek die in de game zit. Vaak kom je rocknummers tegen die precies passen bij de game. Mocht dit echter niet je muzieksmaak zijn, dan heb je natuurlijk altijd nog de mogelijkheid om Spotify aan te zwengelen.

Burnout Paradise Remastered is dus meer dan welkom op de Xbox One. Echter is er ook reden voor kritiek op de A.I. van je tegenstanders. Ik ben geen ster in racegames, maar als je na drie crashes nog een race kan winnen, dan gaat er iets mis. Daarin mist de game duidelijk uitdaging.

Een ander minpuntje is het feit dat je bij races meer op je map moet letten dan op de weg. Dit heeft alles te maken met je eindbestemming. Je mag zelf bepalen hoe je daar komt en dat is uiteraard tof, maar het is zo jammer dat de waypoint die boven in beeld wordt neergezet zo onduidelijk is en je zo weinig verteld.

Daarnaast is het uitzoeken van een auto erg storend. Deze komen stoer uit de lucht vallen, maar soms moet je vier hele seconden wachten op een auto die je kunt selecteren. Kom op jongens, dat mag wel wat sneller anno 2018!

DLC

De remaster van Burnout Paradise wordt nog een stuk aangenamer doordat alle uitgebrachte dlc erin verwerkt zitten. Zo ook de expansion Big Surf Island en al zijn auto’s. Big Surf Island ontgrendeld een nieuw gebied in het paradijs waar je nog meer bordjes, shortcuts en auto’s kan vinden. Het is een leuke toevoeging, maar om nou te zeggen dat er echt wat groots wordt toegevoegd? Nee.

Begrijp me niet verkeerd, Burnout Paradise Remastered is absoluut geen slechte game. Het speelt lekker weg en onder genot van een lekkere soundtrack scheur je al snel door de straten van het paradijs. De vibe is goed aanwezig en de stunts zijn gaaf om te doen. Het is alleen zo jammer dat de graphics zo’n klein likje verf hebben gekregen, dat de game zo weinig uitdaging bied en een vervelend way point systeem kent. Daarnaast ben ik van mening dat de prijs van deze remaster best aan de hoge kant is. Heb je deze game nog nooit gespeeld? Pak hem dan zeker eens een keer op, maar verwacht geen schokkende dingen.

RECENSIES OVERZICHT
Burnout Paradise Remastered
75 %
review-burnout-paradise-remasteredPlus: <br> + Speelt lekker weg<br> + Goede muziek<br> + Vette stunts<br> Min: <br> - Weinig uitdaging<br> - Grafisch niet heel bijzonder<br> - Onduidelijke way points
Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments