We voelden het al een beetje aan komen met Redfall, maar helaas geldt het uitstel ook voor Starfield.

Zojuist heeft Bethesda laten weten via Twitter dat Redfall en Starfield zijn uitgesteld naar de eerste helft van volgend jaar. Redfall zou eerst uitkomen in de zomer en Starfield in november. De reden achter het uitstel is dat ze de uiteraard de beste versie van de game op de markt willen brengen en dat het meer tijd vergt om de game te verfijnen. Ze geven ook aan dat er binnenkort een deepdive aan komt van Redfall en Starfield en daarmee doelen we waarschijnlijk op de Xbox Bethesda showcase in juni.

Pijnlijk voor Xbox?

Op Twitter en andere sociale media hoor ik de twijfel al stijgen. Wat heeft Xbox nu nog voor 2022? Playstation fanaten staan alweer in de rij om de exclusieve line-up van Xbox te bekritiseren omdat ze eindelijk die mogelijkheid weer hebben volgens hen. Het feit blijft dat Xbox meer dan zat titels heeft. Wellicht niet allemaal exclusief maar kijk alleen al naar de prachtige indie games die we elke keer krijgen voorgeschoteld in de Game Pass. Laatst heeft collega Rik nog een hele lijst online gezet met alle titels voor de Xbox (en andere consoles). We merken volgens mij in de hele industrie en dus op elke console de gevolgen van vertraagde ontwikkeling van grotere titels door o.a. de corona pandemie en voor sommige studio’s zelfs de oorlog in Oekraïne.

Volgende maand heeft Xbox alle ruimte om in hun showcase te laten zien waarom je blij mag zijn met je Xbox en waarom het fijn is om een gamer te zijn. Het wordt ongetwijfeld weer knallen geblazen met nieuwe titels en tot die tijd kan je mooi je backlog bijwerken. Game on!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments