We hebben weer wat nieuws op het internet voorbij zien komen. Er is blijkbaar een interne video getoond met details rondom de setting en het verhaal.

Het is niet heel gek dat er nu informatie zal lekken rondom nieuwe games, gezien de E3 over een maandje plaatsvindt. Volgens de bronnen en de video was Assassin’s Creed: Empire slechts een codenaam en is de echte titel ”Assassin’s Creed: Origins”. Blijkbaar staat de game op de planning om te worden getoond op de E3 2017. Het zal Ubisoft ongetwijfeld een goede boost geven voor hun show kwaliteit.

Een nieuwe wereld

AC: Origins schijnt een grote open wereld ervaring te bieden en speelt zich af in oud-Egypte. Het verhaal draait om de allereerste assassin’s guild en zal twee hoofdpersonen hebben, een vrouw en een man (omdat het in Syndicate goed werkte?). Het zal minder lineair dan voorgaande delen zijn en het progressie systeem is ook minder gebonden aan het verhaal. Het schijnt dat de inspiratie is genomen van Bethesda’s games als Skyrim en Fallout.

De game zal veel meer vrijheid bieden, maar ook meerdere werelden. Je hebt dus al oud-Egypte wat groter zal zijn dan welke Assassin’s Creed game dan ook. Maar we zullen ook naar Griekenland gaan bijvoorbeeld voor de gevechten op Mediterraanse zee. Een andere bron die connecties heeft met Ubisoft zegt dat er ook weer transities zullen zijn naar andere periodes in de geschiedenis, zoals de Tweede Wereldoorlog in Frankrijk, een Aziatisch land en een hedendaagse Abstergo Industries gebouw. Dit is op zich niet verrassend want dit werd in Unity al gedaan en ik vond het zelf echt hartstikke leuk dat ze het er in hadden gebouwd.

Wat gaan we zien?

Het is niet duidelijk of we als publiek zijnde ook echt de video gaan zien die is getoond aan de ”insiders”. Met dit soort artikelen moeten we er uiteraard ook bij vermelden dat je alles met een korrel zout moet nemen. Het is een gerucht, nog geen officiële informatie. Then again, je mag alvast een pot zout gaan kopen, want de komende periode zul je nog wel meer geruchten lezen over andere games. Uiteraard houden we je op de hoogte.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments