We zijn bij XBNL natuurlijk vrij pro Xbox terwijl bijna de hele wereld pro Playstation is. Dit ligt misschien aan de keuzes van de mensen zelf, maar de pers maakt het er ook niet beter op voor Xbox. Dat wordt wederom bewezen met dit nieuws over exclusives voor de Xbox series X.

Je vraagt je waarschijnlijk af wat er allemaal aan de hand is. Het gaat om koppen als ”Nieuwe Xbox Series X zal voorlopig geen next-gen exclusieve titels hebben” of ”Verwacht geen first-party exclusieve titels voor de Xbox Series X het komende jaar”. Wat ze hier mee bedoelen is dat je in 2020 en 2021 geen titels zult kopen die bijvoorbeeld alleen op de Series X zijn te spelen en die je niet op de One X kunt spelen. Dit komt door een uitspraak van Matt Booty, hoofd van Xbox Game Studios, tijdens een interview. Hij zegt dat in het eerste jaar (of eerste twee jaar) er geen games uit zullen komen die je wel op jouw Series X kan spelen maar niet meer op de originele Xbox One.

De Xbox One X

Dat klinkt niet raar toch? Volgens mij waren we allemaal wel op de hoogte van de geniale zet van Microsoft om Xbox één familie te maken zonder dat je een nieuwe console MOET KOPEN om nieuwe titels te spelen. Volgens mij is dat alleen maar een voordeel. Het wordt er alleen met de wereldwijde pers niet beter op. Ze doen net alsof games als Halo Infinite niet zullen uitkomen en dat het negatief is dat Xbox series X geen exclusieve games zal hebben, specifiek voor die console. Het is alleen maar fijn als je vrienden die misschien nog geen Series X hebben ook gewoon met jou de multiplayer kunnen gaan doen.

Positieve inhoud verpakt in een negatief bericht

De inhoud van het bericht van diezelfde pers is verder prima, maar het lijkt nu net alsof Xbox ergens niet goed bezig is. Waar het echt om gaat, is het volgende. Als eind dit jaar de Xbox Series X uitkomt, zal het wel even duren voordat er een game komt die echt ‘Xbox Series X Only’ is. Ik verwacht eerlijk gezegd dat GTA6 één van de eerste games zal zijn die puur voor next-gen is in verband met het gebruik van een SSD in de console.Verder zullen nieuwe games waarschijnlijk extra mooi zijn op de Series X en ietsjes lelijker op bijvoorbeeld de Xbox One S. Het is verder een terechte vraag van andere pers wanneer het moment komt dat Xbox de originele One laat vallen omdat nieuwe games gewoon de moderne hardware nodig hebben. Je kan niet verwachten dat we in 2025 een nieuwe Witcher-game kunnen spelen op een Xbox One uit 2014.

Het idee is natuurlijk wel raar dat er een ‘nieuwe generatie’ aan komt zonder exclusieve games om die nieuwe generatie te gaan verkopen. Waarom heb je de Xbox Series X nodig als je al die games ook op je One X kan spelen? Dat wordt zo meteen waarschijnlijk met laadtijden en grafische pracht wel duidelijk, maar Microsoft laat gewoon de keuze aan de spelers zelf. Microsoft wil, zoals we al zo vaak hebben beschreven, zo veel mogelijk spelers in de omgeving van Xbox. Of je nu een pc hebt met Xbox games of een goedkope Xbox met een gamepass, het maakt niet uit.

Kortom, al met al, je zit bij Xbox goed. Heb je een Xbox One uit 2014? Maakt allemaal niet uit joh. Dan kan je ook gewoon Halo Infinite spelen, alleen niet zo mooi en niet in 4k.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments