Zojuist heeft CD Projekt RED ons verblijd met een nieuwsbericht over hun nieuwste project. Een nieuwe Witcher game!

We wisten allemaal al dat er een nieuwe Witcher game aan zou komen. Het zal ook ongetwijfeld wel even duren, maar toch fijn om een update te krijgen van de ontwikkelaar zelf. CD Projekt RED laat in het nieuwsbericht een plaatje zien met ”A New Saga Begins”. We zien duidelijk een andere Witcher school dan de Wolf waar Geralt onderdeel van was, dus ik neem aan dat we een nieuw personage gaan volgen in dezelfde wereld. Dat zou betekenen dat CD Projekt RED zelf een verhaal gaat schrijven i.p.v. het gebruiken van bronmateriaal zoals in The Witcher 1, 2 en 3 die op de boeken van Andrezj Sapkowski waren gebaseerd.

In het plaatje zien we de medaille van The School of the Lynx (of Cat). Het kan een school zijn die is gemaakt door bijv. Lambert en Keira Metz nadat The Schoolf of the Wolf is opgeheven. Er zijn wat fan fictions online over deze school, maar niks officieels vanuit het verhaal. We zien ook sneeuw, wat kan duiden op de meer noordelijke regionen van The Witcher. We hebben er hier best wel wat van gezien in deel 3, dus het zuiden leek mij een logischere keuze gezien die nog niet heel goed zijn belicht in de game franchise.

Even een andere engine

In het nieuwsbericht geeft CD Projekt RED aan dat ze switchen van hun eigen REDengine naar Unreal Engine 5. Dat lijkt mij een verstandige keuze want het ging met Cyberpunk 2077 niet heel lekker wat betreft hun eigen engine. Ze gaan ook echt een partnerschap aan met Epic Games om er voor te zorgen dat ze Unreal Engine 5 goed onder de knie krijgen om een nieuwe open wereld game te maken. Heel verstandig!

Wanneer kunnen we deze Witcher game verwachten? Ik neem aan dat we nog minstens 3 jaar kunnen wachten. Wellicht gaat de ontwikkeling iets sneller door Unreal Engine 5, maar 3 jaar lijkt mij het minimum. Dus tja, we zien het wel in 2025. Misschien is GTA6 dan ook een keer uitgekomen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments