Vanavond was een hele awkward stream te zien op het Twitch kanaal van The Division. Er zijn positieve nieuwtjes, maar zeker ook negatieve nieuwtjes. 

Zoals ik al zei is alles een beetje awkward in de stream. De presentator is nogal nerveus en hyper, maar goed, we zijn hier niet om de stream te bespreken. De nieuwe details van de Incursions update zijn:

  • De Incursions zullen objectives bevatten die behoorlijk pittig zijn. Als je alles voltooit, dan krijg je de end-game loot! Die heb je nodig voor onderstaande punten. De Incursions zijn al pittig genoeg, maar er is zelfs nog een hogere moeilijkheidsgraad beschikbaar. Dus het is ‘Hard’ en ‘Challenging’. Dit wordt echt hardcore, want er zijn dus geen blijkbaar geen checkpoints. Als je doodgaat, is het klaar! Opnieuw beginnen. Challenging geeft je een hogere kans op de end-game loot.
  • Je kan constant incursions doen, alleen zal je aan het begin van een week één keer een bonus krijgen. Daarna niet meer, dan moet je weer wachten tot de volgende week.
  • Er komen gear sets met bonussen. Dit principe waait over uit andere MMORPGs als World Of Warcraft en Diablo 3. Gear sets zitten als volgt in elkaar. Stel dat je 2 van de 5 items hebt (handschoenen + muts ofzo), dan ontgrendel je een bepaalde bonus. Als daar een derde item bij komt, dan wordt er een bonus toegevoegd. Het is dus best een opgave om echt 5 van de 5 matchende items te looten. Daarbij komt ook nog eens het feit dat je echt missies tientallen keren opnieuw zult doen, omdat het nooit achter elkaar zal droppen bij de eindbaas, helaas. Gear sets zijn dus een leuke uitdaging, maar ook een manier om mensen te laten grinden, vooral in de end-game. Nieuwe gear kun je vinden bij de Incursions, maar ook de Dark Zone en Challenges.
  • Je kan nu items ruilen met groepsleden. In de Dark Zone zal dit alleen bij checkpoints kunnen. Items die je nu hebt, vallen daar buiten. Het gaat echt om nieuwe items.
  • Er komt een spectator cam, wat vrij handig is. Als je nu dood gaat, kan je even rondkijken en je teammaten ondersteunen.
  • Je zal niet levelen met de update, maar in The Division wordt binnenkort de gear score gehanteerd. Dat is eigenlijk net als Destiny en dat vind ik persoonlijk wel jammer. Nu moet je dus blijven grinden voor items in plaats van experience points.12921895_962368080484626_1591405652_o
  • In de Dark Zone zal elk uur een supply drop komen met hele goede loot. Uiteraard zal je dit niet zo maar krijgen, er staan namelijk erg sterke vijanden omheen. Alleen een groep kan de supply drop oppakken. Als je het hebt bemachtigd, hoef je niet te extracten (jammer, was nog extra spannend geweest).
  • Nieuwe gear in de update zal je huidige gear niet per se overbodig maken (dit is volgens mij een politiek correct antwoord van de ontwikkelaars, ik weet zeker dat de nieuwe gear echt veel beter is).
  • Wekelijkse beloningen gelden per character, dus je kan vier keer een beloning krijgen (als je echt fel bent).
  • De update komt op 12 april uit!

Al met al, mijn eigen oordeel: De gear sets zijn een leuke toevoeging en de Incursions op zich ook (vooral omdat het zo moeilijk is en je echt je eigen team nodig hebt). Ik vind het alleen jammer dat ze nu content erbij voegen waardoor grinden echt een deel van het spel zal worden. Gear score enzo. Doet mij gelijk denken aan Destiny’s grindfest en dat is #nietbest.

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Martin Katerberg
Martin Katerberg
6 jaren geleden

Destiny like! Jammer!

Maurits Clear
Maurits Clear
6 jaren geleden

Aiaiai, de reden dat ik Destiny heb laten vallen als een baksteen. Dit spel ga ik dus verdrietig genoeg links laten liggen. Quantum Break dan maar.