Nieuwe Battlefield onthuld in trailer – Op naar 2042!

We waren al een tijdje aan het wachten op deze trailer, maar we zien nu eindelijk welke kant we op gaan met de nieuwe Battlefield. We gaan namelijk naar het jaar 2042 en dat zorgt voor leuke nieuwe toevoegingen in de gameplay.

Om 16:00 ging de trailer live waar we eindelijk beelden zagen van de nieuwe Battlefield. Stiekem was er al het één en ander gelekt op EA Origin, maar nu hebben we de officiële trailer gezien. Het wordt Battlefield 2042! Hieronder zie je ook gelijk al een paar screenshots.

In Battlefield 2042 staan er twee ‘oude rivalen’ weer eens tegenover elkaar… Noord-Amerika tegen Rusland. Dit gebeurt in een nieuwe Wereldoorlog en in een wereld vol tekorten aan voedsel, energie en schoon water. Je speelt met Specialists, een nieuwe type soldaat met eigen Specialist Traits en Specialties. Er zullen meerdere volledig configureerbare uitrustingen zijn. Uiteraard horen daar de nieuwste wapens en gadgets bij zoals je die gewend bent van Battlefield.

De actie uit de trailer is rauw en laat ook wel verschillende knipoogjes zien. Zo wordt er een groep soldaten afgemaakt in een haven vol containers wat wel heel erg doet denken aan de klassieke map Shipment uit Call of Duty. Verder zien we ook nog een onrealistische beweging van een straaljagerpiloot die even uit zijn straaljager springt om een andere straaljager kapot te schieten. Vervolgens duikt de piloot gewoon weer zijn cockpit in om verder te gaan met zijn straaljager. Dat is een duidelijke knipoog naar de talloze killshots die op YouTube staan van Battlefield 3 en 4.

Oh wat ie is mooi! Oh wat is ie mooi!

Wat zien we verder in de trailer? Als we kijken naar de grafische aspecten dan ziet alles er weer top uit! Alle beelden uit de trailer laten zien wat de Frostbite 4-engine kan doen. Je kan met de Xbox Series S en X de grote maps spelen met 128 spelers. De Xbox One-versie moet het doen met 64-spelers maps. In deze maps zal er totale chaos heersen, mede dankzij het weer. In de trailer zien we al hoe een tornado een compleet stadgebied vernietigt terwijl de spelers nog op elkaar schieten. Dit voegt een nieuw element toe aan de franchise waar we dus nog meer dynamische levels mogen verwachten dan voorheen.

In Battlefield 2042 mag je de nieuwe modus All-Out Warfare verwachten, een combinatie van de populaire modes als Conquest en Breakthrough. Op de Xbox Series S en X zul je dit met 128 spelers kunnen doen waardoor de intensiteit hoger dan ooit ligt. Daarnaast heb je nog Hazard Zone wat een squad-based speltype is maar verder nog weinig over bekend. Het is in ieder geval geen simpele team deathmatch. Er wordt later nog een derde spelervaring aangekondigd die door DICE LA wordt ontwikkeld en blijkbaar is de modus een liefdesverklaring aan de Battlefield-fans waarin men zich direct thuis voelt.

Battle Royale?

We horen niks over een Battle Royale wat tegenwoordig toch echt de norm lijkt te worden voor een game als Battlefield. Het is in ieder geval wel een methode om veel geld binnen te harken als we kijken naar Fortnite en Call of Duty: Warzone. In Battlefield V werd Firestorm geïntroduceerd, de Battle Royale modus antwoord van DICE. Dat heeft echter niet zo goed uitgepakt als bij concurrent Call of Duty met Warzone. Het is wellicht een verstandige keuze van DICE om met Battlefield niet meer in dit segment te willen concurreren. Met een multiplayer modus waar je maps gaat krijgen waar 128 spelers All-Out Warfare spelen zal er ook op grote schaal worden gespeeld. Wie weet komt DICE alsnog met iets soortgelijks als we meer informatie krijgen over de game. Ik zeg trouwens wel DICE, maar Battlefield 2042 wordt ontwikkeld door meerdere studio’s! DICE Stockholm, DICE LA, Criterion, EA Gotenburg en Industrial Toys.

We horen overigens ook niks over een singleplayer modus! Die lijkt niet aanwezig in deze nieuwe Battlefield.

Meer spelers is meer euro’s!

Battlefield 2042 komt op 22 oktober uit en kost op de Xbox One €69,99 maar op de Xbox Series X en S een tientje meer, namelijk €79,99. Er komt uiteraard weer een scala aan edities zoals we van elke grote uitgever inmiddels gewend zijn. Je hebt de Battlefield 2042 Gold Edition voor €99,99 op Xbox Series X en S, of de Battlefield 2042 Ultimate Edition voor €119,99. Het mag wat kosten!

Zie hieronder een overzicht van de bundels.

Houd EA vooral in de gaten tijdens de E3 want op 13 juni krijgen we gameplay beelden te zien.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments