De hypetrain gaat in volle vaart en er lijkt de komende tijd ook geen einde aan te komen. Rocket League is overal, iedereen heeft hem en hij wordt ook tot in de late uurtjes gespeeld.

UPDATE 30/03/16: Inmiddels is de releasedatum van de basketbalmodus bekend. Scroll gauw naar het einde van het artikel voor alle details.

Het lijkt wel een gouden formule, iedereen die Rocket League speelt raakt er van in de ban. Terwijl het concept eigenlijk vrij simpel lijkt. Je hebt een voetbalveld met bestuurbare auto’s in plaats van voetballers en jij moet er voor zorgen dat je de wedstrijd wint. Fifa had natuurlijk al een winnende formule, dus dat wordt lastig na te maken. Dus hebben de kerels bij Psyonix het over een andere boeg gegooid. Ze hebben de spelers bij Fifa omgewisseld met een andere passie van de gemiddelde man, namelijk auto’s.

En hoe kun je die wildebrassen die punten willen scoren terwijl ze aan het rondscheuren zijn met een auto gelukkig houden? Door de omgeving eens in de zoveel tijd te veranderen. Psyonix weet daar wel raad mee, inmiddels is de ijshockey modus al toegevoegd, deze heet ”Snow Day”. En met een tweet die vandaag online is gekomen is er ook een andere modus aangekondigd…

Jawel, je ziet het helemaal goed! Binnenkort kunnen we ook aan de slag met basketbal. Ik ben heel benieuwd hoe dribbelen dan in zijn werk gaat en of je met een auto een behoorlijke slam dunk kunt maken. De fanboys hebben zich inmiddels al gemeld in de reacties op de tweet, ik heb nog nooit zó veel blije gasten gezien bij de aankondiging van een nieuwe spelmodus. Deze knullen lijken nog blijer dan Jeremy Clarkson die de snelste auto ter wereld mocht testen.

Ik ben heel erg benieuwd hoe ze dit uitwerken bij Psyonix en natuurlijk ook of dit betekent dat we nóg meer modi kunnen verwachten. Want als ijshockey en basketbal al zijn toegevoegd, zou er dan ook een wat minder gewaardeerde sport zoals volleybal, of korfbal komen? Of springen we dan met z’n allen het water in voor een potje waterpolo? Het is hoe dan ook leuk dat de producenten bij Psyonix hun fans betrokken proberen te houden, want met nieuwe en leuke opties blijven de fans natuurlijk ook langer hangen. Het is nog niet bekend wanneer we de nieuwe basketbalmodus kunnen spelen, maar hij zal in ieder geval binnenkort komen!

Update 30/03/16: Er is inmiddels bekend gemaakt dat de basketbalmodus in april zal komen! En dat is uiteraard weer ter sprake gebracht met een tweet van het Rocket League account.

Dit keer zit er ook een video bij, en ik moet zeggen, het ziet er werkelijk gelikt uit! Ik denk dat de Rocket League fans hier een heleboel plezier uit kunnen halen! Nog even geduld hebben dus, maar we kunnen al bijna gaan genieten van een nieuwe modus!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments