GTA6 is net als het geheime koffertje van Prinsjesdag, zo lek als een mandje. Nu weer nieuwe informatie die wederom wijst naar Vice City.

Elk GTA deel wordt pas vrij laat uit de doeken gedaan. GTA6 weet echter wel de kroon te spannen omdat het inmiddels al 7 jaar geleden is sinds wij een nieuwe GTA game hebben mogen spelen. Lek na lek verschijnt op het net met nieuwe aanwijzingen waar de game over zal gaan. Zo zijn er ook nu nieuwe aanwijzingen dat we naar Vice City (de Miami van Rockstar) zullen gaan in GTA6.

Wat is nu het geval? Op Twitter is het bericht verschenen (en weer verwijderd) dat synthwave artiesten door Rockstar zijn benaderd, waaronder ene Pete Rice. Synthwave staat als genre bijna gelijk aan de jaren ’80 omdat het in die periode een hele populaire muziekstijl was. Rockstar zou dus bezig kunnen zijn met het verkrijgen van licenties van synthwave muziek voor bijvoorbeeld een radiostation. We weten echter verder helemaal niks. Misschien is het voor een andere game of misschien wel voor een GTA Online update met dikke jaren ’80 stijl content. Het is logisch dat we hier allemaal naar kijken voor een aanwijzing voor GTA6, maar tegelijkertijd kan het ook voor andere zaken zijn.

In vogelvlucht

Mocht je rond de eeuwwisseling zijn geboren en niet weten wat GTA: Vice City überhaupt is, even een snelle update. GTA: Vice City kwam vrij rap na GTA3 uit wat de eerste Grand Theft Auto in 3D was en zo’n beetje het free-roam genre heeft uitgevonden. GTA: Vice City vond in de jaren ’80 plaats en had een heel vet verhaal over drugs, seks en rock’n’roll. Absurde personages en verhalen vlogen je om de oren met altijd lekkere muziek op de achtergrond van bijv. Iron Maiden, Michael Jackson, Ozzy Osbourne, Slayer, Judas Priest etc. Het is niet heel gek dat GTA: Vice City vervolgens is uitgegroeid tot de favoriete GTA van menig gamer. Het is daarom een extra grote wens van velen dat GTA6 nu een terugkeer maakt naar Vice City of in ieder geval de jaren ’80 zodat menig speler zijn tienerjeugd kan herbeleven.

Het is niet de eerste keer dat een lek naar Vice City verwijst. Al eerder gingen er geruchten over het verhaal dat het met drugs te maken zou hebben à la Narcos. Een andere lek deed ook gelijk uit de doeken dat GTA6 enorm groot is waarbij Vice City slechts één van de vele steden zal zijn waar je naar toe kunt.

GTA 6 zal de lat hoog leggen

Als je alle lekken bij elkaar legt, dan wordt er één plaatje duidelijk… GTA6 wordt een enorme game. Niet alleen qua aantal steden, maar waarschijnlijk ook qua verhaal. Mijn onderbuikgevoel zegt dat Rockstar met GTA6 bewijst dat Rockstar de heer en meester is in het veld van open-wereld games. Maar nog belangrijker is dat Rockstar waarschijnlijk wel de uitdaging aan wil gaan om een GTA te ontwikkelen die puur voor de next-gen is (dat is ook al eens gelekt) en waarbij de SSD volop wordt benut. Mijn hoop is nog altijd dat ze dit jaar GTA6 aankondigen, maar dat zal waarschijnlijk volgend jaar worden en met een release van 2021 (a man can dream). Veel geruchten wijzen naar 2023 als release datum omdat uitgever Take-Two in dat jaar ontzettend veel geld gaat uitgeven aan marketing. Het is echter niet des Rockstar om in 2021 een game aan te kondigen die in 2023 uit komt. Dus dat blijft nog wel een vraagteken. Daarbij komt ook nog het feit dat ze best laat zouden zijn met het vergaren van muziek voor GTA6 als de game volgend jaar uit zou komen. Het enige wat we kunnen doen is wachten.

Hebben jullie nog iets van een wensenlijst voor GTA6? Wat zouden jullie graag zien?

Abonneer
Abonneren op
6 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Dynko
Dynko
2 jaren geleden

Vreemd genoeg, door een raam kunnen springen. Dat is wat ik wil kunnen in zo’n spel. Was ik gisteren GTA Online aan het spelen en zat ik in een survival missie, moet ik gewoon door de deur. Ik ben echter de State of Decay spellen gewend, waar dit wel kan. En de locatie waar ik zat was een ouwe vervallen boerderij die leek op zo’n gebouw, dus deed ik onverhoeds toch meerdere pogingen :-P.

Meer interactie met de omgeving, zoals in Red Dead Redemption 2, lijkt me ook fijn. Sterker nog, in de eerste RDR kon dat al.

Dynko
Dynko
2 jaren geleden
Reply to  RMNiels

Die beide suggesties zijn leuk, maar ik bedoelde interactie met de mensen in je omgeving. Arthur kan iedereen groeten en een praatje maken en zijn gesprekspartners weten hem vaak te herinneren en vertellen hem hoe ze over hem denken. I want no more trouble from you, y’hear? En ik weet niet of de Honor en Fame systemen uit de RDR wereld hier zouden werken, maar kan leuk zijn. Dat aanvankelijk van jouw moraal en beroemd/beruchtheid mensen anders op je reageren.

Dynko
Dynko
2 jaren geleden
Reply to  RMNiels

Tienerjaren herbeleven, dat klopt trouwens nog maar nét voor mij. GTA Vice City kwam uit in 2002 maar ik speelde ‘m vier jaar later voor ’t eerst, vlak voor ik 20 werd.

En wat zou jij zelf precies willen zien in het nieuwe deel, Niels?

Last edited 2 jaren geleden by Dynko
Dynko
Dynko
2 jaren geleden
Reply to  RMNiels

Mooi lijstje! En ja, die bovenste bedoelde ik dus ook. Verder lijkt het me wel tof om daadwerkelijk gearresteerd te kunnen worden en dat je dan een tijdje in een cel of gevangenis moet doorbrengen.