Op zaterdag 20 februari 2021 heeft een 29-jarige gamer uit Brabant een wel heel bijzondere mijlpaal bereikt. De man, die binnen de community bekend staat als evil terrorr, wist iets na 21:00 uur zijn gamerscore op exact 1.000.000 te zetten. Een bijzondere gelegenheid die live op Twitch werd gevierd!

In 2007 kwam evil terrorr voor het eerst met een Xbox in aanraking. Na het nodige wikken en wegen, verkoos hij de Xbox 360 boven de Nintendo Wii en was Gears of War de eerste game die hij speelde. ‘Een echte next-gen experience. Het was met name de grafische uitstraling waar ik zo van onder de indruk was‘. De nodige uurtjes werden gespeeld en de bodem voor een lange reis door achievement-land werd gelegd. Sinds Gears of War heeft hij meer dan 1000 games gespeeld en behoort hij dan ook, ondanks zijn nog jonge leeftijd, tot de veteranen binnen de mondiale Xbox community.

Evil is er in zijn streams heel duidelijk over. Het halen van achievements is een manier van gamen geworden, waar hij gaandeweg steeds meer plezier in kreeg. Binnen de XBNL-community hebben we evil terrorr leren kennen als een veelzijdige gamer. Dat blijkt ook wel uit zijn Top Games list die hij met de redactie gedeeld heeft. We noemen enkele titels: Prey, F.E.A.R., Dead Rising en Hellblade. Games die iets te vertellen hebben.

Het zijn echter niet enkel de grote titels waar evil enthousiast van wordt. Condemned Criminal Origins is wat evil betreft een hidden gem. En hij heeft eindeloos genoten van Overlord, want ‘wie vindt het nou niet leuk om de villain te zijn in een verhaal‘. Op True Achievements is te zien dat er niemand in Nederland meer achievements heeft weten te halen in third person shooters. Naast volharding en discipline weet de Brabander dus ook de nodige skills te brengen.

825 games completed!

We kunnen nog wel eindeloos doorgaan met het quoten van games. Er zitten de nodige pareltjes tussen de 825 games die evil terrorr sinds Gears of War heeft weten te completen. Echter, niet alles was top notch, maar je zult evil terrorr zelden betrappen op ongenuanceerde kritiek. Schort er iets aan de game of is er een achievement bugged? Dan zoekt hij de betreffende Discord op om met de ontwikkelaars in gesprek te raken. De passie en liefde voor Gaming is groot en zijn motto op vrije dagen: ‘sleep, eat, game, repeat’.

De laatste maanden richting de 1 miljoen gamerscore hebben we op de XBNL-Discord zijn reis kunnen volgen. Zou hij als 2e Nederlander (volgens True Achievements) de magistrale score aan weten te tikken? En gaat hem dat in 2021 lukken? Weddenschappen werden gesloten. In het subkanaal ‘evils-road-to-1million’, zagen we dat het tempo van completen hoog lag en afgelopen maand ook steeds hoger kwam te liggen. Soms werden er op een avond 3 games verslagen. In de loop van februari werd het binnen de community duidelijk dat het weekend van 20 en 21 februari het moment daar zou zijn. Veel sneller dan aanvankelijk gedacht.

Primetime Content Consumer

Op zaterdag 20 februari 2021 begon evil terrorr aan zijn laatste game. Door Little Nightmares 2 te completen zou hij de 1.000.000 gamerscore aan gaan tikken. En na een goede 5 uur spelen, met tussendoor de nodige hamburgers en friet (patat volgens sommigen in de chat), was het dan eindelijk zo ver. Met de Primetime Content Consumer achievement (per toeval zeer toepasselijke achievement!) heeft evil terrorr zijn gamerscore op exact 1 miljoen weten te zetten. Een hele prestatie, waar hij onder applaus van de Xbox community het memorable moment kon vieren.

‘Ieder mens heeft graag een doel in zijn leven. Sommige gaan de marathon lopen, sommige zoeken nog iets zotter en gaan voor achievements. Dit is wat onze Evil terror doet. Hij zou eigenlijk zijn namen moeten veranderen naar God terror en dit omwille hij de kaap van 1 miljoen heeft behaald. Want hij is nu een god voor mij!’

XBNL moderator en community member Michaeltje over Evil Terrorr

De XBNL-community is trots op evil terrorr zijn prestatie. De felicitaties stromen binnen, zo ook van voormalig redacteur Clenn:

‘Een controlekamer, hoor ik je vragen? Luchtverkeersleider? Nee… Deze man heeft gamerscore verdienen tot een kunst verheven. Hij houdt er ook zijn eigen jargon op na. Double boxen. Triple boxen. Het komt er op neer dat hij het allemaal liever in zijn uppie doet tegenwoordig. In zijn huis slingeren meer controllers rond dan er speciale edities zijn verschenen. En aan 1 tv heeft deze zuiderling niet genoeg. Matchmaken duurt hem allemaal te lang. Hij organiseert zijn eigen feestjes wel…Bovendien heeft hij naar eigen zeggen geen vrienden? Dat laatste durf ik wel te ontkennen.

Proficiat, Matthew!

Voormalig redacteur Clenn over de prestatie van evil terrorr

De millionaires club

Op Twitter bleef de prestatie van evil terrorr ook niet ongemerkt. Hij werd door onder andere Patrick Maka, bekend van de vele achievement guides, gefeliciteerd met zijn toetreding tot de millionaires club. Op de vraag of er dan ook een geheime handdruk was kon evil terrorr nog geen antwoord geven. Wel ontving hij van Microsoft een mooi pakketje als blijk van waardering:

De grote vraag die al snel binnen de community gesteld werd. Hoe nu verder?

‘Gefeliciteerd terror, wat een prestatie! Het heeft je zeker veel bloed zweet en tranen gekost, maar je milestone is eindelijk bereikt ! En ik zal zeker niet zeggen dat ik jaloers ben (ben ik wel!). Op naar de volgende mil, maar nu eerst genieten van je wel verdiende time-out!’

XBNL community member DM4S over evil terrorr

Een time-out lijkt voor evil niet op te planning te staan. Hij heeft inmiddels alweer een game gecomplete. Wel geeft evil aan het iets rustiger aan te willen doen en ook wat langere games de tijd te willen geven. Zo wil hij bijvoorbeeld nog graag met Assassins Creed Valhalla verder.

‘Matthew, waan-zin-nig knap gedaan!! Proficiat met de 1 miljoen GS. En tikje onverwacht als 2e nog wel. Topprestatie! Pak ff wat rust (heb je na deze sprint wel verdiend). Hopelijk heb je daarna ook weer tijd voor wat kwaliteitsgames ;-)’

XBNL-community member en gast reviewer Eddiem1974 over evil terrorr

Op welk tempo evil terrorr de volgende mijlpaal zal halen zullen we gaan zien. In ieder geval willen we als redactie evil terrorr van harte feliciteren. Dat er nog maar veel mooie en leuke games op je pad mogen komen!

Ben je benieuwd naar evil’s verhaal? Wat waren zijn top games? Wat was de moeilijkste game om te completen? Komende week zullen we deze en nog vele andere vragen aan evil terrorr stellen. Tijdens een live uitzending op het XBNL Twitch kanaal kun je met ons mee kijken. Dag en tijdstip zullen we via onze Discord bekend maken. Stay tuned!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments