Ontzettend lekker nieuws op de zondagmiddag. We wachten allemaal sinds de E3 2016 natuurlijk al op de Scorpio, het aankomende nieuwe paradepaardje van Microsoft. En het wachten lijkt iets minder ondraaglijk te worden want volgens geruchten toont men aanstaande donderdag de Scorpio aan het publiek. En daar zitten ook nog eens een aantal interessante onaangekondigde titels tussen.

Update: Zo laat komt de onthulling!


En we hebben een tijd. De Xbox Scorpio zal namelijk exclusief bij Eurogamer door Digital Foundry onthuld gaan worden.

Dus ga er maar klaar voor zitten want overmorgen, donderdag om 3 uur ’s middags gaat hij echt gepresenteerd worden en weten we eindelijk hoe dit monster eruit gaat zien en het lijkt erop dat hij daadwerkelijk de naam Xbox Scorpio gaat krijgen.

Origineel bericht 2 april


Volgens Windows Central komt Microsoft met een tech demo om hun nieuwe monster voor te stellen aan de wereld. Games die gedraaid zouden gaan worden zijn Forza 7 en Red Dead Redemption 2. Voor Forza 7 betekent dit dat de game officieel aangekondigd gaat worden. Windows Central baseert deze informatie op basis van verkregen marketing materiaal. Volgens ingewijden ziet de game er ‘adembenemend’ uit en moet Forza 7 het paradepaardje van de Scorpio worden.

Op maat gemaakt voor Xbox One Scorpio

Microsoft wil Forza 7 en Red Dead Redemption 2 tonen omdat ze al in native 4K-resolutie beschikbaar zijn. Xbox Exclusives Crackdown 3 en State of Decay 2 zijn tevens op maat gemaakt voor de console. Ook third party games kunnen trouwens rekenen op ondersteuning van de nieuwe resolutie. Denk aan de nieuwe Call of Duty (WW2?), Madden NFL 2017, Star Wars: Battlefront 2 en Middle-Earth: Shadow of War.

Windows Central liet ook nog weten dat veel huidige Xbox One games die in 900p of 1080p draaien op de Scorpio geupscaled kunnen worden naar 4K. Een 4K tv is hierbij wel een vereiste. Vlak na de onthulling van Windows Central liet de doorgaans wel ingelichte Shinobi602 van zich horen. Deze liet via Twitter weten dat we deze week een update kunnen verwachten en dat de hardware indrukwekkend is.

Het blijft natuurlijk een gerucht

Zolang Microsoft nog geen officiële aankondiging heeft gedaan blijft het natuurlijk speculatie. Wel is het waarschijnlijk, daar Microsoft de hype train voor de Scorpio wil starten in de aanloop naar de E3. Door nu de focus te leggen op de Scorpio kan op de E3 de nadruk worden gelegd op de games. Wij zijn in ieder geval benieuwd en houden komende week onze oren en ogen open.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments