Mafia remake gameplay getoond, maar liefst 14 minuten!

Eindelijk is daar dan de gameplay trailer van Mafia: Definitive Edition om ons te laten zien hoe de game er uit ziet tijdens het spelen. In mijn ogen stelt het tot nu toe niet teleur en dat komt van een doorwinterde Mafia fan. Kijk ik teveel door een roze bril of ben ik juist kritischer? Kijk hierboven de trailer en oordeel zelf. Ik zet hieronder informatie op een rij.

Wat we in de trailer zien is een missie uit Mafia die je ongeveer op de helft van het verhaal zult spelen. Je gaat met Tommy en Paulie buiten de stad om drank te scoren voor de winkels in de stad. Het gaat echter finaal mis waardoor de twee gangsters in allerlei shootouts terecht komen. Het eerste wat opvalt is hoe goed de game er uit ziet. Nu regent het wel echt keihard waardoor je afgeleid raakt van de details, maar in de gameplay video zie je ook andere locaties in de stad zelf en die zien er ook behoorlijk overtuigend uit. Het schieten en nemen van dekking lijkt nu meer op Mafia 2 en 3 dan Mafia 1. Dat is maar goed ook, want in Mafia 1 was het allemaal behoorlijk stijfjes. Verder zien we dat de vijanden behoorlijk slimmer zijn geworden dan de versie uit 2002 en dat is ergens uiteraard logisch. De kunstmatige intelligentie is verbeterd door de jaren heen, hoewel we in Mafia 3 zagen dat het altijd nog mis kan gaan en ventjes gewoon blijven zitten of staren.

Oud en authentiek, maar toch ook nieuw

In de video hoor je in het eerste stuk commentaar van chief creative officer Haden Blackman. Hij meldt ons dat de remake veel van het oude heeft om zo authentiek mogelijk te blijven, maar dat bepaalde zaken toch echt vernieuwd zijn om de stap naar anno 2020 te maken. Nieuwe geluidsbestanden, nieuwe motion capture, een nieuwe belichting engine voor deze remake (gelukkig maar, Mafia 3 was niet best) de stad is hier en daar nieuw ontworpen en ook de wapens en voertuigen hebben ze grondig aangepakt (er zit nu zelf een motor in!).

Mafia: Definitive Edition komt op 25 september uit. Ik ben benieuwd naar de reacties van alle spelers die deze parel hebben gemist in 2002 of simpelweg nog niet geboren waren.

Nog even een extra bonus. Hier zie je een vergelijking van de missies die in de video’s zijn getoond.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments