Mafia 3, één van mijn meeste felbegeerde titels van het jaar, wordt in beeld gebracht middels screenshots van de ontwikkelaar. Hoewel ze een beetje wazig zijn, ik word er blij van!

De screenshots lijken wel een beetje gejat uit de alpha footage van vorig jaar, maar toch zie ik verbetering qua aantal personen op het scherm. Mafia 3 speelt zich af in New Orleans uit 1968, met fancy auto’s, goude oude muziek en de beste mode van de vorige eeuw. Gedurende deze periode is er ook nog sprake van corruptie, waardoor georganiseerde misdaad de kans heeft om te groeien.

mafia3a

mafia3b

mafia3c

mafia3d

mafia3e

De ontwikkelaar maakt duidelijk dat ze in Mafia 3 echt een levendige stad willen neerzetten waar mensen niet als opvulling van je game worden gebruikt, maar als sociale wezens met hun eigen leven.  Er is gekeken naar sociale interactie uit Bioshock Infinite, waar Elizabeth echt als compagnon fungeert en de spelers op de hoogte houdt van wat er gebeurt. Hoe levendiger de wereld met unieke dialogen, hoe geloofwaardiger de wereld natuurlijk is. Als het om sfeer gaat, zit het wel goed met deze beelden.

Release datum?

Ik zou dolgraag een keer een demo willen zien. Volgens mij kunnen we makkelijk de geruchten rond een releasedatum in april in de WC gooien en doorspoelen. Als er nu nog met pre-alpha footage wordt gespeeld, dan is het nog maar de vraag of de game dit jaar rond augustus uitkomt (dat was mijn verwachting in ieder geval). Als Mafia 3 in het najaar komt, heeft het veel concurrentie, dus dat zou nadelig kunnen uitpakken voor de verkopen. Ik hoop ook dat ik nu niet word voorgelogen met beelden van een levendige stad. Ik weet niet of jullie de E3 van 2004 herinneren,  maar daar werd toen The Godfather voor de PS2 aangekondigd. De demo was zo indrukwekkend, waar je echt mensen had die jou begroeten en kranten door het scherm waaide. Uiteindelijk zag je niks terug van die interactie in de uiteindelijke versie. Dus ik hoop dat deze levendige straat uit de pre-alpha ook garant staat voor alle andere wijken in de game. We zullen moeten afwachten! Ik verwacht veel meer gameplay op de E3.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments