Het is onbekend of het ook in Europa gaat gebeuren, maar we volgen vaker de Noord-Amerikaanse markt als leidraad voor de acties in Europa. In Noord-Amerika heeft Microsoft de adviesprijs van een Xbox One verlaagd naar maar liefst 250 dollar.

Eerder dit jaar schreven we al dat de Xbox One een permanente prijsverlaging kreeg, waardoor de prijs naar 299 euro zkate. Meestal krijg je dan nog een game (of twee) erbij ook. In Noord-Amerika willen ze nu de oude voorraad Xbox One’s er uit gooien, waardoor Microsoft zelf de Xbox One voor 249 euro verkoopt. De prijs blijft ‘zolang de voorraad strekt’. Dit geldt ook voor bundels.

xbox-one-s-with-gears-of-war-4

Het is vrij logisch, gezien de Xbox One S er aan komt, dat de oudere versie nu goedkoper wordt. Het is echter wel opvallend dat de prijzen nu binnen twee maanden gewoon drie keer omlaag zijn gegaan. Het begon met de permanente prijsverlaging naar 299 dollar, daarna 279 dollar en nu dus 249 dollar. Het is niet bekend of dit ook in Europa zal gebeuren, maar als je goed zoekt, dan zie je al dat sommige webwinkels rond deze prijs de Xbox One aanbieden.

Console verkoop liep terug

De cijfers van juni logen er niet om, de verkoop van consoles liep terug. Maar liefst 43% ten opzichte van juni 2015. Best raar, want de economie gaat beter en de prijzen zijn gunstiger. Het is ook weer niet raar, want juli bood totaal geen uitzicht op nieuwe games. Dat was in 2015 wel anders (daar had je nog Batman: Arkham Knight in juni). Ik denk dat het er ook aan ligt dat er zo veel berichten zijn van nieuwe versies van consoles, dat men toch nog even wacht. Denk bijvoorbeeld aan de Xbox One S in augustus. Het zou zomaar kunnen dat Microsoft op de verkopen inspeelt en nu dus de prijs omlaag gooit.

Een leuk feitje; de Xbox One heeft nu al 40% meer verkopen dan de Xbox 360 als je de levenscyclus vergelijkt. Dat is een leuke groei!

 

Xbox360Controller-comparison

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments