Microsoft verandert de Services Agreement per 2 augustus en zal vanaf 15 september 2016 van kracht gaan. Maar wat lezen we nou? Als je om de zoveel tijd niet inlogt, dan verdwijnt je gamertag?

Dat tijdsbestek is vijf jaar en ik hoor misschien wat opgeluchte mensen hier en daar. Maar mocht het zo zijn dat jij ooit een Xbox 360 kocht en pas over een jaar Xbox One wilt kopen en er verstrijken vijf jaren, dan is het mooi afgelopen met je gamertag. Het gaat hier echt om Xbox services en dus niet enkel je e-mail.

Sentimentele waarde

Het gaat hier ‘gelukkig’ alleen om de gamertag en niet om de gamerscore die er mee gepaard gaat, want dat zou nog meer fucked zijn dan dat het nu al is. Ik weet niet of er veel mensen zijn die echt al 5 jaar niet meer ingelogd zijn geweest, maar er zit dus wel een tijdslimiet aan je gamertag. Ergens vind ik het wel kut, want voor mij is bijvoorbeeld ‘PietjeP’ nog altijd mijn vriend Dennis. Hij is in 2011 door een ongeluk overleden (God bless his soul). Dat wil zeggen dat ik binnenkort iemand anders met ‘PietjeP’ kan zien spelen en dat is de gamertag van mijn vriend Dennis.

Ergens snap ik het ook wel dat niet alles bezet kan blijven, maar er zitten dus meer betekenissen achter sommige gamertags.

xboxlive2016 gamertag

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments