Hogwarts Legacy is een mega succes en dat zie je overal om je heen in de vorm van TikTok videos, streams en memes. Dat succes wordt ook nog eens bevestigd qua verkochte aantallen van de digitale editie.

Hoewel andere media schrijven dat Hogwarts Legacy al een succes zou worden doordat Harry Potter zo bekend is, ben ik juist van mening dat Hogwarts Legacy een eigen succes heeft geboekt. Kijk maar naar andere franchises zoals Batman en met name Gotham Knights die wellicht door onze Rob goed gewaardeerd werd, maar over het algemeen niet echt de markt overwon. Een bekende franchise staat niet gelijk aan succes. Hogwarts Legacy is een goed uitgewerkte game met veel liefde voor het bronmateriaal en daar is het Renco het met mij eens in zijn review. Avalanche kan een mega succes op haar naam er bij schrijven.

Als we kijken naar de sales van Hogwarts Legacy en hoe vaak die verkocht is, dan zien we ook indrukwekkende zaken. De digitale lancering in Europa was namelijk 56% groter dan wat Elden Ring vorig jaar voor elkaar kreeg. De enige franchises die deze hoogten bereiken zijn FIFA en Call of Duty. Er is ook niet meer zo’n groot succes geweest sinds Red Dead Redemption 2 in 2018 (apart van de eerder genoemde franchises dan) en dat is echt een ongelofelijke prestatie.

Naast deze cijfers zagen we ook dat er bijvoorbeeld op Steam zo’n 879 000 spelers de game spelen. Daarmee is Hogwarts Legacy de op één na grootste single-player only hit op Steam.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments