Op Firstlook 2014 zagen we de titel Guns, Gore & Cannoli voor het eerst. We waren best onder de indruk van de actievolle gameplay en het bijzonder jasje van de titel van Crazy Monkey Studios. De comic style mafia zombie survival platform shooter, wat het in feite is, hebben we nu zelf ook onder handen kunnen nemen.

Denk aan The Godfather in Shaun of the Dead en dat alles in de stijl van een strip. Guns, Gore & Cannoli is ontwikkeld door de belgische ontwikkelaar Crazy Monkey Studios in samenwerking met tekenaar Claeys Brothers. Die laatste is verantwoordelijk voor de handgetekende comic stijl.

Vinnie Cannoli is een keiharde gangster die naar Thugtown komt, om z’n vermiste goodfella vriend op te zoeken. Vinnie gaat langs de plaatselijke pastaboeren om een woordje te wisselen, maar niet zonder zijn overtuigende vrienden waaronder natuurlijk een Tommy gun. Er is alleen één probleem en dat is dat alle schorem in de stad vleesetende ondoden zijn geworden. Om met de lokale mafia in “gesprek” te komen moet Vinnie een stortvloed aan zombies gaandeweg afmaken.

Van SM meesteressen tot mes-gooiende chefs

Ik kon één act met Vinnie spelen. Daarin kwam ik behoorlijk wat smaakjes zombies tegen, van SM meesteressen met zweep tot beukende rugby-spelers en mes-gooiende chefs. Ik had niet alleen met een stortvloed aan zombies te maken, maar kreeg ook een shitload aan wapens om deze onfortuinlijke situatie zo snel mogelijk ongedaan te maken.

De hand gun, double barrel shotgun en Tommy gun zijn leuk om me van een paar Mafiosa te ontdoen, maar de flamethrower en één of andere Tesla coil gun zijn pas echt effectief tegen hordes zombies. Wees gerust, daarnaast is er nog een blik aan guns over het hele spectrum van vuurwapens beschikbaar.

ConstructionSite03

De comic stijl doet het erg goed, er zit een gezonde dosis humor in het spel en zit verder boordevol actie. De besturing went gauw genoeg, maar datzelfde geldt niet helemaal voor de navigatie. Soms is het niet altijd even duidelijk waar je heen moet of welke actie je moet doen. De flow en stijl van de game lenen zich prima voor een dikke gele getekende pijl boven de actie die je moet uitvoeren of de richting waar je wel heen moet als je even de verkeerde kant op loopt.

Couch co-op

Met je vrienden kun je Thugtown nog onveiliger maken. Met de 4 player co-op kun je met je vrienden op de bank hommeles trappen en de zombies stuk voor stuk definitief naar hun graf sturen. Iedereen heeft een eigen karakter en maakt dan deel uit van de gang van Vinnie.

Zoals gezegd heb ik één act kunnen spelen en die was voordat ik het wist ook weer voorbij. In de tussentijd heb ik ontzettend veel plezier gehad in het continue actiespektakel. De setting is ontzettend leuk, met lekker wat humor en over-the-top knalwerk. Ik kijk zeker uit naar de game die 30 april beschikbaar komt voor de PC. Later komt het trouwens ook beschikbaar op de Xbox One, PS4 en Wii U.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties