Uiteraard komt nu de volgende ontwikkelaar die moet aankondigen dat er geen loot boxes in de game zullen zitten. Tenminste, geen loot boxes waar je met ‘echt’ geld kunt betalen.

Deze markt is eigenlijk zo voorspelbaar. Mijn collega Jeff zei het een jaar geleden al tijdens een podcast. De markt met de loot boxes à la Star Wars Battlefront 2 gaat gewoon drie keer over z’n kop. Daarna zul je zien dat allerlei games ineens geen loot boxes meer hebben waar je met echt geld moet kopen. Alles onder het mom van ‘’Wij? Jou laten betalen voor extra bonus items in-game? Hoe kom je er bij!’’.

Halo vijf(tien miljard REQ PACKS)

Wist je nog dat je in Halo 5 werd bestookt met REQ Packs? Eerlijk is eerlijk. Halo 5 deed het op een goede manier en niet zo geforceerd als Star Wars Battlefront 2. Gelukkig hoeven we ons geen zorgen te maken over Halo Infinite. Eén van de grote big guys bij 343 Industries, Chris Lee, laat via Twitter weten dat er geen ‘’real-money loot boxes’’ zullen zijn. Ze zijn nog bezig met hun plannen hoe ze deze loot boxes er in verwerken.

Wacht nog even met juichen

Het is goed nieuws dat Halo Infinite geen digitale doosjes zal hebben waar je echt voor moet dokken. Maar het kan natuurlijk zo maar het geval zijn dat je duizenden cosmetische items kan kopen met echt geld. Dit is helemaal niet erg vind ik. Als jij er als een roze Spartan bij wilt staan met My Little Poney op je helm en knalgele pantserstukken voor je benen, be my guest.

Ik hoop alleen dat het niet zo’n gekte wordt als bij Fortnite. Microsoft en 343 Industries ruiken natuurlijk geld als ze kijken naar de huidige markt waar mensen grof betalen voor leuke opties betreft het uiterlijk.

Goeie timing!

Halo Infinite komt eigenlijk net wanneer de storm is gaan liggen op de markt. De hele shitstorm van Battlefront 2 hebben ze rustig uitgezeten. Ze kunnen goed kijken naar de markt met de wensen voor cosmetische items. Uiteraard is het ongelofelijk schijnheilig dat ze nu geen betaalde REQ Packs in het volgende Halo deel doen. Als de markt niet op z’n gat was gegaan wat betreft loot boxes, dan hadden ze misschien nog wel meer REQ Packs in er verwerkt.

Maar mij hoor je verder niet klagen hoor! Ik kijk uit naar dit volgende Halo deel en vraag mij vooral af waarom het Infinite heet. Komt er geen Halo 7 meer? Is dit het laatste deel die we eeuwig kunnen blijven spelen? Wordt dit een game met ‘’seizoenen’’? Waar je dus elk jaar gratis nieuwe content krijgt met honderden nieuwe items? We zullen moeten afwachten. Ik vrees dat we volgend jaar pas nieuwe informatie krijgen over Halo Infinite.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties