Het voelt misschien als mosterd na de maaltijd, zo’n week na de E3 nog even zeuren over het evenement, maar ik wil toch nog even kwijt welke games ik echt wilde zien, maar helaas niet voorbij heb zien komen. 

Skate 4

skate4Jongens, hoe moeilijk kan het zijn om een goed nieuw Skate deel te maken? Ik heb echt genoten van deel 1, 2 en 3, maar ik wil een nieuw deel op deze generatie. Met Skate kan je gewoon lekker in de stad skateboarden en allemaal uitdagingen aangaan. Zo’n perfecte zondagmiddag game. Muziekje, stad verkennen, beetje skateboarden, heerlijk. Dat wil ik opnieuw beleven in een nieuwe stad, maar de game komt maar niet! EA had kunnen knallen met deze game, maar de aankondiging kwam maar niet… zonde!

System Shock 3

systemshock3

Oke, de game hoort niet echt bij een bepaalde uitgever qua persconferentie, maar een beetje informatie was fijn geweest. Misschien een gameplay trailer of extra beelden van de remake? Ik kan namelijk niet wachten totdat we eindelijk aan de slag mogen met dit vervolg waar we al 15 à 20 jaar op wachten.

Beyond Good and Evil 2

Beyondgoodandevil2

Ubisoft eindigde dit jaar met de game ‘Steep’ en als ik een anti-climax award 2016 mocht geven aan een persconferentie, dan was het wel Ubisoft. Een snowboard game als afsluiter? Donder op joh. Misschien een leuke game, maar niet als afsluiter. Ik wilde bijvoorbeeld Beyond Good and Evil 2 zien! Stiekem moet ik de eerste nog uitspelen, maar deel 2 mag best aangekondigd worden. Later werd nog bekend gemaakt dat Ubisoft nog bezig is met dit deel, maar ze hadden hier hard kunnen scoren op de E3.

Halo 6

halo6

Fijn, noem me ‘gek’, maar ik sta alweer klaar voor Halo 6! Microsoft had op zich al genoeg games voor hun persconferentie, maar een Halo 6 aankondiging was wel ziek geweest! Gewoon weer verder met het verhaal. Ik hoef niet weer dezelfde opzet met zo’n team en wisselend met Master Chief, maar zo’n campaign op Legendary zie ik wel weer zitten.

Nieuwe Rocksteady Studios game!

rocksteady

Ik kan er niet eens een titel op plakken omdat ik niet weet waar ze mee bezig zijn, maar ik wil het wel! Rocksteady Studios ken je van de Batman Arkham serie en zij maken steengoede superhelden games! Er was even een gerucht dat Rocksteady Studios bezig was met een nieuwe Superman game, maar ik heb zo het gevoel dat ze serieus een soort Justice League game aan het maken zijn. Zoals jullie misschien al weten komt er in 2017 een Justice League film en dat zou mooi tegelijk kunnen uitkomen. Als er een studio is die de taak op zich kan nemen, dan is het wel Rocksteady Studios. Maar goed, we willen natuurlijk niet de vloek van filmgames loslaten op deze studio, dus hopelijk maken ze dan hun eigen universum en verhaallijn.

The Elder Scrolls VI

elderscrollsvi

Allemaal leuk hoor, zo’n Skyrim remaster die ik in 2015 al had voorspeld:

‘In plaats van The Elder Scrolls 6 zou je zo maar eens een Skyrim remastered edition voorgeschoteld kunnen krijgen’ – RMNiels, 2015

Het is alleen jammer dat dit niet gewoon vorig jaar is aangekondigd en dat we dit jaar gewoon The Elder Scrolls VI zouden krijgen! Zo’n gepimpte Skyrim kan ik ook op mijn game pc spelen, heb ik geen nieuwe versie voor nodig. Geef mij gewoon een nieuw avontuur in de wereld van Tamriel. Nieuwe engine, nieuw verhaal, nieuw deel van Tamriel en nieuwe quests. Skyrim is natuurlijk fantastisch, maar kom op, ik wil een nieuw avontuur!

Nieuw IP van Ken Levine

bioshockinfinite

Ik zal er voor uit komen, ik ben verliefd op Bioshock en kijk dan ook halsreikend uit naar het nieuwe project van de geestelijke vader van Bioshock, Ken Levine. Zijn verhalen worden op zo’n manier gepresenteerd, dat het gewoon een sprookje lijkt. Een visueel boek waar jij controle over alles hebt. Irrational Games, de studio achter Bioshock is niet meer de oude en Ken Levine is met een eigen team aan de gang gegaan. Het nieuwe spel moet zich vooral richten op narratief en hoe je je eigen verhaal kan maken. Dus niet lineair zoals Bioshock. Ik vind het allemaal prima, maar ik vond het wel jammer dat het niet bij de E3 werd laten zien.

En nog veel meer…

Eerlijk gezegd kan ik nog wel even doorgaan, maar anders blijf je maar scrollen. Wolfenstein 2 staat nog op mijn lijst, nieuwe Splinter Cell, nieuwe Prince of Persia, nieuwe game à la Valiant Hearts/Child of Light, noem maar op. Wie weet krijgen we nog wel games te zien op de GamesCom, waar XboxNederland dan live bij is!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments