Future Games Show 2022 knalt keihard met veel nieuwe games

We kregen gisteren een presentatie van Future Games Show die deed denken aan de voorgaande Xbox Bethesda showcases. Het was namelijk alleen maar trailergeweld in de meest positieve zin van het woord.

Er waren zo veel interessante games aangekondigd tijdens de Future Games Show, dat we even alle trailer onder elkaar zetten van de games die ook naar de Xbox komen. Wil je de complete showcase zien, kijk dan hierboven.

Er zaten er een paar trailers tussen die alleen voor de pc uitkomen en die tellen voor ons niet mee. We hebben niet per se veel informatie van elke game en er zijn ook niet bijster veel release data, maar de beelden spreken voor zich.

LUTO

Denk aan een soort Silent Hill P.T.. LUTO is een psychologische horror game wat draait om rouw en verlies. Verder is er weinig bekend, maar de trailer straalt enorm veel sfeer uit en creepy shit.

Kwalee montage van games

Ontwikkelaar Kwalee heeft een montage gemaakt met meerdere games er in. Het gaat om Wildmender, een multiplayer exploration game. Het ziet er enorm sfeervol uit en samen verkennen is natuurlijk hartstikke leuk. Daarna zien we een abrupt begin van Die by the Blade wat een soort fighting zwaard game is. Daarna zie je Scathe die ook gepland staat voor de Xbox, maar pc krijgt in augustus al een release. Het is een soort neon Doom Eternal en daar is niks mis mee! De release is onbekend (zoals bij meeste games van deze show). Als afsluiter zien we Robobeat met dikke dubstep er onder. Het ziet er intrigerend uit, maar komt niet uit voor de Xbox.

Turbo Golf Racing

Deze game zagen we al eerder voorbij komen tijdens de ID@Xbox showcase. Het is Rocket League meets golf waarbij je de golfbal aan het einde van het parcours moet zien te brengen. Het ziet er ontzettend leuk uit en in de trailer zien we bijvoorbeeld ook dat je maar liefst 30 levels krijgt! Dat is niet mis. De game komt gelukkig naar de Xbox Game Pass en dat al op 4 augustus 2022!

American Arcadia

American Arcadia mengt twee soorten gameplay en ziet er ongelofelijk leuk uit. Het is een beetje het principe van The Truman Show waar mensen niet weten dat ze in een programma zitten. American Arcadia is namelijk het meest populaire programma en hoe minder populair je bent in het programma… hoe groter de gevolgen (de dood). Maar het ziet er naar uit dat je met meerdere personages speelt en dat het dan switcht van 2.5D puzzel gameplay naar first-person gameplay waarbij je moet sluipen. Dus dat is wel een interessante wending van de game. Check de beelden hierboven maar.

Alaskan Truck Simulator

Deze titel zagen we ook al eerder op een indie showcase. Voor de mensen die willen weten hoe het is om trucker te zijn of gewoon lekker willen relaxen, is er Alaskan Truck Simulator.

The Entropy Centre

Deze titel doet vooral denken aan Portal inclusief een stem van GLADOS. Er is iets aan de hand met de aarde (global warming ging vrij ver volgens mij) en jij bent er om daar iets aan te doen. Het gaat er om dat je met brein brekende puzzels de aarde kunt terugdraaien. De titel moet dit jaar nog uitkomen.

Games uit Oekraïne

Het is natuurlijk niet heel eerlijk om alle games uit Oekraïne over één kam te scheren, maar alle ontwikkelaars hebben uiteraard allemaal met de oorlog te maken. Dit verstoort de ontwikkeling van de games en hiermee hebben ze alsnog de kans om te laten zien wat ze aan het maken zijn.

Bramble: The Mountain King

Bramble is een puzzel platformer gebaseerd op oude folklore over een creepy figuur die in de bergen woont. De trailer bevat ook gameplay momenten en die zien er goed uit. Het doet een beetje denken aan Unravel op sommige momenten, inclusief de muziek. De game heeft schattige figuren met realistische omgevingen. Het is onbekend wanneer de game uit komt, maar hij komt in ieder geval ook voor de Xbox.

Enemy of the State

Deze titel is nog ver voor ons uit. Het gaat om Enemy of the State en het moet in 2024 uit komen voor de Xbox Series X. Het gaat om mafia praktijken in de stad. Het doet erg denken aan Empire of Sin maar dan iets meer real-time i.p.v. turn based.

Bright Memory: Infinite

We zien weer eens nieuwe gameplay van deze game. De trailer werd destijds gebruikt om te laten zien hoe indrukwekkend een game op de Xbox Series X er uit zou kunnen zien. Inmiddels zijn we al eventjes verder in de generatie en is de game nog steeds niet uit voor onze Xbox. Er staat als release date ”Coming soon” maar daar hebben nu we even niks aan.

The Last Faith

Alle Castlevania liefhebbers opgelet. The Last Faith komt dit jaar uit voor o.a. de Xbox en laat allerlei klassieke elementen van de oude Castlevania zien. Ik ben zelf niet per se fan van dit soort games anno 2022, maar deze ga ik wellicht toch even proberen. Het ziet er allemaal heel bruut uit. Het is een beetje een pixel versie van Bloodborne.

Team 17 montage van games

Team 17 heeft een montage van alle games die er aan komen. Degene die opvallen zijn bijvoorbeeld Thymesia. Dat is zo te zien een soort Souls-game en volgens mij heeft ook o.a. Elden Ring bewezen dat er een groeiend publiek voor dit genre is. Daarna zien we een Diablo-achtige game in de vorm van Batora. Kleurrijk en actievol. De game moet in de herfst van 2022 uitkomen. Vervolgens stappen we over naar Knight Witch. Dat is een soort retro puzzel platformer met enorm veel actie gaande. Die staat overigens ook gepland voor de herfst.

Tinykin

Tinykin is een soort Patapon meets Paper Mario meets platforming. De game heeft een enorm leuke stijl en biedt verschillende omgevingen om lekker in te jumpen en de kleine monstertjes te gebruiken om hogerop te komen. Je moet het zien om te begrijpen dat het leuk kan zijn.

Serial Cleaners

Weer een enorm interessante titel waar je met meerdere personages in meerdere tijdperken speelt. Ken je nog Mr. Fox uit Pulp Fiction? In deze game lijk je zijn werk te gaan doen. Je moet bepaalde zaken zo discreet mogelijk opruimen, maar dat gaat allemaal niet zo makkelijk. Het belooft een verhaal met vele intriges te gaan worden. Deze gaan we natuurlijk bij XBNL sowieso spelen!

Airport Sim

Ben je veel Microsoft Flight Simulator aan het spelen en denk je eigenlijk: ‘Ja, dat vliegen kan mij gestolen worden, ik wil het vliegveld managen’. Dat komt goed uit! Er komt namelijk een Airport Sim aan. Race met karretjes om de koffers op tijd te krijgen en manage alle vliegtuigen. Het is onbekend wat je nu precies allemaal moet managen, maar er komt ongetwijfeld veel bij kijken wanneer je een vliegveld simulator speelt.

Phonopolis

Een game in de categorie ‘interessante indies’. Het lijkt een puzzel platformer te worden in een wereld van karton (?). Je speelt in Phonopolis met Felix en je moet puzzels oplossen in een soort avant-garde kartonnen stad. Mooie titel om in de gaten te houden.

F1 Manager 2022

Voor alle F1 fanaten onder ons die het managen misschien nog wel leuker vinden dan het racen zelf, is hier F1 Manager 2022. We zagen de titel al eerder deze week ergens verschijnen, maar deze trailer laat wederom nieuwe dingen zien.

Divine Knock Out

Wat krijg je als je Super Smash Bros. omzet in een 3D brawler? Nou, dan krijg je dus Divine Knockout. Sla elkaar helemaal de moeder in 3D arena’s met allerlei powerups en hindernissen die je kunt gebruiken. De personages lijken miniatuur versies van allerlei goden te zijn uit allerlei mythologieën. Het is onbekend wanneer deze game uitkomt.

Planet of Lana

Dit is één van de persoonlijke toppers van de hele show, Planet of Lana. Het gaat om een puzzel platformer waar je met Lana en haar beestje Mui door alle levels heen banjert. De wereld wordt door buitenaardse krachten aangevallen en Lana’s zusje is tijdens de aanval ontvoerd. Jij gaat op pad om haar te redden. Maar tijdens jouw reis om haar te redden kom je natuurlijk allerlei vreemde zaken tegen. De game ziet er prachtig uit met enorm mooi gemaakte omgevingen. De titel komt dit jaar nog uit op de Xbox.

Ill

Een typische horror shooter gemaakt met de Unreal Engine 5. Het is onbekend wanneer deze titel komt en voor welke consoles allemaal, maar het ziet er… interessant uit.

Episch veel games

Goed, dat waren alle trailers van de games die (vermoedelijk) ook naar de Xbox komen. Het worden nog best mooie tijden in 2022 want veel titels komen dit jaar nog uit. Als ze vanavond zo’n presentatie als Future Games Show hebben, dan zitten we goed!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments