Op de E3 van 2016 deed Forza Horizon 3 mij weinig. Natuurlijk, het zag er mooi uit en de landschappen zijn gevarieerd, maar toen ik later pas de previews las, wist ik het zeker: Dit wordt waarschijnlijk de beste racer ooit.

Vergeleken met mijn collega Jeff, onze race expert, ben ik een small time player. Ik houd niet van circuits en al helemaal niet van een race simulator. Kortom, Forza 6 was niks voor mij. De spin-off serie, Horizon, is veel meer arcade en dus veel meer mijn ding. Het mooie van Forza Horizon 3 is ook nog eens dat het een grote open wereld biedt, met co-op, Groove Music support, cross-buy en cross-play features.

Forza-Horizon-3-E3-2016-Screenshots-Rainforest-Female-Driver

Wordt dit een verkooppraatje? Nee. Helaas heb ik de game nog niet mogen spelen, maar op papier zijn er heel wat features waar ik blij van word. Laatst ben ik ook aan de gang gegaan met The Crew en ik merk dat ik het toch heel erg chill vind om gewoon lekker te racen zonder al te veel poespas. Muziekje aan, beetje racen in de zon, lekker! Lekker offroad, geen vaste circuits, gewoon gaan met die banaan.

Features waar ik blij van word

Je eigen muziek

Wat ik in The Crew miste, zal ik wel krijgen in Forza Horizon 3, namelijk mijn eigen playlist! Forza heeft altijd zelf wel goede nummers, maar ik ben fan van Volbeat en dat zie ik er niet zo snel tussenstaan. Forza Horizon 3 zal zelf heel veel radio stations hebben, waaronder genres met punk (mijn ding), hip-hop en hard rock (awww yeahh). Maar Horizon 3 zal dus ook Groove Music ondersteunen en daarmee kan je naar je eigen muziek luisteren. Zet je MP3’s in je OneDrive account, maak een playlist en vervolgens wordt het een radio station in je game via cloud streaming.

Forza-Horizon-3-E3-2016-Screenshots-Dam

Variatie in alles

Je kan in Horizon 3 ook een eigen digitale avatar kiezen. Jammer genoeg geen character creation, maar wel 14 varianten qua avatars. Op zich fijn, want ik kan het mij voorstellen dat als je niet blank bent, dat je wel eens een avatar wil waar je je mee kan identificeren. Naast variatie in avatars heb je ook nog de verschillende landschappen in Australië. Denk aan bergen, heuvels, regenwouden, woestijn en stranden. Dat is natuurlijk prachtig voor de graphics, maar ook leuk om in te racen! Waar ga je dan in racen? Dat is helemaal jouw keuze. Er zijn meer dan 350 voertuigen. Van strandwagens (buggy) tot de snelste race auto’s.

Eigen festivals maken

Je kon in Horizon 1 en 2 al deelnemen aan festivals, maar nu kan je ze zelf ook organiseren. Je kan de gebieden selecteren waar het festival zich gaat bevinden en de muziek die er bij past. De races kan je zelf bepalen, het aantal routes, nacht/dag en de auto’s die je kunt kiezen. Vervolgens maakt de game een poster voor jouw festival. Vrienden kunnen jouw festival bezoeken en het geeft ook gewoon punten, net alsof het door de ontwikkelaar zelf is gemaakt. Je snapt nu al dat ik een festival ga organiseren, mijn eigen Hard Rock Race festival met zieke races en mooie auto’s. Topfeature!

Je kan ook nog vier Drivatars inhuren om voor jou te racen en punten te verzamelen. De Drivatars zijn gebaseerd op skills van vrienden. Geen stomme AI, maar juist AI gebaseerd op skills van jou en je vrienden door analyses die de game maakt. Je moet dus vier vrienden kiezen die het beste zijn (ik kies Jeff alvast).

Forza-Horizon-3-E3-2016-Screenshots-Blueprint-Championships

Playground Games

Je had met Horizon 2 al van die Speed Zones waar je zo hard mogelijk moet rijden, maar nu heb je naast Speed Zones ook Drift Zones. Je raadt het al, je moet zo veel mogelijk driften. Er zijn ook nog 50 stunt jumps waar je lekker in slow motion zo’n groot mogelijke sprong moet maken. Lekker!

Pimp my ride!

Als je Forza speelt, dan ga ik er van uit dat je van auto’s houdt. Die auto’s wil je aanpassen en in Horizon 3 kan dat wederom uitgebreid, met meer customization parts dan voorheen. Denk aan body kits, waar bepaalde spoilers, side skirts en bumpers worden aangebracht. Net als in Horizon 2 en Forza 6 kan je ook je eigen custom decals maken voor de unieke look. Voor je unieke sound, kan je lekker een eigen toeter er op zetten.

Forza-Horizon-3-E3-2016-Screenshots-Body-Kit

Welcome, Auction House

Wat je vervolgens kunt doen met de decals, is ze verkopen voor in game geld met de Auction House feature. Kortom, koop een auto, pleur er een mooi design op en verkoop ‘m weer op de Auction House. Klinkt net als die programma’s als Overhaulin’ en WheelerDealers. Je kan nu ook echt bekend worden op de Auction House en fans opbouwen, zodat iedereen ziet wat jij op de Auction House hebt staan. Ze krijgen dan ook een update als je weer een auto te koop hebt staan.

Cross-buy, cross-play en coöp

Thuis heb ik een Xbox One en een game pc. Dit spel zal Play Anywhere ondersteunen en dat wil zeggen dat ik zo meteen ook Forza Horizon 3 op mijn pc kan spelen! Erg fijn, want ik vind het wel leuk om Australië zo goed mogelijk te zien qua graphics. Cross-play zorgt ervoor dat ik ook gewoon nog steeds met Jeff op zijn Xbox One kan racen, ook al zit ik op de pc. Dat komt goed uit, want Forza Horizon 3 zal een vier speler coöp campaign hebben. Dus twee andere vrienden kunnen zich ook voegen bij onze race avonturen. Hopelijk werkt dit net zo goed als The Crew. Het is alleen wel jammer dat het zich tot vier spelers beperkt. Wij hebben namelijk een party met al gauw zes man.

Wat we wel kunnen doen met z’n zessen, is een Car Club oprichten (net als in Horizon 2). Waarschijnlijk maken we gewoon een XboxNederland club, waar we doelen neerzetten en waar iedereen kan mee doen. Gezellig!

Forza-Horizon-3-E3-2016-Screenshots-Offroad-Buggy-Helicopter-Jeep-race

Al deze features klinken als muziek in de oren voor mij. Ik wil gewoon lekker racen met vrienden en een beetje gezamenlijke doelen realiseren. Gelukkig heeft mijn gamesharing buddy de game al besteld. Je hebt twee edities. De standaard editie kost 60 euro en heeft enkel de game. De Ultimate editie is 100 euro en heeft bonus dingetjes als:

  • Early Access – Speel de game al op 23 september in plaats van 27 september
  • Forza Horizon 3 Car Pass – Krijg elke maand zeven nieuwe auto’s (zes maanden lang, dus 42 auto’s).
  • VIP lidmaatschap – Vijf exclusieve voertuigen, exclusieve beloningen en online events.
  • Motorsport All-Star Car Pack – 10 exclusieve auto’s.

Allemaal leuk en aardig, maar volgens mij zitten er al genoeg auto’s in de game, dus mij is dat de 40 euro extra totaal niet waard, maar dat ben ik. De game zelf, voor 60 euro, heeft volgens mij zat content voor de doorsnee speler! Wie gaat er mee racen in september?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments