We wachten al vrij lang op Final Fantasy XV en ik ben heel blij dat dit nieuws vandaag bekend wordt gemaakt en niet morgen, want de game komt 30 september uit! Het is geen grap! Daarbij werden ook nog Deluxe- en Collector’s editions aangekondigd.

Houd je vast, want ik post hier heel veel content van Final Fantasy XV. Vannacht heeft Square Enix bekendgemaakt dat de game dus op 30 september uitkomt voor de consoles. Het hele project van FFXV is lang geweest, want de ontwikkeling was al sinds 2006 gaande. In deeltje 15 ga je echt met je eigen boyband de wereld verkennen. Je speelt als Noctis Lucis Caelum, heel toevallig ook de troonopvolger van het koninkrijk Lucis. Je snapt dat er dan best wat verantwoordelijkheden op je schouders rusten.

Je kan vandaag de ‘Platinum’ demo downloaden en kijken hoe het je bevalt, ik heb er zelf in ieder geval al enorm zin in. Het verhaal van de demo vertelt het verhaal over de Noctis in zijn jeugd en is echt een soort proloog, want dit zit niet in de uiteindelijke game. Dit soort initiatieven kan ik echt heel erg waarderen (in plaats van 30 euro vragen zoals Metal Gear Solid 5 dat had met Ground Zeroes).

Om nog dieper in de materie te duiken, krijg je nog meer media voor je kiezen. Er komt een CGI-film Kingsglaive: Final Fantasy 15 waar acteurs Lena Headey (Cersei uit Game of Thrones), Sean Bean (Ned Stark uit Game of Thrones) en zelfs Aaron Paul (Jesse uit Breaking Bad) te horen zijn. De film gaat over de vader van Noctis en werkt dus mooi als een instap voor het grotere verhaal. Als je dat al vet vindt, dan zal misschien de anime reeks je ook bevallen, want de eerste aflevering Brotherhood: Final Fantasy is nu online.

But wait, there is more!

We zijn nog niet klaar met Final Fantasy XV! Er zijn ook Collector’s Editions aangekondigd. Hieronder zie je de Deluxe Edition. Deze editie kost 89,99 euro en biedt een steelcase met artwork van Yoshitaka Amano en de film CGI film Kingsglaive. Hier wordt nog wat digitale meuk bijgedaan zoals altijd. Zoals je kan zien krijg je een Royal Raiment kostuum, het Masamune zwaard (?) en een kleur voor je auto (wooptiedooo).

FFXVdeluxe

Voor mij is deze Ultimate Collector’s edition wat interessanter, hoewel die vrij prijzig is, namelijk 269,99 euro. Wat krijg je daarvoor? Heel veel vette dingen! Sowieso alles wat de Deluxe editie ook heeft en daarbij nog een hardcover artbook van 192 pagina’s, exclusieve steelcases met de personages er op, een heel vet Noctis figuur van 26 centimeter hoog, de anime serie op disc en nog wat in-game packs (Travel pack, camera kit, angler kit en gourmand-set, geen flauw idee wat het inhoudt).

FFXVcollector

Ik vind 270 euro wel vrij overdreven, maar dit wordt wel een potentiele topper. Ik weet zeker dat onze XboxNederland volger Bradley wel zou overwegen om zoiets aan te schaffen. Wat vind jij? Zou jij zoveel uitgeven aan een Collector’s Edition?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments