We zagen al eerder dat Microsoft aan het experimenteren is met een familie plan voor de Xbox Game Pass. Nu worden zes extra landen toegevoegd aan dat experiment.

Vooral in onze eigen XBNL Discord community horen we al veel wensen over een Familie abonnement op de Xbox Game Pass. Niet alleen vader en moeder gamen namelijk, maar ook de kids bereiken de leeftijd dat ze willen gamen. Als je dan 3 Xbox’en in huis hebt staan, dan wordt dat ook drie keer betalen voor een Xbox Game Pass en dat is maandelijks een duur geintje. Micorosoft experimenteert daarom met een familieplan waarbij je een hogere prijs hebt, maar wel meerdere accounts kunt toevoegen onder één plan. Een beetje zoals Netflix nu heeft. Als het familieplan dan 21 tot 25 euro zou kosten per maand, dan zou dat al voor veel gezinnen veel geld schelen. Je kunt namelijk tot 5 vrienden en familieleden op één abonnement uitnodigen. Ieder krijgt ook een eigen Game Pass profiel met aanbevelingen en lijsten.

Microsoft voegt nu zes landen toe waar ze gaan kijken of dit goed werkt. Het gaat om Chili, Hongarije, Isreal, Nieuw Zeeland, Zuid Afrika en Zweden. Eerder zagen we al dat Colombia en Ierland ook dit plan konden gebruiken als test.

De grote vraag is natuurlijk wanneer Microsoft het experiment succesvol vindt en wanneer we allemaal mogen genieten van zo’n familieplan. In onze community staan ze er in ieder geval al om te popelen. En hoe meer mensen in de Xbox Game Pass, hoe beter. Dat is ook fijn voor de ontwikkelaars die een groot publiek kunnen aanspreken met kleinere games.

Ontwikkelaars ervaren ”secure succes”

Een paar weken geleden gaf de Mike Rose, uitgever van fietsgame ”Descenders” aan dat voor hen de Xbox Game Pass een manier is om voor elke titel een ‘secure success’ te behalen. Dit zou de enorme druk weghalen bij de ontwikkelaars. Xbox Game Pass is een manier om games naar het publiek te brengen, om een podium te krijgen waar spelers het ‘even dowloaden om te proberen’. Iets wat waarschijnlijk niet zou gebeuren als er een betaaldrempel zou zijn.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments