Het is vaker besproken in onze artikelen en podcasts, de Xbox Game Pass voor families. Komt hij dan toch echt?

Op dit moment is Microsoft aan het testen met een Xbox Game Pass abonnement die jij met jouw vrienden of familie kunt delen. De test is nu live in Ierland en Colombia (waarom deze landen?). Je zou dan met maximaal 5 mensen tegelijk gebruik kunnen maken van zo’n abonnement. Ieder heeft dan z’n eigen Xbox Game Pass toegang en voordelen. Dit is natuurlijk een prachtige uitkomst voor de ouders onder ons en laten we eerlijk zijn, daar zitten er best wel wat van in onze community. Stel, je hebt thuis 4 Xbox’en staan en je hebt allemaal Xbox Game Pass Ultimate, dan ben je per maand zo’n 52 euro kwijt.

Wat het abonnement dan volgens Microsoft zelf zal kosten, dat is nog onbekend. Op dit moment rekent Microsoft een maand Xbox Game Pass als 18 dagen van het ‘nieuwe abonnement’. Dus dan zou je rond de 21 euro uit komen. Best een vooruitgang toch, van die 52 euro? Wij beschrijven de familie situatie, maar je kan dit uiteraard dan ook met vrienden doen en lekker goedkoop Game Pass gebruiken. Dan ben je allen voor zo’n 4 euro per maand klaar.

Het feit dat Microsoft er nu mee bezig is, zegt al wel dat ze dus serieus overwegen om het wereldwijd uit te gaan rollen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments