Eindelijk multiplayer in Disney Dreamlight Valley op 5 december

Fans van Disney Dreamlight Valley, opgelet! Het is tijd om je agenda te markeren, want op 5 december stapt de game uit de early access en dat betekent niet alleen dat de game betaald wordt, maar ook dat er een schat aan nieuwe content aankomt. Maar… wacht, het zou toch free-to-play gaan? Ehm, ja… ga er even voor zitten.

Stel je voor: je loopt door je eigen Valley en wie komt daar aan? Jack Skellington uit ‘The Nightmare Before Christmas’! Ja, je leest het goed. Jack maakt zijn opwachting samen met een multiplayer-modus waarin je met vier vrienden elkaars Valley kunt bezoeken. Eindelijk komt daar onze langverwachte feature, op de valreep aan het einde van het jaar. Al die tijd die we hebben gestoken in onze Valleys kunnen we nu gaan tonen aan anderen.

Op dezelfde dag wordt de betaalde uitbreiding ‘A Rift in Time’ gelanceerd. Deze uitbreiding voegt een driedelig verhaal toe rond de nieuwe locatie Eternity Isle. Het eerste deel, ‘Welcome to Eternity Isle’, neemt je mee op avontuur met Gaston, Rapunzel en Eve. De volgende hoofdstukken, die in de lente en zomer van 2024 verschijnen, beloven ons meer te brengen met de schurk Jafar in de hoofdrol.

Het gaat verder in 2024

Zoals het er nu uit ziet, wordt 2024 een jaar vol verrassingen met gratis updates waar we de wereld van ‘Monsters, Inc.’ betreden en natuurlijk de bijbehorende geliefde personages Mike Wazowski, Sulley en Tiana uit ‘The Princess and the Frog’.

Bij de volledige release kun je kiezen tussen een standaard en Gold-editie, en er is zelfs een Apple Arcade-editie die de game, de betaalde uitbreiding en alle toekomstige uitbreidingen omvat, minus de Star Paths en The Premium Shop.

En voor de muziekliefhebbers onder ons: de originele soundtrack van Disney Dreamlight Valley is nu te streamen. Dus, zet die koptelefoon op, sluit je ogen en laat je meevoeren naar je eigen magische Valley, terwijl je wacht op de wonderen die december gaat brengen.

Magische wonderen? Voor een prijs?!

Wat ik hierboven beschrijf is natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar het plan was dat Disney Dreamlight Valley free to play ging worden. Disney dacht daar ineens anders over. Het plan is namelijk nu dat er een officiële release komt van de game en dat je dus alsnog geld zal moeten betalen om de game te spelen. Dat is op zich prima, want Disney Dreamlight Valley zit wel echt goed in elkaar en is die 40 euro wat mij betreft helemaal waard., maar dat was niet het plan. Dat was niet hun communicatie en de verwachting die zij bij de speler hebben gewekt was de verkeerde.

Maar de vraag is, waarom doet Disney dit? Natuurlijk is Disney niet vies van geld, maar blijkbaar zien zij meer heil in het aantal keren dat deze game gaat verkopen, dan de spelersbasis die de game zal blijven spelen als het gratis is. Als er een game is die laat zien dat je met een free to play game veel kan verdienen, dan is het wel Fortnite. Maar Disney heeft met Dreamlight Valley natuurlijk een ander soort game die veel meer om management gaat, onderhouden van je Valley en vrijspelen van nieuwe characters.

Disney Dreamlight Valley is dus meer een soort Diablo 4 waar je de volle prijs betaalt voor de game, maar waar je alsnog in-game items kunt kopen. Maar, je krijgt ook alsnog gratis updates zodat de game interessant is om te blijven spelen. Ik vind deze opzet niet erg, maar ik vind het wel een lelijke zet van Disney om gaandeweg het plan te veranderen en nieuw geld uit de huidige spelers te trekken met de expansion pass. Begrijp mij niet verkeerd, volgens mij is de expansion pass die 30 euro prima waard, maar Disney verdient geen schoonheidsprijs hiermee.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties