Het is weer bijna zo ver, de beurs der beurzen, de crème de la crème, het moment waar alle gamepers van de hele wereld mee kijkt… de Electronic Entertainment Expo, oftewel de E3. Elke E3 zit weer boordevol aankondigingen van nieuwe games en hardware. Genoeg reden om dus hevig te speculeren en een persoonlijke wenslijst te maken van wat ik wil zien.

Het is eigenlijk een beetje oneerlijk van mij om een dag van tevoren met een lijst te komen, want inmiddels is er flink wat gelekt over de E3 afgelopen week. Zo hebben we al meer redenen om te geloven dat er een nieuwe Splinter Cell aan zit te komen en weten we dat de nieuwe Watch Dogs ‘Legion’ gaat heten. Daarbij komt nog het nieuws dat Rocksteady niet op de E3 aanwezig is waardoor mijn hoop op nieuws over hun project ook uitgesloten is.

Wat blijft er nog over na alle lekken?

Ik laat mij dit jaar graag verrast worden door Microsoft. Hopelijk zien we wat het resultaat is van hun shopping-spree afgelopen jaren waar ze allerlei studio’s hebben gekocht. Natuurlijk verwacht ik meer te zien van Halo: Infinite en Gears 5, maar dat zijn the usual suspects. Ik wil beelden van Fable 4 en dat het gerucht eindelijk waarheid wordt. Of misschien dan toch een compleet andere game van Playground die normaal games als Forza maakte.

De open deuren

Waar ik naar uit kijk is een trailer van de nieuwe Avengers game van Square Enix. Ik weet dat de game zal worden getoond, ik vrees alleen dat de trailer niet heel indrukwekkend wordt en verdere informatie zal ontbreken. Dat zorgt er dan ook voor dat de nieuwe Avengers niks meer dan hype zal opwekken en waar we misschien vervolgens een jaar niks van horen.

Cyberpunk 2077 staat hoog op mijn lijst en dat is niet heel raar gezien mijn liefde voor cyberpunk. Zoals verwacht komt deze game dit jaar niet uit. Ik denk nog steeds dat 2020 een mooi jaar is, gezien dat mooi overeenkomt met het bronmateriaal (Cyberpunk 2020). We willen uiteraard meer gameplay zien en een stuk van het verhaal. We hebben allemaal wel vertrouwen in CD Projekt RED, maar juist daarom willen we er meer van zien!

Star Wars Jedi: Fallen Order is nog zo’n game waar ik graag meer van wil zien. Ik ben benieuwd of we nu meer gameplay te zien krijgen en bij wie deze game uit de doeken wordt gedaan. Is het bijvoorbeeld alleen EA Play of gaat Microsoft iets tonen?

De iets minder open deuren

Misschien moet ik wat minder voor de hand liggende games gaan noemen zoals Session! Ik ben een groot fan van de Skate games van EA, maar ik wil nu een vervolg en die krijg ik niet. Het enige wat er op lijkt is Session waar we een paar jaar geleden een trailer van hebben gezien. Geef ons meer! Geef ons de game!

Een andere titel waar ik heel erg naar uit kijk is The Outer Worlds. Gewoon omdat het ook een nieuwe IP is. Games als Borderlands 3, Ghost Recon: Breakpoint, Dying Light 2, Doom Eternal geloof ik allemaal wel. The Outer Worlds is spannend. Een mix van Fallout, Borderlands en Mass Effect. Yes please!

The Outer Worlds

By the way, we hebben het nu over sci-fi en dan denk ik ook aan Starfield van Bethesda. Maar daar heb ik van gehoord dat deze game afwezig is. The Elder Scrolls 6 zal nog wel even duren gezien er net bekend is dat de game een speelbaarheidsduur van 10 jaar moet hebben (oke, leg jezelf vooral deze druk op…).

De harde wensenlijst

Voordat ik het vergeet… geef mij deze E3 IETS MET BATMAN! Gewoon een game van Warner Bros. Desnoods iets uit dat universum. En nu we toch meer in de schreeuwerige-wensenlijst-modus zitten… GEEF MIJ BIOSHOCK! Gewoon een nieuwe Bioshock droppen? Een totaal andere verhaallijn, maar wel met de magie van Bioshock 1 en Infinite.

Nog steeds warme gevoelens bij deze game… Bioshock Infnite

Wat hebben we nog meer? Een aankondiging van een nieuwe Witcher game? Eens kijken of onze vrienden van CD Projekt RED het bronmateriaal zo in de vingers hebben dat ze zelfstandig nieuwe verhalen kunnen bedenken. Uiteraard is de release datum dan ergens 2024 ofzo, maar dat maakt niet uit.

Uiteraard, als laatste wens waarvan ik weet dat die toch wordt vervuld, maar ik weet nog niet hoe hard… is de nieuwe Xbox! Ik ga zo hard op die nieuwe hardware. Als ik de specificaties zie van het nieuwe monster van Microsoft, dan kwijl ik al. Daarna even een rits aan demo’s van wat de console kan en dan uiteraard de nieuwe Xbox pre-orderen. Het kan ook zijn dat Microsoft nog even wacht met de aankondiging zodat Sony geen kans krijgt om nog even wat aanpassingen te maken qua prijs en strategie. Misschien weer een soort Xbox One X aankondiging waar alleen het aantal teraflops wordt vermeld?

Dat was ‘m wel. Mijn E3 verwachtingen. Eigenlijk wil ik nieuwe games en niet zozeer trailers van alle games waarvan nu al bekend is dat ze al komen. Maak ons gek met onverwachte aankondigingen!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments