Lage temperaturen, een heuse storm, voor gamers een prima weekje, want des te meer reden om binnen te blijven en die console aan te drukken. Of om ouderwets voor de buis een voorstelling van ’s werelds belangrijkste historische gebeurtenis te zien in de vorm van The Passion. 

Storm trooper volgens Square Enix

Als het aan Square Enix lag dan zagen de wandelende wasdrogers uit Star Wars er wèl bad ass uit!

Phil Spencer

Hoera! Het is feest want Phil Spencer is sinds het jaar de frontman van de Xbox divisie.

Spencer werkt al sinds 1988 voor Microsoft. Hij heeft gewerkt in verschillende technische rollen, heeft de ontwikkeling van verschillende CD-ROM titels van Microsoft geleid, zoals Encarta, en was general manager voor verschillende Microsoft producten waaronder Microsoft Works en Microsoft Picture It!

Spencer heeft daarna een stap naar games gemaakt en werd general manager bij Microsoft Game Studios, waar hij samenwerkte met ontwikkelaars als Lionhead en Rare. Uiteindelijk werd Spencer de grote baas van Microsoft Studios. Na het vertrek van Marc Whitten als head Xbox werd Phil Spencer aangesteld om de boel daar te leiden.

Phil gaf direct al aan dat er verkeerde beslissingen waren gemaakt, in het vervolg zou de Xbox One zich vooral gaan richten op games in plaats van algemene entertainment. En waar normaal gesproken het sceptisch ongeloof de plaats van de enthousiaste hoop inneemt bleek Phil toch wel the right guy for the job te zijn.

We zijn een jaar verder en moeten toegeven dat het hele entertainment-bullshit aan de kant is geschoven en dat Xbox zich weer lekker richt op de games. Wel is er nog wat werk aan de winkel, want laten we eerlijk zijn, de One kan z’n japanse concurrent moeilijk bijbenen. Of het nu een kwestie is van inhalen van verloren tijd of inzetten op innovatie (Xbox Live cloud computing), die knakkers in Seattle hebben nog genoeg te doen. Komt dat wel goed? Geen twijfel over mogelijk!

Gratis en voor niets: een poll

In een interview met The Inner Circle gaf Phil Spencer aan dat ze bezig zijn met een paar van de onderstaande titels. Welke zien jullie het liefst verschijnen? 

Wat is jouw game van het jaar 2016?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Trailers…

Bad Ass Battlefield entry

Ubisoft

Je kunt je eigen bedrijf waarschijnlijk niet aanklagen voor plagiaat.

YouTube tegenwoordig…

fb

 

Video game logic

Recycle je oude Xbox

…in een frikkin’ nerdy klok

 

 

 

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Martin Katerberg
Martin Katerberg
9 jaren geleden

Haha