Vorig jaar hebben we deze categorie in het leven geroepen om te voldoen aan de hevige vraag voor retro games. Onze community heeft zelfs een apart retro-kanaal en we hebben gast reviewers bij XBNL gehaald om te voldoen aan alle retro games die uitkomen in één jaar. Welke games hebben de kans om de XBNL Award binnen te slepen?

Het is binnen onze community een belangrijke vraag; wat is eigenlijk retro? Hoe weten we welke game we voor retro moeten aanzien? Retro is het genre waar bijv. nog nieuwe games uit komen die leunen op ouderwetse gameplay, waar je de pixels meestal kunt tellen en waar 8 bit muziek uit je speakers pompt. Denk aan sidescrolling adventures, first person shooters als Doom, point and click etc.

We hebben aan onze retro community gevraagd welke games we moesten nomineren en dit zijn de winnaars.

Welke game krijgt jouw stem voor de 'Vroeger was alles beter'-award 2022

  • TMNT Shredder's Revenge (37%, 22 Votes)
  • Vampire survivors (36%, 21 Votes)
  • Return to Monkey Island (20%, 12 Votes)
  • Prodeus (5%, 3 Votes)
  • Infernax (2%, 1 Votes)

Totaal aantal stemmen: 59

Laden ... Laden ...

Benieuwd welke andere categorieën we hebben en de bijbehorende nominaties? Check onze XBNL Awards lijst.

Vampire Survivors

Vampire Survivors was ineens een hit de afgelopen maanden. Binnen onze community werd er in no-time een kanaal opgericht. Het is een pixelart 2D roguelike shoot-em-up game en volgens velen een ware dopamine rush. Het is aan mij niet besteed zulke games, want er gebeurt teveel en mijn backlog torent al uit boven alles. Maar volgens onze community speelt het lekker weg. Iemand heeft er zelfs in 2 weken tijd al 80 uur in zitten.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge

In de zomer mochten we met z’n allen aan de slag met TMNT: Shredder’s Revenge, de game die velen terug brachten naar eind jaren ’80 en begin jaren ’90. We konden eindelijk weer met de turtles van links naar rechts vijanden beuken en onze power-ups gebruiken. Maar het grote verschil met vroeger, is dat je nu lekker online met je vrienden snel een potje kunt doen! Uiteraard is er een moeilijkheidsgraad voor de echte hardcore fans van vroeger en een leuker instap moeilijkheid voor de spelers die uit pure nostalgie even willen knokken.

Lees hier de review

Infernax

Ons community lid DM4S is mega enthousiast over Infernax en gaf de titel zelfs een 9.5! Ja, soms is deze retro lover wellicht te enthousiast, maar het staat buiten kijf dat Infernax voor de retro fans een enorme verademing is.

”Infernax is in de 20 uur dat ik hem heb gespeeld uitgegroeid tot een, wat mij betreft, potentiële game of the year kandidaat (ja ik weet dat we pas in februari zitten). Met zijn vele story mogelijkheden, strakke gameplay en prachtige 8-bit graphics/sounds en vele gore kan ik deze game aan iedereen die een grote liefde heeft voor retro games en metroidvania’s aanraden. En mede omdat hij in gamepass zit is er geen excuus om hem niet te spelen.”

Return to Monkey Island

Voor vele gamers – met de leeftijd boven de 30 – is Monkey Island een begrip. De point en click avonturen van de jaren ’90 waren groots en de muziek is ons nog bij gebleven (en zelfs als easter egg te horen in Sea of Thieves). Fans van de serie waren dan ook zeer blij toen deze game uit kwam.

”Ron Gilbert en Dave Grossman hebben met Return to Monkey Island een waardig vervolg gemaakt op een in mijn ogen perfecte klassieker. Ondanks dat de art-style even wennen is heb ik elke minuut van mijn playthrough met een grijns van oor tot oor gezeten. Voor de nieuwkomers biedt de game een leuk humoristisch avontuur. De veteranen krijgen een echte trip down memory lane voorgeschoteld. De game is met zijn 10 uur misschien wat aan de korte kant, desondanks een must play voor fans van verhalende Point & Click games!” – DM4S

Lees hier zijn review.

Prodeus

We kunnen er lang en kort over lullen, maar Prodeus is natuurlijk een regelrechte shooter zoals we daar ooit mee zijn opgegroeid in de vorm van Doom. De art stijl is prachtig retro, de gameplay is volgens velen erg soepel en de actie is ongenadig hard. Enough said.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments