De mensen van XboxNederland (deel 1)

XboxNederland.nl bestaat inmiddels al zo’n 2,5 jaar. We zijn klein begonnen, maar inmiddels hebben we een heuse redactie met 8 redacteuren. Je ziet vaak artikelen van ons, maar wie zijn we nu echt? Je leest het hier.

1 augustus 2014 besloten een aantal stakkers, waaronder ik (Jeffrey), om een Nederlandse Xbox-communitysite op te richten. De bedoeling was om, door middel van een forum, de Nederlandse Xbox-gamers bij elkaar te brengen om met elkaar te praten over van alles en nog wat rondom de Xbox. Dat faalde hopeloos, maar waar we inmiddels wel achter waren was dat we steengoed waren in het brengen van nieuws. Zodoende hebben we het forum ingewisseld voor een nieuwssite en werd de redactie geboren, voila: XboxNederland.nl!

Sindsdien zijn we gegroeid tot een respectabele nieuwssite. En dat allemaal dankzij jullie, de lezer, en natuurlijk dankzij de redacteuren die zich over de jaren heen vrijwillig hebben aangediend. Redacteuren die, dag in en dag uit, jullie voorzien van het laatste nieuws met hun eigen ongezouten mening.

Het spijt ons enorm dat we ons nog nooit persoonlijk hebben voorgesteld aan jullie, maar vandaag komt daar verandering in. Onze redacteuren stellen zich vandaag en morgen persoonlijk voor en ik trap af.

Jeffrey a.k.a. YelloFruit

Jahaa, ik mis een ‘w’ in mijn gamertag, ik weet het (de rest was bezet, geen excuus, maar toch…). Ik ben 29 jaar, kom uit Twente en kan geen fatsoenlijk ABN. Ik ben eigenaar van een vrouw en drie kinderen, en tegelijkertijd programmeur, gamer en een echte serieverslinder. Ik ben geïnteresseerd in alles van Microsoft, maar ben absoluut geen fanboy. Fuck die Lumia, doe mij een iPhone!

Mijn game van 2016 (hoe vaak moet ik het nog zeggen?) is Forza Horizon 3. De prachtige open wereld, een shitload aan auto’s en de perfecte racer maakt dat deze game bovenaan mijn lijst staat. Shooters zoals Battlefront en Battlefield kunnen me ook wel bekoren, maar vaak vind je me ’s avonds in een party met vrienden FIFA spelen. Bij de rest van de redactie sta ik bekend als de man die alles beantwoord met ‘ja’ en ‘ok’ en vinden ze mij een pixel-zeikerd omdat ik geen genoegen neem met alles onder de 1080p. Waarom zou ik dat doen? Dat is toch ook gewoon kut?

Domingo a.k.a Falcons Eye NL

Domingo is de naam, 26 jaar en wonend met mijn vriendin in het mooie Groningen. Net als Jeffrey ben ik vanaf het begin betrokken geweest bij de vorming van het hedendaagse XboxNederland. Het verbaast me soms nog steeds wat ik in die paar jaar geleerd heb. En om dan ook nog eens gamebeurzen te mogen bezoeken om voor jullie te schrijven is helemaal te gek. Als gamer sta ik bekend om mijn levenloze gamerscore, team trolls (jat die klootzak weer mijn goal in Rocket League) en het feit dat ik alles preorder wat gepreorderd kan worden. 🙂 Naast gamen ben ik gek op het kijken van series, iets waar ik bijna net zoveel tijd in stop als in gamen. Mocht je je nou afvragen of ik überhaupt nog wel een leven heb, maak je dan geen zorgen, ik ben namelijk fulltime verkoper (ik moet die preorders toch kunnen financiëren).

Image may contain: 1 person, smiling, text

Qua game genres heb ik een hele diverse smaak. Of het nu RPG’s, Shooters, Action-Adventure of sport games zijn, ik vind alles gaaf! FIFA is bijna elke avond wel een feit, maar ook Final Fantasy XV en Battlefield 1 staan hoog op mijn gamelijst. Mensen die mij wat beter kennen zullen weten dat ik de grootste Ubisoft fan van XboxNederland ben en dan met name van Assassin’s Creed. De vergelijkingen met de geschiedenis, de prachtige omgevingen en de hoofdpersonages zijn altijd weer subliem. Ik ben dan ook benieuwd wat Ubi dit jaar voor ons in petto heeft. Je leest het al, games genoeg dus en dat is precies waar ik nu mee verder ga. Wie weet, tot ziens op Xbox Live!

Justin a.k.a SensemillaSaint

Hi y’all! Justin, zo word ik al bijna 21 jaar genoemd. Dus we doen het er maar mee. Ik woon in het prachtige Haarlem en dat doe ik nog steeds gezellig in het thuisfront bij mams. Ik ben daarnaast inmiddels alweer een jaar lid van de schoonfamilie van mijn vriend (ha, gaaay!) en dat gaat z’n gangetje. Sinds een aantal maanden ben ik officieel redacteur bij XboxNederland en moet ik het doen met al deze lapzwansen. Naast het schrijven van het artikelen ben ik natuurlijk gek op gamen en alles wat daarmee te maken heeft. Behalve mijn verslaving aan gamen heb ik ook een zwak voor koffie, sigaretten en Netflix. Zodra ik een uurtje vrij heb hang ik met mijn dikke reet op de bank naar Doctor Who te kijken. Lekkah toch!? Als ik geen vrij heb sta ik als verkoper klaar bij Vodafone (Ziggo) en moet ik ook nog eens aan mijn studie-uren zien te komen.

Nadat jullie dit gelezen hebben denken jullie natuurlijk allemaal: “Holy shit, die gast is vet chill, daar wil ik een potje online tegen gamen..!”. Helaas moet ik jullie teleurstellen. Ik ben geen multiplayer type en speel eigenlijk alleen maar singleplayergames. De games die mij het meeste weten te raken zijn games als Assassins’s Creed, Splinter Cell, The Witcher, Tomb Raider, Dishonored en eigenlijk elke andere game waarbij het draait om de singleplayer. Met name van het stealth-genre ben ik groots fanaat. Alhoewel ik eigenlijk elke niet-sport-gerelateerde game wel pre-order en koop. Zo ben ik bijvoorbeeld echt bloedfanatiek als het gaat om indiegames. I WANT THEM ALL! De komende tijd zullen jullie mij vaker voorbij zien komen. Dus mocht je vragen hebben, stel ze dan vooral niet! Daar heb ik helemaal geen tijd voor namelijk. Mazzel!

Morgen deel 2

Dat waren de eerste redacteuren. Om deze heftige voorstelronde even op je in te laten werken hebben we het opgesplitst in twee delen. Morgen volgt de rest, dan stellen Renco, Niels en Ellen zich aan je voor.

Heb je een vraag voor ons, over ons of aan iemand persoonlijk? Laat het weten in de comments!

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
Rene Katerberg
5 jaren geleden

“Ik ben geen multiplayer type en speel eigenlijk alleen maar singleplayergames.”

Ha Gaaaaaay