Wie denkt dat 2016 als gamejaar niet zo boeiend is, heeft het mooi mis. In de komende drie weken zijn er maar liefst 5 beta’s die we kunnen uitproberen en het zijn zeker geen flauwe afdankertjes. Lees hier alles wat je moet weten over de inhoud en release data van de games!

Battleborn – 13 april

Battleborn is een first-person shooter die zich in een ruimte/fantasy setting afspeelt. Een verschrikkelijke gebeurtenis heeft het halve heelal opgeblazen en daardoor vluchten alle overlevenden naar de ster Solus. Van alle verschillende soorten wezens gaan alleen de beste vechters, genaamd de battleborns, op pad om de Varelsi, de bron van de catastrofe hun verdiende loon te geven.

Battleborn wordt geproduceerd door Gearbox Software en wordt gepubliceerd door 2K Games, Battleborn draait op de Unreal Engine 3, wat ik eerlijk gezegd een beetje verouderd vind. Misschien komt het omdat Gearbox in 2009 ook Borderlands heeft uitgebracht op deze engine en er daardoor meer ervaring mee heeft, maar ik ben toch benieuwd of deze ”verouderde” engine problemen op gaat leveren. De beta van Battleborn is een open beta en je kunt er naast de twee story mode afleveringen, Void’s Edge en The Algorithm, ook nog twee van de drie competitieve modi spelen, namelijk Incursion en Meltdown.

Klinkt dit je allemaal als muziek in de oren? Check dan vooral deze bootcamp trailer, hier vind je alle informatie over de gameplay, de verschillende soorten wezens en nog veel meer. En het wordt ook nog op een behoorlijk lachwekkende manier verteld. Na het kijken van deze trailer ben je pas écht klaar om de strijd aan te gaan! Ik vind de game er zeker tof uit zien, dus die beta ga ik dan ook uitproberen! De open beta is voor de Xbox One en PC spelers open vanaf 13 april tot en met 18 april. De PS4 spelers hebben geluk, zij kunnen vandaag al aan de slag.

Halo 5: Warzone Firefight – 14 april

Je kunt het niet helemaal een volwaardige beta noemen, aangezien Warzone Firefight geen nieuw spel is, maar een nieuwe modus voor Halo 5. Logischerwijs is de beta daarom ook alleen te spelen voor mensen die Halo 5 al hebben aangeschaft. Warzone Firefight is een combinatie van Warzone uit Halo 5 en Firefight uit Halo 3: ODST. In deze modus moet je met 8 spelers het in vijf rondes tegen steeds sterkere vijanden opnemen, en dan gaat het in ronde 1 helaas niet om een tiental Grunts. De vijanden zijn al vanaf de eerste ronde niet te houden. Overleven gaat nog een behoorlijke klus worden!

Naast alleen de nieuwe modus zal er ook een nieuw REQ pack uitkomen, genaamd Mythic Warzone. Hiermee heb je toegang tot tien speciale wapens, die alleen te gebruiken zijn in Warzone Firefight. Als je de beta wil spelen moet je het zeker in je agenda schrijven, want de beta is slechts van korte duur online. Van 14 april tot en met 18 april kun jij meemaken hoe het is om op het randje van de dood te moeten handelen. Check ook de onderstaande trailer om het overweldigende effect van de modus zelf mee te maken.

DOOM – 15 april

Voor deze beta moet je behoorlijk stevig in je schoenen staan, want DOOM laat je zien wat bloeddorstig precies inhoudt. Deze first-person shooter lijkt op alles behalve de gemiddelde Call of Duty game, je zou haast zeggen dat het wel iets weg heeft van Halo. Maar al met al heeft DOOM een hele eigen stijl, bloeddorstige wezens gecombineerd met keihard knokken. Ik vind het zeker het proberen waard! Tijdens de beta kun je twee spel modi uitproberen, namelijk Team Deathmatch en Warpath. Bij Warpath moet je een bewegend stuk veld in het bezit van jouw team proberen te houden en dat is verdomd (nou nou nou – red.) lastig! Tijdens de beta kun je deze modi alleen uitproberen op twee speelvelden, Heathwave en Infernal. Bij de echte game zullen er negen speelvelden zijn en zes speelvormen.

Deze multiplayer trailer is behoorlijk bruut, het bloed vliegt je om de oren en met verschillende power-ups kun je jouw tegenstanders op de meest gruwelijke manieren om het leven brengen. Vanaf 15 tot en met 18 april kun je alvast los met de twee multiplayer modi, ik ga het downloaden!

Gears of War 4 – 25 april

Als er één game is die behoorlijk gehyped wordt, maar waar we eigenlijk nog geen ruk van weten, dan is het Gears of War 4 wel. Ja, de beta is vanaf 25 april tot en met 1 mei te spelen voor alle spelers met Xbox Live Gold. Er komt een early access beta voor spelers die voor 18 april Gears of War: Ultimate Edition hebben gespeeld. Maar meer dan dat weten we eigenlijk ook niet, want verder is er écht niets. Geen trailer, geen up-to-date gameplay (enkel die van vorig jaar), alleen een aflopende teller op de website van Gears of War. Over 2 dagen en pakweg 7 uur weten we hopelijk meer. Wat het zal worden? Niels gokt op een trailer en ik hoop dat het embargo voor de pers vervalt, want wat we wél weten is dat de pers al een behoorlijke beta tour heeft gehad. Inclusief een preview van de multiplayer, de beta en uiteraard gratis t-shirts. Voor nu moeten we ons nog maar even tevreden houden met de gameplay trailer van de E3 uit 2015. Met twee dagen horen jullie meer van ons!

Overwatch – 5 mei

Als laatste in het rijtje hebben we Overwatch. Dit is een multiplayer game waarin je 6 tegen 6 speelt, in een toekomst van de planeet aarde. Met maar liefst 21 verschillende personages om uit te kiezen kun je een heleboel kanten op, ieder personage heeft zo zijn/haar eigen speciale krachten naast het ”ordinaire” vechten. Er zijn vier types personages, de ”offense” en ”tank” personages staan in de frontlinie om te vechten. De ”defense” personages beschermen de boel en als laatste hebben we de ”support” personages om de nodige medische hulp te verlenen. Naast verschillende personages kun je ook nog kiezen uit verschillende maps, die allemaal zijn gebaseerd op de echte wereld, van Tokio tot Parijs, we komen het allemaal tegen bij Overwatch! De gesloten beta start op 3 mei, deze is voor de spelers die de game voor 29 april als pre-order hebben besteld. Voor het ”gewone” volk is de beta vanaf 5 mei te spelen. De beta haar deuren op 9 mei.

Klinkt dit naar meer? Check dan vooral deze gameplay trailer, hier vind je ook gelijk een overzicht van de verschillende personages en maps.

Fan-mode aan, want er komen dus weer behoorlijk wat vette dingen aan! Ik ben benieuwd of de beta’s het waard zijn om te testen, maar tot nu toe ziet alles er zeker tof uit. Ik ga zonder twijfel DOOM en Overwatch uitproberen en zeer waarschijnlijk komt Battleborn ook in dat rijtje terecht. Ik kan niet wachten!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments