Elk jaar nemen we weer een kijkje naar de game die onze kaken laat oprapen van de vloer door de indrukwekkende graphics. Welke games zijn dit jaar genomineerd?

Deze award is heel duidelijk, maar voelt soms ook als een tekortkoming. We kijken namelijk naar hoe scherp alles is, hoe mooi alles wordt weer gegeven, hoe goed het loopt en of het de ‘realisme’ factor heeft. We doen hiermee wel andere games tekort die bijvoorbeeld voor een hele mooie stijl hebben gekozen of heel cartoony zijn. Een voorbeeld hiervan is High On Life uit december, maar ook Trifox en Tunic hebben hun eigen stijl. Wellicht bedenken we hier nog iets voor volgend jaar. Voor nu kijken we dus naar de games die het onderste uit de kan lijken te halen qua kracht van de Xbox Series consoles.

Welke game krijgt jouw stem voor de 'Elke pixel telt'-award 2022

  • A Plague Tale: Requiem (31%, 20 Votes)
  • Call of Duty: Modern Warfare 2 (31%, 20 Votes)
  • Elden Ring (16%, 10 Votes)
  • The Witcher 3: Definitive Edition next-gen (14%, 9 Votes)
  • The Callisto Protocol (8%, 5 Votes)

Totaal aantal stemmen: 64

Laden ... Laden ...

Benieuwd welke andere categorieën we hebben en de bijbehorende nominaties? Check onze XBNL Awards lijst.


A Plague Tale: Requiem

A Plague Tale: Requiem wist nog meer pracht op ons scherm te toveren dan het vorige deel deed. De ontwikkelaars hebben de kracht van de Xbox Series X omarmd en weten nu nog meer ratten dan ooit op het scherm te laten zien. Sterker nog, in het vorige deel kon je 5000 ratten tegelijkertijd zien, maar met de huidige techniek kunnen ze maar liefst 300 000 ratten tonen!

De game biedt enorm veel mooie ver gezichten en doet dit op een opgeschaalde 4k resolutie op 30fps. Helaas hebben de ontwikkelaars de 60fps laten vallen om zo veel mogelijk op het scherm te toveren. Dit zie je terug in het aantal details op het scherm. Het enige wat mij tegenstond is dat de personages naar mijn smaak toch nog iets teveel licht geven in donkere omgevingen en dat wil zeggen dat er geen volledige raytracing was. Reflecties in de game zijn mooi, maar de belichting klopte niet overal even goed en dat is toch jammer in een game waar belichting enorm belangrijk is.

Als je nog de review wilt lezen, dan kan dat hier

The Callisto Protocol

Ik heb de game zelf niet gespeeld, maar volgens collega Renco ziet de game er hartstikke goed uit. De sfeer is aanwezig en de details spatten van het scherm, net als alle bloedspetters overigens. Dit komt regelrecht uit zijn review:

”Grafisch is The Callisto Protocol echt een plaatje. De omgevingen, de vijanden, de personages, lichteffecten. Het ziet er allemaal echt prachtig uit. Vooral de personages stelen de show. De gezichtsanimaties zijn echt heel erg goed gedaan.”

Lees hier de review van The Callisto Protocol

Call of Duty: Modern Warfare 2

Het zal je niet ontgaan zijn, mensen waren ontzettend onder de indruk van het virtuele Amsterdam uit Call of Duty: Modern Warfare 2. De graphics zijn in de campaign zo goed, dat de grens tussen virtueel en echt steeds meer lijkt te vervagen. Uiteraard zie je niet alleen Amsterdam in dit deel, de algehele actie van de game is super intens en wordt in een mooie 4k resolutie getoond.

Lees hier de review van CoD: Modern Warfare 2

The Witcher 3: Definitive Edition met next-gen upgrade

Deze game is een beetje een vals speler want de game kwam al uit in 2015 en aan het einde van 2022 heeft CD Projekt RED een gratis patch uitgebracht waarbij de game goed gebruik maakt van de huidige generatie consoles. Het is dus geen nieuwe game uit 2022, maar zo werd hij wel beoordeeld. De negens en tienen vlogen weer om de oren om The Witcher 3 als game aan te prijzen, maar ook om de visuele upgrade en quality of life toevoegingen te huldigen.

Elden Ring

De open wereld Souls like Game of the Year van 2022 volgens The Game of the Year-awards is een regelrechte hit. De art van de game zit goed in elkaar, maar wist in het algemeen spelers te overtuigen met de graphics. Dat is dan ook de reden dat we Elden Ring in de lijst hebben inbegrepen voor deze categorie.

Lees hier de review van Elden Ring
Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments