Zie jij ook door de bomen het bos niet meer? Fallout 4 is de eerste game die mods aanbiedt op de Xbox One. Maar de lijst met mods lijkt inmiddels wel oneindig. Wat heb je nodig en wat niet? Na het zien van dit overzicht weet jij zeker welke mods je moet installeren!

Het is een behoorlijke lijst. Dus ga er maar goed voor zitten. Let wel op, wanneer je een mod hebt geactiveerd in je spel kun je geen achievements meer behalen. Mods zijn dus geen manier om je gamerscore op te krikken, maar je kunt wel als een beest door het spel heen.

Cheat Terminal

De naam zegt waarschijnlijk al meer dan genoeg. Cheat, cheats en nog meer cheats!
Cheat Terminal is gelukkig klein in formaat, maar geeft je bijna alle cheats waar je alleen nog over durfde te dromen. Ongelimiteerde ammo en alle wapens in je bezit. Geen gedoe meer met je carry weight, want ook die is oneindig! Daarnaast heb je ook nog eens alle perks en S.P.E.C.I.A.L. punten. Het feest houdt nog niet op, want lockpicken is vanaf nu een fluitje van een cent, ook terminals zul je zonder moeite in kunnen komen. Enemies en settlers zet je neer waar en wanneer je wilt en ook alle crafting materialen zijn in jouw bezit.

ultimate-cheats-mod1

Dit was nog niet eens alles. Mocht je dus op een makkelijke manier door de game heen willen. Of gewoon een ontzettend gaaf dorp willen bouwen. Dan is deze mod wat je zoekt!

Unofficial Fallout 4 patch

Helaas is Fallout 4 nog niet perfect. Er zijn allerlei kleine bugs en foutjes, die Bethesda nog niet heeft aangepakt. Gelukkig is daarom de Unofficial Fallout 4 Patch gemaakt. Deze lost alle problemen die je maar kunt tegenkomen op. Streven naar perfectie is nog nooit zo makkelijk geweest!

Improved Map with Visible Roads

Dacht je af en toe tijdens het spelen een bril nodig te hebben? Ik ook! De map van Fallout 4 is helaas niet altijd even goed te lezen. Sommige wegen waren niet helemaal duidelijk, maar gelukkig is daar wat aan gedaan.

invisible-map-mod2Improved Maps and Visible Roads werkt bij iedere Pip-Boy skin. Dus die kun je helemaal naar jouw voorkeuren aanpassen. Ook valt Far Harbor ook onder de mod, Nuka Cola World is nog niet toegevoegd.

Full Dialogue Interface

Heb je ook wel eens gehad dat je poeslief tegen iemand wilde zijn en jouw gekozen antwoord uiteindelijk sarcastisch was? Daar komt met de Full Dialogue Interface mod een einde aan.

dialogue-mod3

Je kunt hiermee het vervolg van het gesprek al zien voor je een keuze maakt. En er staat ook bij de antwoorden of je sarcastisch bent. Dit kan zeker van pas komen mocht je vrienden willen maken!

Green in the Commonwealth

Af en toe mist er toch iets van kleur in de omgeving. Je zou bijna spontaan een depressie krijgen als je Fallout langer dan een aantal uren speelt. De omgeving is grijs en bruin en het enige wat mij dan nog op weet te vrolijken is de radio.

fallout4_mods_greenery

Gelukkig is Green in the Commonwealth gemaakt om de omgeving wat meer kleur te geven. Want eerlijk is eerlijk, na 200 jaar zou er toch wel iets van vegetatie terug moeten zijn gegroeid?

A Cannibal in Concord

Mocht je de questline al hebben uitgespeeld en op zoek zijn naar iets nieuws. Dan is deze horror-questline waarschijnlijk iets voor jou. A Cannibal in Concord gaat over een kannibaal en seriemoordenaars. Mocht jij normaliter jouw weg door de commonwealth vechten, dan is dit heel anders voor je.

fallout4_mods_cannibal

A Cannibal in Concord draait vooral om puzzels. Draai ieder voorwerp nog een keer om en lees alle briefjes die je tegen komt. Anders zul je deze questline nooit uitspelen.

Renovated Furniture

Misschien heb ik lichtelijk last van OCD. Maar als ik me ergens aan kan storen in Fallout 4 dan zijn het wel die lelijke afgeragde meubels die in de huizen staan. Dan doe je hard je best om een mooi dorp te bouwen en dan zijn de spullen die je er in kunt zetten eigenlijk allemaal ontzettend lelijk.

fallout4_mods_furniture

Renovated Furniture is dé mod voor de controlfreaks, OCD’ers en vrouwen. Naast de keuken van de afbeelding zijn er ook nieuwe banken, stoelen, tafels en bedden. Hierdoor krijgt jouw huis eindelijk de meubels die ze verdient (dit is zeker de eerste mod die ik straks ga installeren!).

Commonwealth cuts

Dit is er misschien weer eentje voor de vrouwen. Commonwealth Cuts maakt een einde aan de verschrikkelijke kapsels van Bethesda. Voor zowel de dames als de heren is er een rijtje gloednieuwe kapsels ontwikkeld.

commonwealth-cuts

Ik draag alleen nog maar hoofddeksels om het standaard Bethesda kapsel te kunnen bedekken. Maar nu kan ik trots rondlopen zonder enige vorm van een hoofddeksel op mijn hoofd. Thorn Birds wordt zeker mijn favoriet!

CROSS_Cybernetics

Naast Dogmeat is je power armor misschien wel je beste vriend. Maar de fusion core’s die je daarvoor nodig hebt zijn helaas niet overvloedig te vinden. Daarom is CROSS_Cybernetics gemaakt.

fallout4_mods_cybernetics

De mod geeft je toegang tot een light versie van de power armor. Deze power armor kun je maken op een speciale Cybernetics crafting bench. De individuele delen van de power armor kunnen worden ge-upgrade. Ook kun je de power armor allerlei leuke kleurtjes geven. Het beste van allemaal? Deze light versie heeft geen fusion core’s nodig!

Everyone’s Best Friend

Deze mod moet ook zeker de aandacht krijgen. Normaliter kon je maar één companion meenemen. Ook Dogmeat werd gezien als een companion. Maar met de mod Everyone’s Best Friend kun je dit combineren. Neem Dogmeat mee en nog een andere companion.

fallout4_mods_dogmeat

Naast het feit dat je dus meer kracht hebt in je team, is het ook gewoon heel erg gezellig als Dogmeat met je mee gaat.

Tot nu toe zijn dit de mods die ik straks ga installeren. In totaal zijn er een kleine 7000 mods beschikbaar voor Fallout 4. Let wel op dat sommige mods alleen werken op de pc. Dit staat gelukkig wel altijd goed aangegeven. Ben je op zoek naar meer leuke mods? Neem dan een kijkje in het overzicht van Bethesda.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments