Wat is er nu mooier dan oude vertrouwde games in een nieuw jasje? Dit is onze lijst van games waarvan wij denken dat ze een remaster zouden moeten krijgen. Welke game zie jij graag als remaster terug?

Met de huidige generatie consoles lijkt de vraag naar remasters wel groter dan ooit tevoren. Uiteraard willen we die topgames van het verleden, waar onze ziel en zaligheid in zit, graag nog eens opnieuw beleven. Nostalgie all over the place. En ben je nog niet bekend met een serie, dan zijn de remasters een mooie toegankelijke manier om die oude games alsnog te beleven.

Nostalgie is te verkopen (makkelijk cashen)

De uitgevers spelen gretig in op het gevoel van nostalgie, wat ook niet zo gek is. Er is veel vraag naar en het is goedkoper dan nieuwe games ontwikkelen. Soms willen uitgevers iets te makkelijk cashen. Bij de remasters van Saints Row 4 en Sleeping Dogs werd pijnlijk duidelijk dat simpelweg een hogere resolutie en nieuwe textures niet the-way-to-go is. Gelukkig, aan de andere kant van het spectrum, zijn er studio’s die er serieus werk van maken om hun ietwat verouderde game helemaal next-gen te maken. Goede voorbeelden zijn Tomb Raider, Batman, Call of Duty Modern Warfare en natuurlijk Halo 1 en 2.

Voor onze lijst van 6 games die een remaster verdienen pakken we games die al een goede basis hebben en gaan we er gemakshalve vanuit dat de studio serieus werk aflevert. Hier volgt onze lijst.

6. Oblivion

Zoals je hierboven kunt zien, kun je wel stellen dat Oblivion (links) wel een hele flinke opknapbeurt (rechts) kan gebruiken. Alleen de graphics zal niet voldoende zijn, er zal ook wat gedaan moeten worden aan de animaties en physics, die zijn gewoon te gedateerd. Waarom zou Bethesda deze remaster niet gewoon links moeten laten liggen? Als we in Forza termen mogen spreken, dan hebben we het over een “barn find”. Een auto die er op het eerste gezicht niet zo best meer uitziet, maar die toch nog heel goed op te knappen is.

Wat Oblivion zo goed maakt is de prachtige wereld van Cyrodill met hoofdstad Imperial City in het midden op een eiland. De wereld en de karakters erin zijn intrigerend. Iedereen heeft z’n eigen verhaal en het is voor jou als speler ook mogelijk om je eigen verhaal te ontwikkelen dankzij de openheid en de vele opties in de game.

Ik moet eerlijk zeggen dat de Skyrim remaster beter uitgevoerd had kunnen worden. Als Bethesda nu even goed voor Oblivion gaat zitten, dan weet ik zeker dat ze een hele goede beurt maken.

5. L.A. Noire

Bij het gebrek aan een opvolger, waarover we al jaren speculeren, kunnen we het ook prima nog een keer met het oudje doen. Het L.A. van 1947 is prachtig uitgewerkt in de open-wereld-game. Het uitgebreide detective-systeem is nog steeds steengoed. En wat te denken van het fantastische acteerwerk? Reden genoeg om deze game nog eens te beleven!

Net zoals alle andere games op deze lijst is het verhaal, de sfeer en de gameplay al beproefd, dus daar hoeft niet aan gesleuteld te worden. Wat overblijft om te verbeteren in deze game valt ontzettend mee, want mede dankzij de de cutting-edge face-capture-technologie die ze toen gebruikten zijn de animaties nog prima bruikbaar voor een 2017-game. Zoals het een echte remaster betaamd moeten de graphics natuurlijk up-to-date worden gebracht en kan de wereld ook wel wat levendiger worden gemaakt. Deze wereld zal er goed aan doen om wat meer bevolking te hebben en wat meer detail in de wereld net zoals Rockstar dat bijvoorbeeld bij de next-gen versie van GTA 5 deed.

4. Rainbow 6 Vegas 2

Met de komst van Rainbow 6 Siege zijn de snaveltjes wel even gevuld, maar vergeet niet dat een heel groot deel van deze mensen nog snakt naar een Rainbow 6 Vegas. Ook zou het voor de gamers die nu pas aangehaakt zijn wel aardig zijn om Vegas 2 te beleven. De game stamt uit 2008 en is daarmee wel erg oud geworden, dus de aanpassingen die gedaan moeten worden zijn immens. Maar met Siege in handen heeft Ubisoft een perfecte engine om Rainbow 6 Vegas 2 op te laten landen.

Waarom al die moeite voor een 9 jaar oude game? Nou, naast dat Vegas 2 een iconische game is, bevat de game ook een heel andere (en in veel ogen betere) Terrorist Hunt. Met je squad kun je op veel verschillende manieren (gevarieerder dan in Siege) een gebouw infiltreren met pak-m-beet 50 terroristen. En dat op de meest fantastische locaties: vanaf het dak in een casino of een prachtige villa. Ook in multiplayer staat de game als een huis. Neem daarbij dat je outfit van top tot teen aanpasbaar is en dat er een heuse campaign in zit!

3. Red Dead Redemption

Hoewel we de game via het backward compatibility program nog weer kunnen spelen, zie je ook dat de game een tikje verouderd is en dat het ook wel op een hogere resolutie mag draaien. De reden dat Red Dead Redemption op deze lijst staat is dat alles in deze game nog steeds zo sterk als een Nokia 3310 staat. Het verhaal, de personages en de gameplay zijn nog steeds goed en hetzelfde geldt voor de open wereld.

De reden dat de game game hier op de lijst staat is dat het voor Rockstar weinig moeite zou moeten zijn om hier een remaster van te maken. Laat de game op volle resolutie op de Xbox One draaien en schroef de textures wat op, dan ben je er al bijna. Misschien nog wat van die nieuwe grafische effecten erover maar meer dan dat is echt niet nodig. In open-wereld-games als het hiervoor genoemde Oblivion en L.A. Noire zou de wereld wel wat extra detail kunnen gebruiken om weer als levendig ervaren te worden. In Red Dead is dat helemaal niet nodig omdat de leegheid juist in de sfeer van de game past.

2. Mass Effect trilogie

Hier werd wel een poos over gespeculeerd en ik snap nog steeds niet waarom EA deze remaster niet heeft gemaakt. Ja, de game is wel via backward compatibility beschikbaar gekomen, maar de eerste delen zijn toch behoorlijk verjaard. Oppoetsen moet niet zo’n groot probleem zijn lijkt me, vooral voor een uitgever als EA niet. De eerste game zal nog het meeste aandacht moeten krijgen. Die zal echt voorzien moeten worden van nieuwe graphics, een vernieuwde besturing en een nieuwe animatie hier en daar. Maar deeltje drie kan er nog wel redelijk mee door.

Van alle oude spelers is er al ontzettend veel vraag naar een remaster, maar wat dacht je van de nieuwe groep spelers die straks Andromeda gaat doen. Mass Effect leent zich perfect voor het ontdekken van meer achtergrondinfo, en wat is nu beter dan die gamers deeltje 1, 2 en 3 te laten spelen als een soort van prequel?

1. GTA 4

GTA 4 met ENB mod

Stel je voor dat Rockstar z’n GTA 5-team voor een jaartje (of twee) aan GTA 4 laat sleutelen. Wat is het ergste wat kan gebeuren? Liberty City in een nieuw bomberjackie. Het verhaal van Niko, met Roman en Brucie, maar dit keer een stuk gedetailleerder. Er moet wel heel wat uit de kast getrokken worden om deze game op het niveau van deel 5 te krijgen, maar er ligt al een hele goede basis. Het verhaal en de wereld waarin het zich afspeelt is al subliem. Nu moeten de modellen een fikse update krijgen, maar ook de besturing van Nico en de voertuigen mag op GTA 5-niveau komen. Als de game dan wordt uitgerust met de laatste grafische snufjes dan kan Rockstar rekenen op fikse verkopen.

Wie heeft er nou geen zin om met die Oost-Europese gast in hartje New York te gaan klooien? Bekijk de potentie even, als je naar bovenstaande screenshot kijkt van GTA 4 met een graphics-mod.

Welke games zouden jullie graag geremastered zien?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments