We weten allemaal dat Cyberpunk 2077 nu misschien wel het grootste voorbeeld is van een wankele lancering en brandjes blussen sinds het begin. We hadden dit jaar al een uitbreiding moeten krijgen van de game, maar dat wordt sowieso pas volgend jaar.

CD Projekt RED maakte op Twitter bekend wat de productieplannen zijn voor 2022. Naast de uitbreiding van Cyberpunk 2077 wordt er aandacht geschonken aan de nieuwe Witcher game die op een andere engine wordt gemaakt. Maar uiteraard wordt Cyberpunk zelf nog verbeterd. Ook de next-gen upgrade van The Witcher 3: Wild Hunt is helaas uitgesteld tot een onbekende datum. Deze zal waarschijnlijk pas later dit jaar uit komen in plaats van het tweede kwartaal. De ontwikkelaar gaf aan dat het heeft gekozen om de ontwikkeling van deze next-gen upgrade zelf te doen in plaats van uit te besteden. Dat is waarschijnlijk ook wel een slimme zet (ja Rockstar, we kijken nog steeds naar jou met je GTA: Trilogie die je door een studio hebt laten remasteren die zich normaal met mobile games bezig houdt).

Sinds de lancering van Cyberpunk 2077 is er gelukkig veel verbeterd zodat de game überhaupt speelbaar is. Het is ook logisch dat de ontwikkelaar er voor heeft gekozen om eerst het brandende schip genaamd Cyberpunk 2077 onder controle te krijgen met patches voordat er energie wordt gestoken in nieuwe content. Helaas betekent dat nu dat we volgend jaar pas een uitbreiding zien, maar als dat er één is à la Blood and Wine zoals bij The Witcher 3… dan wordt het wel het wachten waard. Maar de geschiedenis leert mij dat ik niks van Cyberpunk 2077 mag vergelijken met The Witcher 3 qua kwaliteit, dus ik houd mijn hart vast.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments