Alles over de nieuwe aangekondigde Saint’s Row

Een paar weken geleden mocht ik al van een sneak peek genieten van de nieuwe Saint’s Row. Nu het grote publiek ook heeft mogen genieten van de trailer, is het tijd om alles uit de doeken te doen.

De nieuwe Saint’s Row is een reboot van de franchise. Zeg dus maar gedag tegen oude personages en steden. Op het eerste gezicht denk je Saint’s Row meets Total Overdose (kennen we die nog, een soort Spaanse GTA?). We wisselen de oude stad namelijk in voor Santa Ileso, een Amerikaanse stad met duidelijke invloeden uit Mexico en Zuid-Amerika (Santa Ileso bevindt zich dan ook in het meest zuid-westelijke puntje van Noord-Amerika). Het verhaal is compleet nieuw en dit keer vorm je samen met een groep vrienden The Saints. Het doel is om een nieuw (crimineel) imperium op te bouwen en gebieden uit de stad te veroveren. Ik kreeg gelijk positieve vibes hierbij, want ik denk gelijk terug aan GTA: San Andreas qua turf wars maar ook The Godfather waar je allerlei bedrijven moet overnemen voor meer geld en macht.

Het gebied waar je in speelt is de grootste uit de franchise. Er zijn vele verschillende regio’s (9 stuks) dus genoeg variatie van het landschap. Uiteraard mag je weer een uitgebreide co-op modus verwachten (voor 2 personen, helaas niet 4), alsmede de typische Saints activiteiten als o.a. insurance fraud. Je kunt helemaal je eigen personage maken en uiteraard mag je weer auto’s pimpen en je eigen crew bouwen.

Een reboot, maar wel hetzelfde

Tijdens de presentatie die ik een paar weken geleden zag, kreeg ik nogal gemengde gevoelens bij het woord ‘reboot’. Het verhaal is anders, maar de rest lijkt best wel hetzelfde. Natuurlijk is er nu een andere stad en is het verhaal nieuw, maar er werd gezegd dat er een compleet nieuwe engine werd gebruikt en dat zag ik in de gameplay en graphics nog niet echt terug. Let wel, de beelden die ik zag waren pre-alpha en de game wordt gemaakt voor zowel de vorige als huidige generatie, dus dat zou misschien verklaren waarom ik nog wat twijfels heb over de graphics.

De gameplay was zoals je het kent van de laatste Saint’s Row games. Daarin zul je geen verandering zien maar dat hoeft ook niet. Er wordt gelukkig gekozen voor een reboot gezien je in Saint’s Row 4 niet veel ruimte meer hebt om het verhaal verder voort te zetten en qua over-the-top waren we eigenlijk al bij de top. Dat kon niet gekker. Nu mag je weer lekker gaan bouwen met je eigen Saints en dat brengt nieuwe energie met zich mee.

Ben ik hyped? Ja zeker! Een nieuwe stad en een nieuw verhaal met al het goede van voorgaande Saint’s Row-delen. Door de oprichting van de Saints met een paar vrienden ontstaat er een leuke nieuwe dynamiek.

Had ik iets meer current-gen (Xbox Series X|S) verwacht? Ja, dat ook. Natuurlijk zitten we in een periode waar console generatiegrenzen vervagen, maar ik wilde stiekem ook in de graphics een reboot zien en dan niet alleen de mededeling dat de engine ‘nieuw’ is. Maar, ik mag niet klagen want de beelden die ik zag waren pre-alpha en bekeken via een stream, dus wellicht ben ik zo meteen in 4k helemaal overdonderd!

Saint’s Row komt uit op 25 februari 2022 op de Xbox One en Series X|S.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments