De remasters vliegen ons om de oren! Maar waar zijn nou de echte remasters van spellen die meer dan 10 jaar oud zijn ofzo? Ik zet hieronder het eerste deel van mijn persoonlijke remaster wishlist uiteen. Nu eerst game 12 tot 7, binnenkort volgt mijn top 6.

We hebben door de jaren heen een paar hele goede remasters/collecties gehad (Halo: The Master Chief Collection, CoD4: Modern Warfare) en hele matige (bijvoorbeeld Assassin’s Creed Ezio Collection, Bioshock Collection en Dead Island). Toch heb ik een persoonlijke wishlist en die gaat als volgt:

12. Burnout Revenge

Ik had bijna de neiging om Burnout Paradise hier neer te zetten, maar Revenge vond ik een nog grotere bazengame! Punten verzamelen door elkaar naar de klote rijden, count me in! Tel hier de lekkere soundtracks bij op en de race-omgevingen en je hebt een topgame. Het is inmiddels 12 jaar (!) geleden dat deze game uit kwam en er mag best een dikke remaster van komen.

11. Max Payne

Max Payne kwam uit in 2001 en werd beroemd met het gebruik van de slow motion ”bullet time”. Als Max Payne zijnde heb je veel leed meegemaakt omdat je vrouw en kind zijn vermoord. Je gaat in de game op zoek naar de dader en gaandeweg kom je een interessante dame tegen, Mona Sax. Het verhaal wordt in noire-stijl verteld en de soundtrack is om kippenvel van te krijgen. Als hier ooit een remaster van komt, zou ik er grof geld voor betalen.

10. Splinter Cell Trilogy

Dit is eigenlijk vals spelen want het gaat over drie games. Daarbij is er al een keer een HD remake geweest van deze trilogie. Maar ik wil echt eens een volle remaster! Gewoon graphics van 2017 en dan het hele verhaal van de trilogie. Opnieuw sluipen met Sam Fisher met veel betere belichting (wat toen al zeer vooruitstrevend was) en animaties. De levels mogen volop gepimped worden en dan natuurlijk 4k ofzo.

9. The Godfather

Eén van de betere (en duurste) spellen van de Xbox-generatie was The Godfather (2006). De films zijn natuurlijk fantastisch, maar het spel was ook veelbelovend. Ik weet nog goed dat deze game op de E3 van 2004 werd aangekondigd en dat er een trailer werd laten zien dat er zo goed uit zag, terwijl het helemaal niet mogelijk was op de originele Xbox qua technologie. De graphics vielen uiteindelijk wel tegen op de Xbox 360. Maar de gameplay was echt heel vermakelijk! Het was misschien herhalend hier en daar qua voortgang in de game, maar de sfeer klopte en je kon echt een eigen maffia imperium opbouwen. Het volgde het verhaal van The Godfather, maar had ook zelf iets toegevoegd. Ja, geef mij hier maar een hele dikke remaster van.

8. Mafia

We gaan nog even door met de maffiasfeer, namelijk Mafia (1). Eén van de beste spellen ooit gemaakt en dat meen ik. De game kwam in 2002 uit en was zo ongelofelijk goed in wat het deed. Geen open wereld game zoals GTA 3, maar hooguit free roam. Het was een lineair verhaal, maar zorgde daarmee ook voor een goed tempo en verhoogde de kwaliteit van het geheel. Tussen de missies door kon je wel lekker auto’s jatten en rijden waar je wilt, maar daar houdt het wel mee op. Het zou ongelofelijk tof zijn als van deze parel een dikke remaster komt. Desnoods met die graphics van Mafia 3 (zonder bugs dan). Hopelijk wordt Mafia 4 weer meer zoals Mafia 1, i.p.v. de Hollywood-formule-games Mafia 2 en 3.

7. Need for Speed: Most Wanted (2005)

Geef mij alsjeblieft een remaster van deze game. Dan heb ik het niet over die ”remake” van 2012 die door Criterion Games is gemaakt i.p.v. EA (Black Box en Redwood Shores), of een titel als ”Payback”. Maar echt een remaster waar ook echt de originele tracks bij zitten en het verhaal overgezet wordt. Gooi daar de multiplayer in van Need for Speed zoals we het nu kennen (naadloos van single- naar multiplayer) en je hebt een regelrechte topper. Er is niks moeilijks aan jongens, regel het!

Zo, dat is wel even genoeg qua opsomming. Binnenkort deel 2 met de games 6 t/m 1. Er staan nog genoeg games op mijn lijst.

En jullie, welke games kunnen volgens jullie een remaster gebruiken?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments