Xbox bestaat deze week al 13 jaar, tijd voor een terugblik! Eerlijk gezegd heb ik me de eerst 8 jaar helemaal niet met de Xbox beziggehouden, ik was namelijk een PS3-man. Dit betekent echter niet dat ik geen mooie momenten met de 360 heb beleefd, het zijn er weinig, maar ik zal ze nooit vergeten.

Familie

In de tijd van de Xbox 360 stond de console eerder symbool voor het gamen met familie. Al vanaf FIFA 11 speel ik iedere week met mijn vader 5 tot 8 potjes FIFA. Hij is een groot fan van de game en hij was er al sinds 2001 bij. De potjes zijn vaak erg gelijk en mijn vader kan trots zijn op z’n FIFA-skills, misschien wil iemand van jullie hem wel eens uitdagen.

Een andere herinnering aan Xbox is iets met mijn neef. We hebben een tijdje in één huis gewoond, destijds had ik gewoon nog mijn PS3 maar hij had een 360. Mijn neef is de grootste Halo-fan die ik ken en ik had dus ook nog nooit Halo gespeeld. Op de launch van Halo 4 hebben we de game samen gehaald en met z’n tweeën helemaal doorgespeeld. In deze periode hebben we tot diep in de nacht Dragon Age: Origins gespeeld. Fez was ook een geweldige game, ik vraag me af hoeveel van jullie die game gewoon ouderwets met pen en papier hebben uitgespeeld.

Xbox One

Op 30 november kwam de PS4 in Nederland uit. Zoals de grote Sony-fanboy die ik was had ik de console netjes al in februari gepre-ordered en kon ik hem al op dag één ophalen. Het probleem voor mij was echter dat de console oprecht het meest kutte apparaat is wat ik ooit in bezit heb gehad. De keuze was simpel: PS4 eruit, Xbox One erin en gaan! Het afgelopen Xbox jaar was geweldig en ik ben blij dat het allemaal pas net is begonnen. Met games zoals Titanfall, Destiny en Assassin’s Creed Unity heb ik al geweldig veel lol gehad. Ik heb er 100% vertrouwen in dat de Xbox One gewoon weer naast de PS4 gaat komen en dat de One-community nog geen procent is van wat het over 6 jaar gaat zijn. Ik ben blij dat we als Xbox Nederland-community groeiende zijn en dat we samen de meeste lol uit dit geweldige apparaat kunnen halen. Proost Xbox, op de volgende 13!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties