Van 13 tot en met 15 juni is het weer zover. De E3 vindt dan plaats in Los Angeles! Hopelijk worden daar een heleboel van onze vragen beantwoord. Want wij willen nog veel meer weten over Project Scorpio, 4K gamen en nieuwe Xbox exclusives. Daarom zetten wij op een rijtje wat we van Microsoft verwachten.

Project Scorpio

In de aanloop naar de E3 hebben we natuurlijk al behoorlijk wat informatie over de Scorpio gekregen. Maar er zijn ook een paar hele belangrijke vragen nog níet beantwoord.

De prijs

We beginnen maar gelijk met één van de belangrijke zaken. De prijs van de Scorpio. Phil Spencer heeft al een aantal keer duidelijk gemaakt dat het om een premium console gaat. En aan zo’n premium console hangt natuurlijk ook een premium prijs. Ze verwachten bij Microsoft dan ook dat de verkopen van de Xbox One S beter zullen lopen dan de verkopen van de Scorpio.

De Scorpio zal dus zeker een stuk duurder zijn dan de One S, die momenteel te koop is voor prijzen tussen de €233 en de €350.
Maar Microsoft moet natuurlijk, kijkend naar de PS4 Pro die je voor een kleine €400 kunt aanschaffen, ook een goede prijs bieden. Ook wordt er verwacht dat Sony rond de kerst nog met flinke prijsverlagingen komt. Zo kunnen ze de komst van de Scorpio proberen te saboteren. Microsoft moet hierin een weloverwogen keuze gaan maken als ze goed willen verkopen.

Het idee is dat de Scorpio en de One S naast elkaar kunnen bestaan. Voor het meten van succes kijkt Microsoft naar het aantal actieve Live leden. Vandaar dat er een aantal scenario’s zijn wat betreft de prijs van de Scorpio.

  1. Microsoft blijft bij hun verhaal over de premium console. De Scorpio wordt dan ook gepromoot als een product voor de hardcore gamers met een 4K setup en de prijs wordt rond de €499.
  2. Er komt een flinke prijsverlaging en de Scorpio komt op de markt voor ongeveer €399. Hierin promoten ze dat ook gamers zonder 4k setup goed kunnen gamen op de Scorpio.
  3. De Xbox One S krijgt een flinke prijsverlaging wanneer de Scorpio uit komt. Microsoft blijft dan bij het idee van de premium console en het is de One S die de verkopen zal leiden. De One S is komt dan uit rond de €199 en de Scorpio alsnog rond de €499.

Eerlijk gezegd denk ik dat Microsoft voor de laatste optie kiest. Ze blijven namelijk steeds bij het verhaal dat de Scorpio voor de hardcore gamers is. En op deze manier blijven ze de verkopen van de One S ook aansporen. Natuurlijk zou het met de PS4 Pro in gedachten beter zijn om de prijs van de Scorpio laag in te zetten, maar ik betwijfel of ze dat zullen doen.

De release datum

Tot nu toe heeft Microsoft laten weten dat de release ergens in ”Holiday season 2017” zal gebeuren. Dit is dus ergens tussen oktober en december. Maar er zijn ook geruchten die voorspellen dat de console al in augustus uit zal komen. Dit aangezien ze Microsoft een partnership heeft met Shadow of War, dit is de eerste bevestigde 4K game voor de Scorpio. En deze komt dus in augustus al uit!

Hiermee maakte Microsoft de release van de Scorpio bekend.

Nu denk ik zelf niet dat ze de release naar voren zullen schuiven. Zeker aangezien er in augustus op game gebied meestal vrij weinig gebeurt en ze rond december wel verzekerd zijn van een heleboel verkopen. Ik ga er vanuit dat de console ergens tussen half november en begin december in de schappen zal liggen.

Microsoft Studios

Een ander onderdeel van Microsoft wat waarschijnlijk een heleboel aandacht gaat krijgen. De Microsoft Studios zijn druk bezig met een aantal Xbox exclusives.
Momenteel staan Crackdown 3, Sea of Thieves en State of Decay 2 al vast in de planning. Grote kans dat we nieuwe informatie krijgen over de inhoud van deze games.

We hebben van deze games nog niet gek veel langs zien komen, dus ik hoop zeker op wat vette gameplay beelden. Van Sea of Thieves ben ik in ieder geval zeker dat ze druk bezig zijn met de inhoud van de game, want als insider krijg ik vele updates vanuit de producent. Ook wordt er verwacht dat we weer een update voor Minecraft gaan zien, want deze game is inmiddels niet meer weg te denken uit het repertoire van Microsoft.

Deze piratengame wordt een regelrechte topper!

Een andere game die we zeker tegen gaan komen bij de E3 is Forza Motorsport 7. Ook zonder bevestiging hadden we hier al vanuit kunnen gaan, want Forza blijven we keer op keer terug zien. Deze keer wordt Forza gebruikt om de kracht van de Scorpio te laten zien, dus we kunnen denk ik een heleboel toffe in-game beelden gaan verwachten.

Ook hoop ik dat er nog een aantal exclusives bij gaan komen. Microsoft wordt namelijk behoorlijk afgerekend op het geringe aantal exclusives dat zij produceren voor de Xbox. Voorheen waren dit veel meer titels dan tegenwoordig en dat vinden veel gamers jammer. Wie weet komen ze wel met een aantal 4K exclusives voor de Scorpio, maar een aantal games voor de gewone Xbox One (S) zou zeker ook niet verkeerd zijn!

Rondom 343 en The Coalition zal het nog wel even stil blijven. Zij zijn waarschijnlijk achter de schermen al druk bezig met nieuwe ideeën, maar op de E3 verwacht ik daar nog niets van. 343 is gaat wél een aankondiging doen van een ”niet-Halo” project. Maar op het Halo gebied zal het dus nog even stil blijven. Dit geeft natuurlijk wel ruimte voor projecten van ID@Xbox zoals Cuphead en Ashen.

Gamen in 4K

Het is natuurlijk belangrijk voor Microsoft om te laten zien wat een kracht de Scorpio bezit. Ik ga er dan ook vanuit dat ze naast hun eigen games ook third party games laten draaien op de Scorpio. Er zullen een aantal bestaande games een upgrade krijgen naar 4K, daarbij kun je denken aan Gears of War 4 en Forza Horizon 3. Deze games zijn in de Windows 10 store namelijk al te krijgen als 4K game.
Ook zullen games die al voor verschillende Microsoft platformen zijn gemaakt wellicht een upgrade naar 4K krijgen. Hieronder kunnen bijvoorbeeld Resident Evil 7 en Rise of the Tomb raider vallen.

Ook Star Wars Battlefront II is zéér geschikt als 4K game!

Het is voor die uitgevers leuk om met 4K aan te slag te kunnen, maar het is voor de gamers ook belangrijk. Want als je een nieuwe console koopt wil je natuurlijk wel dat er een hoop games op te spelen zijn. Anders ruil je jouw oude exemplaar niet zo makkelijk in voor een nieuwe.

Geruchten

Ook blijven een aantal geruchten steeds vaker terug komen zoals het gerucht dat Assassin’s Creed een exclusieve deal met Microsoft heeft. Dat vind ik in ieder geval niet erg! Daarnaast zou er ook een onaangekondigde game van EA worden aangekondigd tijdens de E3 presentatie van Microsoft. Of dit ook echt waar is, is natuurlijk een tweede. Maar het zou zeker goed zijn voor de verkopen van de Scorpio.

Gaan we Egypte in 4K meemaken?

Destijds had Sony een behoorlijk strakke deal met Destiny, waardoor er niets naar buiten kwam over de Xbox One-versie. Maar dat lijkt bij Destiny 2 niet aan de orde te zijn. Bungie is namelijk al te zien geweest op het YouTube kanaal van Major Nelson om te praten over de nieuwe game. Destiny 2 krijgt wel exclusieve content op de PS4, maar met betere kwaliteit op de Scorpio kan Microsoft toch weer een streepje voor krijgen.

Ruimte voor verrassingen

De nadruk van de E3 zal grotendeels liggen op de games en de Scorpio. Maar er is bij Microsoft altijd wel plek voor wat toffe onverwachte aankondigingen.

We weten in ieder geval dat er VR aan zit te komen voor de Scorpio. Dus ik verwacht dat hier ook wat tijd voor wordt vrijgemaakt.


De VR wordt gemaakt in samenwerking met Windows Mixed Reality, waarvoor ze goedkopere third party VR brillen zullen gebruiken, zoals de brillen van HP en Acer.
Hopelijk zullen ze wat in-game beelden laten zien met gebruik van een VR bril. En wie weet kondigen ze ook wel een aantal VR games aan voor de Scorpio!

Daarnaast doet Microsoft nog wel wat onverwachte aankondigingen. Ik hoop dan ook dat ze ons dit jaar weer steil achterover blazen met een hele vette aankondiging!

Er is in ieder geval een heleboel te vertellen. Ik hoop vooral dat we weer een aantal vette exclusives krijgen. De Scorpio vind ik uiteraard heel gaaf, maar ik ben bang dat ik daar nog even mee moet wachten. Dus ik kijk uit naar de games!

Waar hopen jullie het meeste op bij de E3?

 

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
VaSaMiAn
VaSaMiAn
5 jaren geleden

Ik hoop vooral op veel exclusieve games. In genre (J)RPG