Gooi Destiny maar in de prullenbak! En gooi Call of Duty en FIFA 15 er maar achteraan. Dat zijn toch gewoon opgepoetste slappe aftreksels van wat al bestaat. Niet dat deze spellen niet leuk zijn, maar ze zijn natuurlijk niet next-gen. En dat blijkt wel weer uit het feit dat je op de Xbox 360 en PS3 exact dezelfde game krijgt, maar met mindere graphics. Kijk, Ubisoft doet dat met Assassin’s Creed wel even anders en levert wél een volwaardige next-gen.

Bad-ass Arno

Wie had gedacht dat ik zoveel plezier zou hebben met een game waarin je iemand genaamd “Arno” bestuurt? Waarschijnlijk klinkt het buiten Nederland wél bad-ass. Ik moet in-game nog wel eens gniffelen als een voorbijganger je serieus begroet met je naam. Andere minpunten zijn natuurlijk wat bugs, framedrops en crashes. Nu we dat gehad hebben kunnen we het hebben over waarom deze game wel nieuwe-generatie-waardig is.

Drukte

Pak een willekeurige plek in het virtuele Parijs, ga er gewoon even staan en je begrijpt wat ik bedoel. Of doe even mee met mij: Ik sta in een drukke straat, mensen lopen langs me heen, in de verte steekt de Notre Dame boven de mist uit. Verderop in de straat staat een hele bevolkingsgroep te protesteren en tussen de dagelijkse bezigheden niet ver voor me wordt een gast in elkaar gemept.

Wat moet ik doen? Ik kan die gast hier voor me helpen ter gunste van de mens op straat. Hier rechts kan ik een huisje in waar ik een Assassin-opdracht krijg van een vrouwtje. Trouwens, dit zijn niet altijd maar moord-missies, maar is van alles en nog wat. Daarnaast is er nog een shitload aan andere zaken te doen, van huizen kopen en renoveren tot het Sherlock Holmes-style oplossen van moorden. De hoeveelheid content is echt belachelijk, zelfs de nieuwste GTA kan hier niet aan tippen.

Sightseeing Parijs

De stad ziet er simpelweg prachtig uit. Klim de bekende kerktoppen, of kathedralen tegenwoordig, op en je kijkt uit over een gigantisch uitgestrekt en sfeervol Parijs. Beneden zijn honderden mensen druk bezig met hun dagelijkse dingen. In de verte strekken kleine kerkjes en grote kathedralen zich boven de stad uit, allemaal op loopafstand.

Tja, de game is wat te vroeg uitgekomen. De issues worden gelukkig snel gepatched, al neem ik die graag voor lief. Dit is echt genieten!

Binnenkort komt de review op onze site.

Abonneer
Abonneren op
6 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Bas van den Toorn
8 jaren geleden

Wat een slecht verhaal. Helemaal dat eerste stuk ! 🙁

Bas van den Toorn
8 jaren geleden
Antwoord aan  Jeffrey

Fifa weet ik niet maar destiny en cod aw heb ik wel en zijn zeker wel next gen.Kijk eens naar de grapics het geluid. DTS !! Alleen dat kost al heel veel info op een schijf! De 360 heeft alleen dolby digital. En wat is “next gen” ? Maarja smaken verschillen en dat is maar goed ook. Ac heb ik trouwens nooit gespeeld en zou ik ook nooit doen omdat het mij gewoon niet trekt.