Wat een breinbreker, de beste en slechtste games van 2017. Het jaar heeft in elk geval genoeg verrassingen gehad, maar heeft me ook vaak op het verkeerde been gezet.

Wie had gedacht dat Cities: Skylines zo vermakelijk zou zijn op de Xbox, of Verdun zo belachelijk slecht? Er zijn er een paar die ik écht het vermelden waard vind. Dit zijn ze:

Top: Assassin’s Creed Origins

De beste game van het jaar is een no-brainer. Met kop en schouder steekt Assassin’s Creed Origins er dit jaar bovenuit. Ik heb nog nooit zo’n sterke come-back gezien van een franchise die bijna doodgebloed was. Ubisoft heeft alle monden gesnoerd. Als showcase-game van de Xbox One X wisten we al snel dat deze game er goed uit ging zien. Maar het zou een belediging zijn als we deze game alleen bewonderen om z’n graphics. De gameplay is zo verschrikkelijk goed. De wereld is immens groot, er is idioot veel content en alles blijft interessant gedurende de hele game. En laten we niet vergeten dat het technisch gewoon uitstekend in elkaar steekt. Job well done!

Flop: Destiny 2

Destiny, het wonderkind van Bungie die minsten 10 jaar lang de hitlijsten zou domineren, pakte niet helemaal uit hoe het zou moeten. Hoewel het best een vermakelijke game was, spatte de commercialiteit er vanaf wat veel gamers tegen de borst deed stuiten. Met deze herkansing kon Destiny zich vergelden en laten zien hoe het dus moest. De zogenaamde opvolger die eindelijk is hoe de makers het voor ogen hadden.

Nou mooi niet dus. Alsof de studio op een Oost-Indische manier naar de community heeft geluisterd, doet Destiny 2 weer exact hetzelfde mis als het origineel: Een waardeloos verhaal, een veel te makkelijk begin en een grindfest vanaf level 260. En als klap op de vuurpijl: verplichte DLC om mee te blijven doen.

Tegenvaller: Forza Motorsport 7

Een game waar ik erg naar uit keek was Forza 7, vooral met de release van de Xbox One X rond dezelfde tijd, de indrukwekkende beelden en mijn voorliefde voor racegames zou dit kat-in-het-bakkie moeten zijn. De game was niet slecht, maar het deed helemaal niks nieuws. Alsof ze Forza 6 hebben gepakt, de boutjes wat aangedraaid, nieuw papiertje erom en weer in de winkel hebben gelegd. Sterker nog, het hele micro-transaction-gedoe teisterde ook deze game. Kom op Turn 10, jullie kunnen beter!

Verrassing: Clicker Heroes

Verrassing EN guilty pleasure, Clicker Heroes heeft al mijn kostbare game-tijd opgevroten. En dat voor een game met totaal geen gameplay en alleen een beetje levelen. Het probleem met die game is dat, elke keer als je inlogt, je weer een shitload aan XP hebt te besteden waardoor je de volgende keer nog meer XP haalt. Het heeft een magnetische werking op mijn OCD. Als je er nog niet aan bent begonnen, start de (gratis!) game niet op, want voordat je het weet reken je jezelf toe aan de groep van FarmVille-fanaten en Candy Crush-huismoeders

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments