Met Resident Evil Village zijn we alweer toe aan het achtste (genummerde) deel uit de serie. Veel mensen hebben echter de voorgaande titels niet of nauwelijks gespeeld. Dat kan met meerdere redenen te maken hebben zoals de tank-controls, gebrek aan tijd of de game is domweg te griezelig. Voor die mensen heb ik de hele serie uitgeschreven. Zo kun je de games toch beleven. Ik hou de volgorde van het verhaal en dus niet van de release van de games aan. Oh, en even een flinke spoilerwaarschuwing. Wil je de games zelf nog ervaren, zonder voorkennis? Lees dan vooral niet verder.

Vorige week eindigden we met Revelations 2. Vandaag gaan we verder met Resident Evil 6, de laatste game voordat Capcom het roer weer omgooide voor de serie. Omdat deze game meerdere verhaallijnen en personages heeft is de samenvatting nogal lang geworden. Vandaar dat deel 6 in twee keer gepubliceerd wordt. Vandaag het eerste deel.

29 juni 2013. Piers Nivans is op zoek naar zijn BSAA kapitein, Chris Redfield, die zes maanden geleden na een mislukte missie ineens verdween. Chris verloor een hoop manschappen die dag en dat heeft hij nooit kunnen verwerken.

Piers vindt zijn leidinggevende straalbezopen in een bar, maar Chris herkent hem niet. Hij lijkt zich helemaal niets te herinneren. Piers vertelt hem over bio-terrorisme en zijn manschappen. Dat hij het hen verschuldigd is om ze te herinneren. Het lijkt niet te werken, maar wanneer Chris het BSAA embleem op Piers zijn jas ziet komt dat stukje in elk geval terug. Het is tijd dat hij zijn verantwoordelijkheid neemt en terugkeert naar de BSAA.

Zijn missie leidt hem naar Lanshiang in oost-China. De stad wordt aangevallen door een bio-terroristische groepering die zichzelf Neo-Umbrella noemt. De BSAA wordt ingezet en Chris’ doel is om een aantal leden van de VN op te sporen en te evacueren.

De weg naar het gebouw waar deze mensen zitten zit vol met vijanden en Chris en Piers moeten dan ook een flinke strijd leveren om het te bereiken. Eenmaal aangekomen horen ze dat de vijand gijzelaars heeft genomen en hun orders zijn om ze te bevrijden. Als de gijzelaars vrij zijn zal de BSAA het gebouw platgooien met een paar bommen om zo de laatste BOW’s ook te vernietigen.

Chris en Piers en de rest van het team weten de gijzelaars te bevrijden en de BSAA gooit het gebouw plat. Wanneer Chris naar de smeulende resten kijkt en de verkoolde vijanden ziet krijgt hij een akelige flashback naar die mislukte missie van zes maanden terug en hoe hij zijn mannen verloor.

Zes maanden eerder

Het is 24 december 2012. Chris Redfield en de BSAA zijn ingezet in Edonia, een land in oost-Europa. Een terroristische groepering heeft hier een nieuw soort BOW ingezet, de J’Avo. Hun missie is om deze dreiging te vernietigen. De J’Avo kunnen opgelopen fysieke verwondingen razendsnel herstellen door te muteren.

Chris heeft een nieuw lid in zijn team, de jonge Finn Macauley. De jongen lijkt nerveus, maar wil zich tegelijkertijd ook graag bewijzen. Chris zegt hem dat het team voor elkaar zorgt en dat hij zich dus wel zal redden.

Terwijl ze de straten van de stad schoonvegen doemt er ineens een enorme BOW op die hen aanvalt. Chris en Piers proberen het monster te vertragen terwijl ze wachten op versterking. Dit lukt en met de vuurkracht die dit met zich meebrengt weten ze het monster op de vlucht te jagen. Snel zetten ze de achtervolging in, maar het monster is weg.

Iets verderop horen ze dat een ander BSAA-team in de problemen zit op een brug. Ze worden onder vuur genomen door een tank en ze hebben een gewonde. Chris en Piers besluiten ze te hulp te schieten. Finn krijgt de taak om voor de gewonde soldaat te zorgen, terwijl Chris en Piers voor dekking zorgen. Ze weten de tank uit te schakelen en de overkant van de brug te bereiken, maar er is versterking van de vijand onderweg. Bovendien zit Finn nog steeds op de brug met de gewonde soldaat. Ze besluiten om explosieven op de brug te plaatsen en blazen deze op zodra Finn en de gewonde BSAA-soldaat zich bij hen hebben gevoegd.

Ondertussen aan de andere kant van de stad

Huurling Jake Muller maakt zich klaar voor een gevecht. Hij en zijn makkers hebben allemaal een injectie gekregen met een soort energy boost. Om hem heen veranderen zijn makkers stuk voor stuk in een soort zombie. Een van zijn strijdmakkers valt hem aan. Hij weet hem uit te schakelen, maar er zijn meer onderweg. Hij wordt te hulp geschoten door een jonge vrouw die werkt voor het Division of Security Operations, DSO.

De vrouw stelt zichzelf voor als Sherry Birkin en vertelt hem dat ze hier is om hem uit het land te halen. Ze volgen hem al een tijdje en ze geloven dat zijn bloed de sleutel is voor een vaccin tegen het nieuwe C-virus. Jake gelooft er niks van, totdat Sherry hem vertelt dat die energy boost waarmee hij zichzelf heeft geïnjecteerd een dosis van het C-virus was. Daardoor muteerden al zijn makkers in iets dat ze J’Avo noemt. Jake is niet gemuteerd omdat hij immuun is. Voor 50 miljoen dollar stemt Jake in met het afstaan van zijn bloed, maar dan moeten ze wel eerst nog uit het land ontsnappen. Het complex waar ze zich momenteel bevinden wordt namelijk aangevallen door de BSAA die een tip hebben gekregen over een bio-terroristische aanval en Jake draagt hetzelfde uniform als zijn strijdmakkers die allemaal in J’Avo zijn gemuteerd.

Tijdens hun vlucht worden ze aangevallen door een enorm monster. Het zit achter Jake aan. Ze weten te ontsnappen en Sherry zegt dat het een BOW is dat “Ustanak” genoemd wordt en gemaakt werd door een bedrijf met de naam Neo-Umbrella. Het bedrijf wil de antistoffen in Jakes bloed graag bestuderen en het maakt ze weinig uit of Jake daarbij dood of levend is.

Terwijl ze de rand van de stad bereiken ontmoeten ze Chris en Piers. Piers herkent Jake als een van de rebellen waar ze achteraan zitten vanwege zijn uniform, maar Sherry zegt dat Jake onder de bescherming van de Amerikaanse overheid staat. Chris herkent haar naam. Sherry ontsnapte in 1998 samen met zijn zusje Claire uit de nachtmerrie van Raccoon City.

Veel tijd om er bij stil te staan is er niet. Het plein waar ze zich bevinden wordt aangevallen door een enorme BOW. Niet veel later voegt er zich een tweede BOW bij. Piers herkent hem als het monster dat ze eerder zijn kwijtgeraakt. Samen weten Chris, Piers, Sherry en Jake de monsters uit te schakelen en Jake en Sherry stappen in een helikopter, op weg terug naar Amerika.

Het zint Piers niks dat ze Jake hebben laten gaan, maar Chris zegt dat hij het naast zich neer moet leggen. Hij is niet hun probleem. Ze zetten koers richting het stadhuis. Hier aangekomen vinden ze allerlei cocons. Terwijl ze zoeken naar een teken van leven vinden ze een vrouw die zegt dat ze hier gevangengehouden werd. Haar naam is Ada Wong.

Ada vertelt dat de groepering achter de aanval op Edonia zichzelf Neo-Umbrella noemt en dat zij verantwoordelijk zijn voor de J’Avo dankzij een nieuw virus dat ze het C-virus noemen. Chris besluit om haar mee te nemen, maar houdt haar wel in de gaten. Hij vertrouwt haar om een of andere reden niet. Finn krijgt de opdracht om haar te beschermen.

Wanneer Chris, Piers, Finn en Ada terugkeren in de hal ontdekken ze dat alle cocons uitgekomen zijn. De hal zit vol BOW’s en de rest van Chris zijn eenheid heeft hun handen vol. Ada vertelt ze dat er een uitgang is op de tweede verdieping en ze maken dat ze boven komen.

Ze vinden een gang die naar een pakhuis leidt waarvandaan ze buiten kunnen komen. Wanneer ze bijna bij de uitgang zijn merken ze ineens dat Ada verdwenen is. Terwijl ze kijken waar ze zo snel gebleven kan zijn valt er ineens een hek dicht dat Chris en Piers van de rest van het team scheidt. Aan de andere kant valt ook een hek dicht en vanachter het hek duikt Ada ineens op. “Hier is iets om me te herinneren”, en ze gooit een granaat gevuld met het C-virus tussen de mannen van Chris zijn BSAA-eenheid die allemaal muteren. Chris ziet de angst in de ogen van Finn, maar kan hem niet bereiken, of helpen. Zodra de mutatie klaar is vallen Chris zijn mannen hem aan, met Finn voorop. Chris kan de trekker niet overhalen en wordt bewusteloos geslagen. Piers weet hem naar buiten te slepen, maar Chris is niet meer de oude en verlaat de BSAA.

In de bergen net buiten de stad

De vlucht van Jake en Sherry verloopt ondertussen ook niet vlekkeloos. Ustanak, de BOW die jacht maakt op Jake, heeft hen gevonden en valt de helikopter aan. Er volgt een gevecht waarbij meerdere helikopters uit hun escorte neerstorten. Jake en Sherry weten Ustanak af te schudden, maar hun helikopter stort neer in de bergen.

Terwijl Jake bijkomt van de klap ziet hij een flinke plas bloed. Het blijkt van Sherry te zijn die een wrakstuk van de helikopter in haar rug heeft zitten. Ze vraagt hem om het stuk metaal uit haar rug te trekken. Jake zegt dat ze dan dood bloedt, maar Sherry wil het toch. Jake trekt het stuk eruit en vrijwel meteen geneest Sherry. Jake zegt dat ze haar zouden moeten testen voor een vaccin. Volgens Sherry hebben ze dat al lang gedaan. Meer dan ze aankan.

Omdat er een flinke sneeuwstorm begint op te steken besluiten ze om te schuilen in een nabijgelegen hut. Jake is nieuwsgierig naar Sherry’s helende vermogens en Sherry legt uit dat ze op jonge leeftijd geïnfecteerd is geraakt met een virus waar haar vader aan werkte. Gelukkig kreeg ze op tijd het vaccin, maar het virus muteerde en paste zich aan. Sindsdien is het een deel van haar.

Plots wordt het hutje aangevallen door een grote groep J’Avo. Ze zitten nog altijd achter Jake aan en ze gaan het gevecht aan. Het lawaai van alle pistoolschoten veroorzaakt echter een lawine en ze moeten vluchten. Ze gebruiken de sneeuwscooters die achter het hutje staan om van de berg af te komen en weten ternauwernood voor de lawine te blijven.

Ze komen terecht in een grot waar het monster Ustanak op ze wacht. Ze proberen langs het monster te glippen, maar die merkt hen uiteindelijk toch op. Terwijl ze vluchten stuitten ze op een mijnboor en ze besluiten de rollen om te draaien. Terwijl Ustanak door de gang achter ze komt aanstormen activeren ze de machine en doorboren het monster.

Kort hierna vinden ze de uitgang van de grot waar ze opgewacht worden door een groepje J’Avo. Terwijl ze proberen hen uit te schakelen doemt Ustanak ineens achter ze uit de grot op. Het monster is niet dood en beukt Sherry bewusteloos. Jake gaat ook neer. Hij wordt aangesproken door een vrouw die hij herkent. Zij is degene die Jake in eerste instantie ingehuurd had en hem de injectie met het C-virus gaf. “Dus jij bent Wesker junior”, zegt ze tegen hem. Jake heeft geen idee waar ze het over heeft. Ze zegt dat zijn vader Albert Wesker was, een enorme idioot die de wereld probeerde te vernietigen en dat Jake dus de erfgenaam is met een heel bijzonder soort bloed. Voordat Jake kan reageren krijgt hij een dreun die hem bewusteloos slaat.

Zes maanden later, 27 juni 2013

Ada Wong is aan boord gekropen van een onderzeeër die in de Atlantische Oceaan rondvaart. Dit naar aanleiding van een bericht van nationale veiligheidsadviseur Derek Simmons die zegt dat hij informatie over Ada heeft die haar toekomst ernstig kan beïnvloeden. Ada, nieuwsgierig naar wat voor spelletje Simmons speelt, besluit om uit te zoeken wat hij dan voor info heeft.

De onderzeeër zit vol met soldaten van Neo-Umbrella. Terwijl ze de soldaten ontwijkt ontdekt ze een ruimte met een videoboodschap voor haar. Het zijn orders voor een missie. Ze moet ervoor zorgen dat Jake Muller Edonia levend verlaat en uitvinden of hij inderdaad antilichamen heeft voor het C-virus. Er mag onder geen beding een vaccin gemaakt worden. Ada zegt tegen haarzelf dat deze gebeurtenissen een halfjaar geleden al hebben plaatsgevonden en dat ze zich deze orders niet kan herinneren. Ze is nooit in Edonia geweest. Misschien is er iemand anders geweest die deze orders ontvangen heeft?

Ze vraagt zich af wat Simmons hiermee wilde bereiken en ze besluit de onderzeeër weer te verlaten. Terwijl ze onderweg is naar de reddingsboot loopt ze in een hinderlaag met een groep soldaten. In het vuurgevecht dat hierop volgt blaast een van de soldaten per ongeluk een gat in de romp van de duikboot. Die begint vol te lopen met water en Ada’s idee om de onderzeeër te verlaten wordt hierdoor wat dringender.

De reddingsboot is niet meer te bereiken en dus zet ze koers richting de torpedokamer. Wanneer ze hier aankomt ontvangt ze een oproep van Simmons die vraagt of ze nog wat interessants gevonden heeft. “Alleen een zes maanden oude opname”, antwoordt Ada. “Dan is de trip de moeite waard geweest”, zegt Simmons. Ada vraagt hem wat hij nu eigenlijk wil. Simmons vraagt of ze het nog steeds niet doorheeft. Hij zegt dat er morgen een bio-terroristische aanval plaats zal vinden op Amerikaans grondgebied en de dag erna in China. Allemaal door toedoen van het hoofd van Neo-Umbrella, Ada Wong. Ada is helemaal geen hoofd van Neo-Umbrella en is vastbesloten om niet in Simmons’ zondebok te veranderen en weet de onderzeeër te ontsnappen.

Twee dagen later, 29 juni 2013

Tall Oaks, Amerika. Op een schoolcampus bereidt Adam Benford, de president van de Verenigde Staten, zich voor om de waarheid achter het incident in Raccoon City in 1998 publiekelijk bekend te maken. Hierbij wil hij ook de rol tussen de overheid en Umbrella bekend maken om zo een einde te maken aan bio-terrorisme. Voordat hij dit allemaal echter kan doen wordt het plaatsje waar het evenement plaats zou vinden het doelwit van een bio-terroristische aanval. Hierbij raakt de president geïnfecteerd en verandert hij in een zombie. De enige overlevenden bij deze aanval zijn DSO-agent Leon Kennedy en Secret Service-agente Helena Harper. Leon is gedwongen om de president in zijn zombievorm neer te schieten.

Helena zegt dat het allemaal haar schuld is en dat Leon in de kerk van Tall Oaks een aanwijzing zal vinden die dit bewijst. Helena krijgt een oproep van Ingrid Hunnigan en die is opgelucht om te zien dat Helena en Leon de aanval overleefd hebben. Leon vertelt haar dat hij net de geïnfecteerde president neer heeft moeten schieten en dat ze nu samen een aanwijzing gaan onderzoeken over wie mogelijk achter deze aanval zit.

Terwijl ze door het hoofdgebouw lopen op weg naar de uitgang zegt Leon dat als ze daadwerkelijk bewijs vinden dat Helena een aandeel heeft gehad in de aanval, ze haar vrijheid gedag kan zeggen. Het enige dat Helena hierop zegt is: “dat weet ik”.

Ze komen nog een overlevende tegen, een man die wanhopig op zoek is naar zijn dochter. Leon besluit hem te helpen. Volgens Helena hebben ze daar geen tijd voor, maar Leon zegt dat ze er tijd voor maken. Ze weten na een korte zoektocht het meisje te vinden en besluiten om met hun vieren naar de parkeergarage te gaan en vandaaruit te vluchten. Het meisje ziet er echter niet goed uit en in de lift naar beneden sterft ze. Kort hierna wordt ze als zombie wakker en vermoord haar vader. Leon en Helena schakelen haar uit, maar wanneer ze beneden aankomen zien ze dat de parkeergarage ook vol zit met zombies. Tijd om te rennen.

Ze weten de horde zombies te ontvluchten en een beveiligingskantoortje te bereiken. Hier zien ze nog twee overlevenden op de camera’s en een groep zombies die achter ze aanzit. Leon wil ze helpen, maar het is te laat. Ze moeten dit gebouw zien te ontvluchten.

Buiten op de campus zien ze de schaal van de aanval. Vrijwel iedereen die hier aanwezig was is veranderd in een zombie. Ze weten de campus te verlaten met een politieauto, maar ze komen niet heel ver. De weg is geblokkeerd en ze besluiten om via de metrotunnels verder te gaan.

Ze weten de tunnels door te komen en zien dat ook buiten de campus iedereen in zombies is veranderd. Ze besluiten om zoveel mogelijk door de gebouwen te gaan. Wanneer ze door de woonkamer van een van de huizen lopen horen ze een nieuwsbericht op tv dat verteld over een onderzeeër die een paar dagen terug is verdwenen. Onlangs kwam er plots een bericht naar buiten van die onderzeeër dat waarschuwde voor een aanval van onbekende afkomst. Zou dit te maken hebben met de bio-aanval op Tall Oaks?

Iets verderop komen ze een groepje overlevenden tegen die vechten voor hun leven. Ze hebben een plan om bij de kerk van Tall Oaks te komen, die nu volgens de berichten ook dienst doet als evacuatiepunt. Ze staan op het punt opgehaald te worden door een bus, maar dreigen overlopen te worden. Leon en Helena helpen ze en na een flink gevecht weten ze met de bus onderweg te gaan naar de kerk.

Onderweg naar de kerk geeft Hunnigan Leon en Helena een update. Ruim 90% van de bevolking van Tall Oaks is geinfecteerd geraakt door het virus. Ze hebben dus ruim 70.000 vijanden tegenover hen staan. Hunnigan zegt dat ze nu informatie van hen nodig heeft omdat de mensen van hogerhand haar in haar nek hijgen en dan met name veiligheidsadviseur Derek Simmons. Voordat ze de kerk bereiken wordt hun bus echter van de weg gereden door een vrachtauto. Ze belanden op een kerkhof en besluiten dat over te steken naar de kerk.

Ondertussen is ook Ada aangekomen in Tall Oaks. Ze was niet op tijd om de aanval te verijdelen, maar heeft wel een aanwijzing gevonden die naar een geheim lab onder de kerk van Tall Oaks leidt en ze besluit de boel te onderzoeken.

Terwijl ze bij de kerk aankomt ziet ze in de verte een oude bekende lopen. Het is Leon. Ze vraagt zich af hoe hij in deze bende betrokken is geraakt, maar gaat hem niet achterna. Ze heeft haar eigen onderzoek en gaat op zoek naar een manier om het lab binnen te komen.

Leon en Helena weten ondertussen eindelijk de kerk te bereiken en zien dat die vol zit met overlevenden die wachten op hulp. Leon moet ze teleurstellen en vertelt dat hij niet een reddingswerker is. Volgens Helena zit er achter het altaar een verborgen deur en moeten ze die zien te openen. Leon wil weten wat daar dan achter zit, maar volgens Helena is het beter als ze het gewoon laat zien. Samen gaan ze op zoek naar een manier om de deur te openen.

Ze weten de deur te openen, maar zodra ze dit hebben gedaan komt er een monster naar buiten. Het monster stoot een gas uit dat de overlevenden verandert in zombies. Het lijkt er op dat dit monster de bron van de ellende in Tall Oaks is. Leon en Helena schakelen het wezen zo snel mogelijk uit, maar voor een deel van de overlevenden is het helaas te laat. Ze besluiten de trap achter het altaar af te dalen.

Ze ontdekken een ondergronds lab. Helena begint haastig te zoeken. Leon vraagt naar wie ze op zoek is, maar ze antwoordt dat ze geen tijd heeft om het uit te leggen en of hij nog heel even geduld kan opbrengen. Nog iets later vinden ze een ruimte vol met enorme reageerbuizen waar dezelfde monsters in zitten als die ze net boven verslagen hebben. Leon vraagt Helena of dit is wat ze hem wilde laten zien, maar ze zegt van niet. Dit alles was er drie dagen geleden nog niet. Wanneer ze de ruimte verder onderzoeken vinden ze een videoband met het label “Happy birthday Ada Wong”. Leon en Helena bekijken wat er op staat. Ze zien dat het om een C-virus test gaat en vervolgens zien ze een vrouw uit een cocon kruipen. Het is Ada Wong. Daarna eindigt de band. Ze hebben geen idee wat ze net hebben gezien en besluiten verder te gaan.

Ze doorkruisen het lab, maar Helena vindt niet waar ze naar op zoek is. Ze gaan verder en bereiken een oude mijn. Leon vraagt waarom Helena niet gewoon wil zeggen wat er aan de hand is, maar ze antwoordt dat hij haar dan waarschijnlijk toch niet zou geloven. Daarom wil ze het laten zien.

Kort hierna vinden ze een jonge vrouw. Het is Helena’s zusje, Deborah. Ze is zwak en heeft hulp nodig om uit de mijn te komen en dus is dat wat Leon en Helena besluiten te doen. Ze dalen verder af, op zoek naar een route die ze naar buiten leidt, maar plots muteert Deborah. Helena gelooft niet wat ze ziet, maar Leon staat al klaar met zijn pistool. Hij hoeft de trekker echter niet over te halen, want er suist al een pijl door de lucht die Deborah in het hoofd raakt. De gemuteerde vrouw stort ter aarde.

De pijl is afgeschoten door Ada die Leon en Helena te hulp schiet. Deborah is echter nog niet dood en valt het drietal aan dat gedwongen is het gevecht aan te gaan. Uiteindelijk weten ze haar genoeg te verwonden en stort ze de diepe mijnschacht in en haar dood tegemoet.

Helena vertelt dat zij en Deborah gevangen genomen waren en gemarteld werden door de nationale veiligheidsadviseur Derek Simmons. Helena brak en beloofde in ruil voor de veiligheid van haar zusje om mee te werken. Zij gaf Simmons toegang tot de president en is daarom medeverantwoordelijk voor zijn dood.

Ada is niet verbaasd. Ze zegt dat dit net iets voor Simmons is. Ze vertelt dat Leon en Helena het nu op moeten nemen tegen de mensen die dit land werkelijk besturen. Ze ontvangt een telefoontje en gaat ervandoor. Het telefoontje komt van Simmons die zegt dat hij nog iets wil laten zien aan Ada en dat ze richting het onderzoekslab moet gaan. Ada besluit om dat dan maar te gaan doen en zet koers richting het lab.

Leon en Helena proberen ondertussen Hunnigan in te lichten over Simmons, maar krijgen daar de kans niet toe omdat de man naast Hunnigan staat en meeluistert. Simmons zegt dat Leon en Helena beide verdachten zijn in de zaak rondom de dood van de president en dat het het beste is als ze zichzelf aangeven. Helena schiet uit haar slof, maar Leon houdt haar tegen en verbreekt de verbinding. De situatie waar ze in zitten is net nog erger geworden. Eerst moeten ze maar eens een weg uit de ondergrondse grot zien te vinden.

Ada is ondertussen onderweg naar het lab wanneer ze aangevallen wordt door een groep zwaar bepantserde monsters. Het kost haar wat moeite, maar ze weet ze te vernietigen en het lab te bereiken. Hier ziet ze dezelfde video als die Leon en Helena eerder al hebben bekeken. Meteen daarna krijgt ze weer een telefoontje van Simmons. Hij vraagt haar of ze genoten heeft van de show, maar Ada weet dat er iets niet klopt. Simmons zou zijn eigen werk en systeem nooit ongedaan maken door dit soort hints te droppen. Ze concludeert dat het niet Simmons is die met haar spreekt, maar de vrouw die ze net op de videoband zag, haar eigen kloon. Haar kloon die erop gebrand is om de wereld te zien branden.

Ada besluit dat als haar kloon een spelletje wil spelen, dat ze dan een spelletje krijgt. Ze neemt contact op met de echte Simmons en vertelt hem dat zijn projectje de wereld wil vernietigen. Daarna blaast ze het lab op en vertrekt richting China, achter haar kloon aan.

Verderop zijn Leon en Helena nog altijd op zoek naar een uitgang uit het grottenstelsel. Het grottenstelsel is enorm, maar uiteindelijk weten Leon en Helena een uitgang te vinden. Wanneer ze eindelijk weer buiten in de open lucht staan zien ze twee straaljagers overvliegen. Vrijwel direct daarna volgt een explosie. Het lijkt er op dat Simmons Tall Oaks probeert te steriliseren en daarmee ook het bewijsmateriaal.

Leon en Helena ontvangen een telefoontje van Hunnigan. Ze is opgelucht dat het tweetal nog leeft. Leon vraagt haar of Simmons nog aanwezig is, maar ze zegt dat hij vertrokken is. Hij kreeg een telefoontje en leek niet blij met wat hij te horen kreeg. Ze heeft een tracker bij hem geplaatst en ze vertelt dat Simmons onderweg is naar het vliegveld om met zijn privévliegtuig naar China te vliegen. Hunnigan stuurt ze een paar documenten. Foto’s van een biologische aanval op China. Volgens de BSAA is het hetzelfde virus dat een halfjaar geleden gebruikt werd in Oost-Europa. Leon vraagt of Hunnigan ervoor kan zorgen dat Simmons meteen opgepakt wordt, maar ze zegt dat ze geen bewijs hebben. Leon denkt even kort na en vraagt dan of Hunnigan zijn en Helena’s dood in scene kan zetten. Dit maakt de weg vrij voor hen om ook naar China te gaan en achter Simmons aan te gaan.

Tot zover het eerste deel. Morgen deel twee.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments