Met Resident Evil Village zijn we alweer toe aan het achtste (genummerde) deel uit de serie. Veel mensen hebben echter de voorgaande titels niet of nauwelijks gespeeld. Dat kan met meerdere redenen te maken hebben zoals de tank-controls, gebrek aan tijd of de game is domweg te griezelig. Voor die mensen heb ik de hele serie uitgeschreven. Zo kun je de games toch beleven. Ik hou de volgorde van het verhaal en dus niet van de release van de games aan. Oh, en even een flinke spoilerwaarschuwing. Wil je de games zelf nog ervaren, zonder voorkennis? Lees dan vooral niet verder.

Na de gebeurtenissen uit Resident Evil: Revelations gaan we verder in Resident Evil 5. De eerste hoofdgame uit de serie met multiplayer.

Het is 2009, vijf jaar na de gebeurtenissen met de Las Plagas in Spanje. Na de val van Umbrella duurde het niet lang voordat hun onderzoek in de handen viel van terroristen. Een nieuw tijdperk van bio-terrorisme brak aan en met name kwetsbare landen vielen hier ten prooi aan en de mensen waren al gauw bang dat een nieuw incident zoals in Raccoon City onvermijdelijk was. Paniek verspreidde zich en de wereldleiders richten hen tot het Global Pharmaceutical Consortium dat het Bioterrorism Security Assessment Alliance, of BSAA in het kort, oprichtte. Agenten van de BSAA werden ingezet om terroristische hotspots te infiltreren en te neutraliseren, om zo de stabiliteit in de verschillende regio’s wereldwijd terug te brengen.

Een van die regio’s is Kijuju in Afrika en Chris Redfield wordt door de BSAA uitgezonden. Er zijn geluiden dat Ricardo Irving, een lokale wapenhandelaar, een Bio-Organic Weapon op de zwarte markt wil verkopen en Chris moet hem arresteren voordat hij de verkoop rond heeft. Hij moet gaan samenwerken met lokale BSAA-agente Sheva Alomar om dit voor elkaar te krijgen. Chris is nog niet heel lang geleden zijn partner, Jill Valentine verloren en heeft daarom zijn twijfels om de samenwerking met Sheva aan te gaan. Hij vraagt zich sowieso meer en meer af het allemaal nog wel de moeite waard is om voor te vechten. Desondanks gaat hij samen met Sheva op weg om Irving te arresteren.

Hun eerste stop is een klein dorpje, waar ze met hun contactpersoon hebben afgesproken. De dorpelingen wekken niet echt de indruk dat ze welkom zijn, met name Chris krijgt vuile blikken toegeworpen, maar ze laten het tweetal wel met rust. Ze bereiken de slagerij waar hun contactpersoon op hun wacht en krijgen informatie over waar de wapendeal plaats zal gaan vinden. Het alpha-team is al op locatie en zal voor ondersteuning zorgen. Hij vertelt hun dat de spanning in de regio om te snijden is. Mogelijk heeft dat te maken met de wisseling van de overheid. Hoe dan ook, hij raadt ze aan om te doen wat ze moeten doen en dan zo snel mogelijk weer te vertrekken. Tot slot vraagt hij nog wat ze weten over “Uroboros”. Chris zegt dat hij voornamelijk geruchten heeft gehoord over dit nieuwe BOW-project. Volgens de contactpersoon zijn het echter geen geruchten en is Irving momenteel de enige die mogelijk concrete informatie kan hebben. Met deze informatie op zak gaan Chris en Sheva op weg.

Terwijl ze door het dorp lopen horen ze ineens een schreeuw. Ze rennen eropaf en ontdekken twee mannen die een derde op de grond gedrukt houden. Een van de twee mannen duwt de vastgepinde man een soort parasiet door zijn strot. Zodra ze Chris en Sheva zien gaan ze ervandoor. Chris probeert de man op de grond te helpen, maar die valt hem ineens aan. Er zit niks anders op dan hem uit te schakelen. Het gedrag van de man lijkt ontzettend veel op wat Leon Kennedy omschreef in zijn rapport over de Ganados.

Ze gaan verder en bereiken een plein waar een soort terechtstelling plaatsvindt. Ze herkennen de man die terecht staat als hun contactpersoon, maar voordat ze actie kunnen ondernemen wordt hij onthoofd. Een van de dorpelingen ziet het tweetal en het hele dorp gaat in de aanval. Chris vraagt versterking via de radio en na een heftig gevecht van een aantal minuten worden ze door een helikopter van de BSAA uit de brand geholpen. Het alpha-team is inmiddels op de locatie van de wapenverkoop aangekomen en Chris en Sheva moeten opschieten om ze bij te kunnen staan.

Terwijl ze zich haasten om zich bij het alpha-team te voegen, horen ze een noodoproep van de kapitein van het alpha-team. Ze worden aangevallen. Chris en Sheva sprinten zo snel ze kunnen naar de locatie toe, maar eenmaal aangekomen blijkt dat ze te laat zijn. Het hele team is uitgeroeid. Alleen kapitein Dechant leeft nog, maar hij is zwaargewond. Hij vertelt hun dat het een val was en dat Irving is ontsnapt. Hij heeft nog wel data over de verkoop kunnen bemachtigen en met zijn laatste adem vraagt hij het tweetal om ervoor te zorgen dat de data bij de leidinggevenden terecht komt.

Terwijl Chris en Sheva op weg gaan om de data te uploaden worden ze overvallen door een zwart, teerachtig monster. Geen van beiden hebben ooit eerder zoiets gezien. Het monster valt ze aan en ze gaan het gevecht aan. Ze ontdekken dat kogels het monster weinig doen, maar dat het wel erg gevoelig is voor vuur. Ze weten het monster een nabijgelegen vuilverbrander binnen te lokken en op die manier een einde aan het mormel te maken. Dit moet het monster zijn geweest dat Irving heeft achtergelaten en wat het alpha-team heeft uitgeschakeld.

Enige tijd later bereikt het duo een BSAA-garage waarvandaan ze de data naar het hoofdkwartier kunnen uploaden. Omdat ze nu als enigen over zijn vragen ze wat hun orders nu zijn. Die zijn nog exact gelijk, namelijk Irving arresteren. Volgens het hoofdkwartier is hij te belangrijk om te laten ontsnappen en ze denken dat hij de mijnen net buiten het dorp is ingevlucht. Chris en Sheva moeten er achteraan. Het Delta-team is al ingezet en onderweg om hun ondersteuning te bieden.

Sheva weet dat de mijnen achter het treindepot beginnen en dat is dan ook hun bestemming. De weg ernaartoe zit echter vol met dorpelingen, de Majini. Omdat het hoofdkwartier hier al op rekende hebben ze een helikopter ter ondersteuning vooruit gestuurd en een tijdje gaat dit ook erg goed. Chris, Sheva en de helikopterpiloot weten de weg vrij te maken, maar na een tijdje wordt de helikopter aangevallen door vliegende wezens. De helikopter stort neer en Chris en Sheva rennen naar de plek van de crash om te kijken of ze de piloot nog hulp kunnen bieden. Wanneer ze bij het wrak van de helikopter komen zien ze al snel dat er geen redden meer aan is.

De crash heeft ook de aandacht getrokken van een grote groep Majini op motorfietsen. De groep valt het tweetal aan, maar ze worden te hulp geschoten door het Delta-team. De kapitein, Josh Stone, is de oude mentor van Sheva en hij bevestigd dat Irving inderdaad naar de mijnen is gevlucht. Hij geeft Chris een SD-kaartje waar nog wat extra info over de BOW die Irving wil verkopen op staat. Chris bladert door de bestanden en ziet plots een foto van een vrouw die wel erg veel op Jill Valentine lijkt. Chris lijkt van slag en Sheva vraagt wat er is, maar hij wil het er niet over hebben. Hij heeft het zichzelf waarschijnlijk verbeeld. Samen vervolgen ze hun weg naar de mijnen.

Nadat ze zich een weg door de donkere mijnen gevochten hebben weten Chris en Sheva Irving in het nauw te drijven. Hij krijgt echter hulp van een onbekende persoon met een masker. De persoon grijpt Irving en gaat er met hem vandoor. Irving was voor zijn ontsnapping druk bezig allerlei documenten te vernietigen, maar er zijn er nog genoeg over voor Chris en Sheva om te ontdekken dat Irving’s deal in de olieraffinaderij in de moeraslanden plaats zal vinden. Ze besluiten om hem daarnaartoe te volgen.

Ze worden opgepikt door een lid van het Delta-team en na een dollemansrit over de savanne bereiken ze de locatie uit Irving’s documenten. Het enige dat ze hier echter aantreffen is een uitgeroeid Delta-team en een enorme BOW. Ze weten het monster samen neer te halen, maar Sheva is er klaar mee. Daarnaast krijgen ze de order van het hoofdkwartier om zich terug te trekken. Chris wil echter koste wat het kost verder. Hij legt uit dat hij reden heeft om te geloven dat zijn oude partner nog leeft en dat dat deels de reden is waarom hij nu achter Irving aanzit. Hij stapt op een moerasboot en wil in zijn eentje dieper het moeras in gaan. Sheva besluit echter om hem niet in zijn eentje te laten gaan. Chris vraagt of ze het zeker weet. Vanaf nu staan ze er namelijk alleen voor, want hij heeft besloten om het hoofdkwartier niet in te lichten over Jill en de orders om terug te trekken te negeren. Sheva’s besluit staat vast en zo trekken ze samen verder.

Sheva vraagt hem wat er met zijn oude partner is gebeurd. Chris vertelt dat hij samen met Jill achter Albert Wesker aan zat. Sinds hun ontmoeting op Rockfort Island is Chris samen met Jill constant op jacht geweest naar Wesker en nu hadden ze een tip gekregen over de locatie van een van Umbrella’s oprichters, namelijk Ozwell E. Spencer. Ze waren naar zijn landhuis afgereisd om te kijken of ze de locatie van Wesker via Spencer konden krijgen. Daar aangekomen bleek Wesker er al te zijn. Een strijd op leven en dood volgde en Wesker slaagde erin om Chris te grijpen. Jill gooide haarzelf in een ultieme poging om Chris te redden samen met Wesker uit een raam en stortte het ravijn in. Haar lichaam hebben ze echter nooit gevonden. Onlangs kreeg Chris een tip dat zijn partner nog leefde en met de data die hij van het Delta-team heeft gekregen werd die tip bevestigd. Vandaar dat hij hier nu in Afrika zit.

Hij vraagt Sheva waarom zij zich bij de BSAA heeft aangesloten. Sheva vertelt dat haar ouders omgekomen zijn in een ongeluk dat veroorzaakt werd door een farmaceutisch bedrijf, Umbrella. Ze ontdekte later dat het ongeluk een dekmantel was om te verhullen dat Umbrella biologische wapens voor terroristen ontwikkelde. Ze gebruikten Afrika als proeftuin. Biologische wapens doodden haar ouders en iemand moest daarvoor boeten.

Kort daarna bereiken ze de moeraslanden. Ze vinden hier een traditioneel dorpje, maar de stam die hier woont is extreem agressief. Ze ontdekken dat de inwoners van het dorpje zijn gebruikt als proefkonijnen en dat ook zij allemaal onder de invloed zijn van de Plagas. Terwijl ze door het dorpje trekken ontdekken ze net buiten de rand een oud tentenkamp van het farmaceutische bedrijf Tricell. Tricell is een van de bedrijven die de BSAA financiert en Chris vraagt zich af wat zij hier doen. Ze vinden hier geen aanwijzingen meer voor en het tweetal gaat verder.

Niet veel later bereiken ze de oude olieraffinaderij. Hun vermoedens bleken correct en Irving is inderdaad hier. Voordat ze hem weten te bereiken stuitten ze op kapitein Josh Stone van het Delta-team. Hij is gewond en vertelt dat ze aangevallen werden op de locatie waar de deal plaats zou vinden. Josh vraagt waarom Chris en Sheva zich niet teruggetrokken hebben, de vijand is veel te sterk. Sheva legt uit dat het persoonlijk is voor Chris, dat ze proberen zijn oude partner te redden. Op dit moment stormt er echter een Majini het gebouwtje in, gevolgd door vele anderen. Het drietal moet nu samenwerken om te ontsnappen. Terwijl Chris en Sheva de aanvallers tegenhouden breekt Josh de lift naar de volgende verdieping open. Het drietal weet zo te ontsnappen.

Eenmaal buiten besluiten ze zich op te splitsen. Josh zegt dat er iets verderop een haven is en dat Irving daar zeer waarschijnlijk naar op weg is zodat hij kan ontsnappen. Ze besluiten dat Chris en Sheva achter Irving aan gaan en dat Josh op zoek gaat naar een manier om hier weg te kunnen komen.

Wanneer ze in de haven arriveren zien ze nog net dat de gemaskerde persoon die Irving eerder hielp ontsnappen op een speedbootje wegvaart. Irving is er nog, maar heeft zijn boot ook bereikt en staat op het punt weg te varen. Om ervoor te zorgen dat hij ook daadwerkelijk weg kan komen heeft hij een bom achtergelaten voor Chris en Sheva. Het tweetal moet rennen voor hun leven. Terwijl om hen heen de raffinaderij in vlammen opgaat roept Josh ze via de radio op. Hij heeft een boot gevonden waarmee ze kunnen ontsnappen. Ze weten hem te bereiken en met zijn drieën varen ze achter Irving aan.

Ze weten Irving in te halen en aan boord van zijn boot te komen. Irving, wanhopig om Chris en Sheva tegen te houden, injecteert zichzelf met de Las Plagas en muteert tot een grotesk zeemonster. Na een hevig gevecht weten ze Irving dodelijk te verwonden. Terwijl hij sterft vervloekt hij een vrouw met de naam Excella die hem blijkbaar niet het goeie spul heeft gegeven. Met zijn laatste adem zegt hij dat het niet uitmaakt en dat ze te laat zijn. Het Uroboros-project zal de wereld zoals zij die kennen volledig veranderen. Voor meer antwoorden verwijst hij ze naar een nabijgelegen grot.

Wanneer ze even later de grot waar Irving het over had bereiken zien ze de speedboot van de gemaskerde persoon liggen. Irving loog dus niet. Josh besluit om terug te keren om te proberen het hoofdkwartier te overtuigen om de eerdere orders over terugtrekken ongedaan te maken en om versterking te regelen. Chris en Sheva gaan verder.

Terwijl ze door de grot lopen zegt Sheva dat ze de naam Excella kent. Het is de naam van de directeur van de Afrikaanse tak van Tricell, al kan ze niet bewijzen dat het om dezelfde persoon gaat waar Irving het over had. Chris vraagt zich af wat het voor Afrika zou betekenen als Tricell betrokken zou zijn bij het Uroboros-project.

Na een tijdje door de grotten te hebben gelopen ontdekt het tweetal een stokoude, ondergrondse stad. De stad is allesbehalve verlaten en zit vol met vallen, maar Chris en Sheva weten er doorheen te komen. Ze komen op een open plek uit die vol staat met bloemen die ze nog nooit eerder hebben gezien. Terwijl ze zich afvragen hoe die bloemen hier zonder zonlicht kunnen overleven ontdekken ze allerlei verlaten materiaal. Ze zijn geschokt wanneer ze het logo van Umbrella op het materiaal zien staan, maar ook het logo van Tricell is te vinden. Werkten de bedrijven samen? Uit oude documenten die ze hier vinden blijkt dat Umbrella onderzoek deed naar deze bloemen en dat ze hier de basis voor het Progenitor-virus, waaruit later het T-virus onstond, uit hebben gehaald.

Iets verderop ontdekken ze een oud onderzoekscentrum dat in de jaren ’60 door Umbrella is gebouwd om onderzoek te doen naar het Progenitor-virus. Ze ontdekken dat Umbrella het centrum al een aantal jaar geleden heeft verlaten, maar dat Tricell het inmiddels overgenomen heeft. Chris herkent de plek uit de foto’s waar hij Jill ook in zag. Terwijl ze verder gaan stuitten ze op een enorme ruimte met duizenden capsules. Elke capsule bevat een persoon die waarschijnlijk als proefkonijn is gebruikt. In de bijbehorende computer ontdekt Chris de naam van Jill, maar wanneer ze haar capsule openen blijkt deze leeg te zijn. Terwijl ze verder graven in de bestanden verschijnt er ineens een vrouw in beeld. Het is de directrice van Tricell en lid van het Global Pharmaceutical Consortium, Excella Gionne. Ze vertelt hen dat er hier niks voor hen te vinden is en dat ze moeten vertrekken. Die orders hadden ze toch ook ontvangen? Ze vragen haar wat haar rol in deze rotzooi is, maar de vrouw weigert uitleg te geven en verbreekt de verbinding.

Chris en Sheva zetten hun zoektocht naar Jill door het onderzoekscentrum voort. Een tijdje later vangen ze via hun radio een zwak signaal op. Ze herkennen de stem die ze horen als die van Excella. Ze praat met iemand die ze “Albert” noemt over Uroboros. Chris weet meteen om wie het gaat. Het is Wesker. Hij leeft nog.

Niet veel later ontdekken ze een hal die vol staat met raketten. Op elke raket staat het woord “Uroboros”. Ze vragen zich af wat Excella en Wesker met die raketten van plan zijn. Even later kunnen ze het Excella zelf vragen. Ze vinden de corrupte directrice namelijk in een soort laboratorium. Ze legt uit dat Uroboros inderdaad een nieuw soort BOW is, maar dat ze niet van plan is om het te verkopen. In plaats daarvan wil ze de hele wereld ermee besmetten. Degenen die het overleven zullen dan de nieuwe wereld bevolken. Evolutie noemt ze het.

Ze besluit een demonstratie te geven. Een onbekende man in het lab staat op. Hij is geïnfecteerd met Uroboros. Dit zou hem bovenmenselijke krachten moeten geven, maar alleen als het virus het DNA van de gastheer accepteert. Dat gebeurt in dit geval niet en de man muteert in een enorm, teerachtig monster. Het is hetzelfde monster als dat wat het Alpha-team terug in Kijuju heeft uitgeroeid, alleen is dit monster veel agressiever. Ze schieten alles wat ze hebben leeg op het monster, maar het beest blijft komen. Chris weet een vlammenwerper te vinden en daarmee uiteindelijk het monster te verbranden. Van Excella ontbreekt inmiddels ieder spoor en Chris en Sheva besluiten achter haar aan te gaan.

Hun achtervolging leidt ze terug de oude ruines in en hier vinden ze Excella terug die op hen staat te wachten. Ze heeft hulp bij zich. Het zijn de gemaskerde persoon die ze al eerder tegengekomen zijn en Wesker. De gemaskerde persoon blijkt Jill Valentine zijn. Chris is met stomheid geslagen. Hij probeert haar aan te spreken, maar Jill valt direct aan en ook Wesker bemoeit zich met het gevecht. De twee zijn te sterk samen voor Chris en Sheva, maar gelukkig besluit Wesker al vrij snel het gevecht aan Jill over te laten, omdat hij geen tijd meer heeft. Hij moet verder met het plan om Uroboros te lanceren en vertrekt. Chris en Sheva blijven achter met Jill.

Ze ontdekken dat Jill een apparaat op haar borstkas heeft waarmee Wesker haar onder controle houdt. Het tweetal zet alles op alles om het apparaatje te verwijderen en te vernietigen. Dit lukt en Jill komt weer bij haar positieven. Ze zegt dat ze zichzelf niet onder controle had, maar wel alles nog bewust meemaakte. Chris wil met Jill vertrekken, maar die weigert. Ze zegt dat Chris Wesker tegen moet houden. Als hij Uroboros loslaat op de wereld zullen miljoenen mensen sterven. Chris besluit naar zijn oude partner te luisteren en samen met Sheva gaat hij achter Wesker aan.

Buiten zien ze Wesker en Excella aan boord gaan van een enorme olietanker. Excella heeft een koffertje bij zich, maar wat er in zit weten ze niet. Chris en Sheva gaan ook aan boord van de tanker. Op zoek naar het sinistere duo.

Het schip is enorm, maar ze weten Excella te vinden. Die probeert snel twee koffertjes te grijpen en te vluchten. Ze weet daadwerkelijk te ontkomen, maar laat wel een van de koffertjes vallen. In het koffertje zitten meerdere injectienaalden met het label PG-67 A/W. Ze hebben geen idee wat het is, maar Sheva besluit een injectienaald mee te nemen om later te onderzoeken. Vlug gaan ze achter Excella aan.

Na een wilde achtervolging door het ruim van het schip belanden ze weer op het dek en hier doen ze een lugubere vondst. Er ligt een gigantische hoop dode lichamen op het dek. Plots komt Excella er achter vandaan strompelen. Ze ziet er duidelijk niet lekker meer uit. Wesker heeft ontdekt dat Chris en Sheva op het schip zijn en heeft Excella geïnjecteerd met Uroboros om ze te stoppen. Excella’s DNA blijkt echter geen match voor Uroboros en ook zij muteert in zo’n teerachtig monster. Omdat Uroboros in die vorm alleen nog maar op zoek gaat naar organisch materiaal om te groeien en het dek vol ligt met dode lichamen groeit het monster uit tot reusachtige proporties. Chris en Sheva rennen voor hun leven, terug naar binnen.

Ze komen terecht op de brug van het schip. Terwijl ze naar buiten kijken zien ze dat Uroboros-Excella nog altijd groeit. Als ze het monster niet vlug uitschakelen gaat het hele schip er aan. Ze ontdekken dat Tricell een experimenteel wapen aan boord van dit schip heeft. Een wapen dat met behulp van een satelliet een enorm krachtige energiestraal kan afvuren. Ze besluiten om dit wapen uit te proberen op Excella en weten het monster kapot te schieten. Als dit virus ooit losgelaten wordt op de wereld dan is dat het einde en Wesker is van plan om precies dat te doen. Ze haasten zich terug naar de brug.

Eenmaal terug op de brug zien ze op de camera’s dat Wesker op het dek vooraan het schip is. Hier staat ook een bommenwerper en hij lijkt van plan om met het vliegtuig Uroboros over de wereld te verspreiden. Chris realiseert zich dat als hij dat vliegtuig in de lucht krijgt het voorbij is. Of Wesker de rakketten met Uroboros nu zelf afvuurt, of neergeschoten wordt, beide keren betekent dat het einde van de wereld.

Ze ontvangen ze een oproep van Jill. Ze heeft ontdekt dat Wesker kunstmatig is gecreëerd. Hij is het resultaat van experimenten met het Progenitor-virus. Hij dankt zijn bovenmenselijke krachten hier ook aan. Hij en zijn broers zouden de nieuwe standaard voor menselijk leven moeten worden, maar Albert Wesker is de laatst overgeblevene van project Wesker.

Het virus is echter instabiel en om zijn bovenmenselijke krachten te behouden moet hij regelmatig geïnjecteerd worden met een serum dat de codenaam PG67 A/W draagt. Excella droeg dit altijd bij zich in een koffertje. Wesker heeft echter net een dosis gehad, dus voorlopig hoeft hij niet weer. Wachten tot het serum is uitgewerkt is echter geen optie. De dosis komt gelukkig nogal precies. Te veel of te weinig van het spul heeft een giftige uitwerking. Sheva herinnert zich dat ze nog een injectienaald met PG67 A/W bij zich draagt. Het plan is nu dus om Wesker daarmee te injecteren zodat hij instabiel wordt en ze hem tegen kunnen houden. Het duo haast zich richting het dek.

Ze weten het dek op tijd te bereiken. Wesker staat ze echter op te wachten, van plan om Chris voor eens en altijd uit de weg te ruimen. Het is een hevige strijd, maar dankzij wat teamwork weten Chris en Sheva Wesker het serum toe te dienen. Het werkt vrijwel meteen. Hij is nog altijd bovenmenselijk sterk, maar hij is wel zichtbaar aangeslagen. Hij rent naar de bommenwerper en probeert hem de lucht in te krijgen. Dit lukt, maar niet voordat Chris en Sheva ook aan boord geklommen zijn.

In de lucht gaat het gevecht verder. Ze weten Wesker meer en meer te verwonden, maar de bommenwerper vliegt ondertussen steeds verder richting de optimale hoogte om het virus los te laten. Chris weet het vliegtuig te saboteren en de vrachtdeur te openen. Door het plotselinge drukverschil wordt Wesker naar buiten gezogen, maar die weet Sheva nog te grijpen. Chris ziet flashbacks in zijn hoofd van hoe hij Jill destijds verloor en met een uiterst riskante actie weet hij Wesker uit het vliegtuig te trappen en Sheva te redden.

De bommenwerper valt ondertussen nog steeds uit de lucht en stort neer in een vulkaan. Chris en Sheva krabbelen uit het wrak tevoorschijn en vragen zich af hoe ze hier nu weer vandaan moeten komen. Ze zijn alleen niet de enigen die de crash overleefd hebben. Ook Wesker heeft zijn val in de vulkaan overleefd en is razend. Hij beukt door een capsule met Uroboros heen en infecteert zichzelf zodoende met het virus. Nu, sterker dan ooit, komt hij achter Chris en Sheva aan.

Midden in de vulkaan, op een klein eilandje terwijl alles om hen heen in begint te storten moeten ze het gevecht met de psychopaat aangaan. Ze laten alles wat ze hebben los op Wesker, maar die heeft de overhand, totdat de hoek van het eiland waar hij staat afbreekt en hij in de lava stort.

Er klinkt het geluid van een helikopter. Chris en Sheva kijken omhoog en zien dat de helikopter bemand wordt door Josh en Jill. Jill gooit een touwladder naar beneden en het tweetal klimt zo snel als ze kunnen omhoog. Wesker heeft echter andere plannen. De lava heeft hem nog niet verzwolgen en met zijn gemuteerde arm probeert hij de helikopter naar beneden te trekken. Aan boord van de helikopter zijn echter twee raketwerpers te vinden en Chris en Sheva vuren gelijktijdig een raket op Wesker af. De gemuteerde gek mag dan nog zo sterk zijn, maar de combinatie van twee rakketten en de lava waar hij zich in bevindt kan hij niet aan en hij sterft in de vulkaan.

Chris, Jill, Sheva en Josh vliegen terug naar het vasteland. Chris vraagt zich wederom af of deze strijd tegen bio-terrorisme en de verliezen die daarbij horen het allemaal wel waard zijn en terwijl hij om zich heen naar zijn vrienden kijkt besluit hij dat een toekomst zonder angst het absoluut waard is.

Korte review

Waar Resident Evil 4 erg succesvol horror en actie combineerde, daar vond ik zelf Resident Evil 5 minder geslaagd. De game ging nog veel meer de actie-kant op en de enige horror in de game waren de rare vijanden. Echt heel griezelig was de game niet. Het feit dat je niet langer in je eentje was, maar nu een partner had droeg daar ook ernstig aan bij. Die partner is als je solo speelt overigens donders irritant. Ze schiet je ammo weg, gebruikt health items op de meest onzinnige momenten en is gewoon vervelend. Desondanks kent de game wel een toffe setting met een aantal erg gave locaties. Heb je nog een vriend/vriendin die dit ook leuk vindt dan kun je helemaal je lol op, want in co-op is deze game wel echt heel tof om te spelen.

De volgende game uit de reeks is Resident Evil: Revelations 2.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments