Met Resident Evil Village zijn we alweer toe aan het achtste (genummerde) deel uit de serie. Veel mensen hebben echter de voorgaande titels niet of nauwelijks gespeeld. Dat kan met meerdere redenen te maken hebben zoals de tank-controls, gebrek aan tijd of de game is domweg te griezelig. Voor die mensen heb ik de hele serie uitgeschreven. Zo kun je de games toch beleven. Ik hou de volgorde van het verhaal en dus niet van de release van de games aan. Oh, en even een flinke spoilerwaarschuwing. Wil je de games zelf nog ervaren, zonder voorkennis? Lees dan vooral niet verder.

Na de gebeurtenissen uit Resident Evil: Code Veronica gaan we vandaag verder met Resident Evil 4. Deze game wordt door velen nog altijd bejubeld als misschien wel de beste game uit de serie. Wat vaststaat is dat dit de game is waarmee de serie een nieuwe richting insloeg. Geen vaste camera meer en geen tankcontrols meer. Oorspronkelijk uitgegeven op de Nintendo Gamecube, maar inmiddels op alle mogelijke consoles te verkrijgen.

1998, het jaar waarin de gruwelijke gebeurtenissen in het Arklay gebergte en Raccoon City gebeurden. Leon Kennedy zal het nooit weer vergeten. Kort na het incident kwam naar buiten dat het veroorzaakt werd door een virus dat in het geheim ontwikkeld werd door het internationale farmaceutische bedrijf Umbrella. De president van de Verenigde Staten besloot om geen enkel risico te nemen en gaf het bevel om Raccoon City te steriliseren door middel van een atoombom.

Met de hele affaire die nu publiekelijk op straat lag stelde de Amerikaanse overheid een onderzoek in naar Umbrella dat leidde tot een onvoorwaardelijke sluiting van het bedrijf. Beursaandelen stortten in en het bedrijf ging ten onder.

Er zijn inmiddels zes jaren verstreken sinds die afschuwelijke gebeurtenissen.

Een geheime organisatie die onder direct bevel van de president staat rekruteerde Leon en trainde hem. Zijn taak zou het beschermen van de familie van de president gaan worden. Vlak voordat hij met die baan zou beginnen wordt de dochter van de president, Ashley Graham, echter ontvoerd.

Er duiken geruchten op dat ze gezien zou zijn in een afgelegen gebied in Spanje en Leon wordt er op af gestuurd. Hij wordt door twee lokale politiemensen naar de rand van een afgelegen dorpje gebracht en Leon begint zijn onderzoek. Hij ziet een eenzaam huisje staan en besluit de inwoner om informatie te vragen. Die heeft geen trek in de onaangekondigde bezoeker en valt hem aan met een bijl. Leon schakelt hem uit.

Wanneer hij het huisje verder onderzoekt vindt hij een enorme berg met botten en schedels. Het lijkt erop dat de bewoner een hoop mensen vermoord heeft. Plots klinkt er buiten een hoop rumoer en een vrachtwagen die gestart wordt. Kort daarna een enorme knal. Terwijl Leon naar buiten rent ziet hij dat de vrachtwagen de auto met de twee politiemensen het ravijn heeft ingeduwd. Hij neemt via zijn radio contact op met zijn begeleider, Ingrid Hunnigan, en vertelt haar wat er net gebeurt is. Ze draagt hem op om geen tijd te verliezen en naar het dorpje te gaan.

Wanneer hij het dorpje heeft bereikt ziet Leon met zijn verrekijker dat een van de twee agenten die hem hierheen brachten aan een grote haak is gespietst en in brand is gestoken. De dorpelingen staan er omheen te kijken. Leon probeert door het dorp heen te sluipen, maar wordt opgemerkt. Alle dorpelingen verleggen hun aandacht van de brandende agent naar Leon en met bijlen, hooivorken en ander gereedschap komen ze hem achterna. Leon barricadeert zichzelf in een huisje, maar de dorpelingen zijn niet voor een gat te vangen en met een kettingzaag banen ze zich een weg naar binnen. Leon weet een aantal mensen uit te schakelen, maar al snel lijkt hij overrompeld te worden. Plots klinkt buiten een kerkklok en alle dorpelingen laten meteen hun gereedschap vallen en lopen richting de kerk, Leon achterlatend. Hij heeft geen idee wat er net aan de hand was, of waarom de dorpelingen hem allemaal aanvallen, maar hij is blij dat hij nu even van ze af is.

Hij zet zijn zoektocht voort en stuit op een vervallen hutje midden in het bos. Hij hoort een soort gebonk uit het hutje komen en besluit te kijken waar het geluid door gemaakt wordt. Hij ontdekt een man die vastgebonden in een oude kast zit. Terwijl Leon hem losmaakt stappen er drie mensen het hutje in. Een van hen is enorm. De vastgebonden man lijkt hem te herkennen en noemt hem de grote baas. Het is het dorpshoofd Bitores Mendez. Leon probeert hem en zijn kompanen uit te schakelen, maar Mendez is absurd sterk en weet zijn trap af te weren. Hij slaat Leon buiten westen.

Wanneer hij weer bijkomt merkt Leon dat hij vastgebonden zit aan de man die hij eerder gered heeft en dat ze niet meer in het hutje zijn. De man stelt zich voor als Luis Sera. Hij vraagt zich af wat Leon hier doet. Leon legt uit dat hij op zoek is naar een meisje en laat hem een foto zien. Luis zegt dat hij de dorpelingen heeft horen praten over een meisje dat opgesloten zit in de kerk. Helaas hebben ze geen tijd om verder te praten, want een van de dorpelingen is de ruimte binnengekomen en wil het tweetal te lijf gaan. Hij zwaait zijn bijl neer maar Leon ontwijkt hem en de bijl raakt de touwen waarmee hij vastgebonden zit. Nu hij los is weet hij de dorpeling uit te schakelen. Luis maakt gebruik van de chaos om te kunnen vluchten. Leon neemt contact op met Hunnigan en vertelt haar dat hij denkt dat Ashley vastgehouden wordt in de kerk van het dorp. Hij weet niet precies waar de kerk is, maar Luis had het over een geheime doorgang vanuit het dorp en dus besluit Leon terug te gaan naar het dorpje.

Onderweg terug loopt Leon dorpshoofd Mendez in een huis in het bos nog een keer tegen het lijf. Die grijpt hem en probeert Leon te wurgen, maar laat hem los wanneer hij Leon’s ogen rood ziet opgloeien. Hij zegt dat het erop lijkt dat Leon hetzelfde bloed heeft als hen, maar desondanks een buitenstaander is. Als hij lastig wordt zal dat zware consequenties voor hem hebben. Daarna gaat Mendez er vandoor. Leon besluit hem te volgen, maar dat was geen best idee.

Het dorpshoofd grijpt hem en dit keer lijkt er geen genade voor Leon in te zitten, totdat een gedaante in een rode jurk van buiten een paar kogels op de bruut afvuurt. Het dorpshoofd is woedend en springt door het raam naar buiten op zoek naar zijn aanvaller. Leon blijft achter en neemt contact op met Hunnigan. Zij heeft meer informatie over de groep die Ashley heeft ontvoerd. Het gaat om een sekte die zichzelf de Los Illuminados noemt. Het rare is alleen dat ze geen losgeld hebben gevraagd, dus hun motieven zijn onduidelijk. Leon besluit zijn tocht terug naar het dorp te vervolgen.

Leon weet de kerk uiteindelijk te vinden, maar deze zit hermetisch afgesloten. Gelukkig vind hij een aanwijzing dat de sleutel om binnen te komen zich aan de andere kant van het meer bevindt. Wanneer hij bij het meer aankomt ziet hij twee dorpelingen in een bootje iets in het water gooien. Met zijn verrekijker ziet hij dat het het lichaam van de andere politieagent is. Terwijl Leon op het tafereel neerkijkt doemt er onder water iets op. Een enorm wezen dat lijkt op een uit de kluiten gegroeide meerval slokt het lichaam op. Leon moet de andere kant van het meer zien te bereiken, ondanks dat dat wezen er zit. Hij stapt in een bootje en vaart richting de overkant. Het monster wil hem niet zomaar de andere kant laten bereiken en valt hem aan, maar Leon weet het uit te schakelen.

Eenmaal aan de andere kant voelt Leon ineens een enorme pijnscheut. Hij hoest bloed op en heeft enorme krampen. Hij zakt door de pijn bewusteloos in elkaar. Wanneer hij bijna zes uur later wakker wordt voelt hij zich weer prima en hij gaat verder op zoek naar de sleutel van de kerk. Onderweg stuit hij wederom op een aantal dorpelingen. Hij weet ze uit te schakelen, maar bij een van hen schiet er ineens iets zijn lichaam. Een soort parasiet. Wat is er met deze mensen aan de hand? Het zijn duidelijk geen zombies, maar echt lekker lijkt het nou ook niet te gaan. Hij weet de dorpeling met de parasiet uit te schakelen en de sleutel van de kerk te vinden. Vlug gaat hij terug naar de kerk.

Kort daarna bereikt Leon de kerk en bevrijdt hij Ashley die daar inderdaad opgesloten zat. Hij neemt contact op met Hunnigan en vertelt haar dat hij Ashlely heeft gered. Hunnigan stuurt hem naar het evacuatiepunt net buiten het dorp waar een helikopter hen op zal pikken.

Op weg naar de uitgang worden ze tegengehouden door de leider van de Los Illuminados, Osmund Saddler. Saddler zegt dat ze Ashley niks hebben aangedaan, maar dat ze haar alleen maar hun kracht cadeau hebben gedaan en haar daarna terug naar huis zouden sturen. Ashley herinnert zich dat ze een injectie in haar nek heeft gehad. Saddler zegt dat Leon hetzelfde geschenk heeft gekregen. Dat moet dan gebeurt zijn toen Leon bewusteloos was na zijn eerste aanvaring met Mendez bedenkt hij. Saddler lacht en zegt dat wanneer de eitjes uitgekomen zijn en de parasiet in hun lichaam volgroeid is hij de volledige controle over hun zal hebben, of ze dat nu leuk vinden of niet. Er komen nog twee sekteleden de kerk binnen. Leon twijfelt niet, grijpt Ashley en sprint de kerk uit. Het tweetal moet een manier vinden om het dorp te verlaten en de parasiet in hun lichaam te vernietigen.

Wanneer ze bijna bij het evacuatiepunt zijn krijgt Leon een oproep van Hunnigan. De helikopter die hun op zou pikken is neergeschoten. Ze zal een tweede heli sturen en wil dat Leon en Ashley hun weg naar het evacuatiepunt vervolgen. Er zit inmiddels een enorme horde dorpelingen achter hun aan en Leon besluit om hun eerst tegen te houden. Hij krijgt hulp van Luis en samen weten ze de dorpelingen van hen af te slaan. Luis zegt dat hij nog iets op moet halen en verlaat het hutje. Leon en Ashley gaan verder, op weg naar het evacuatiepunt.

Wanneer ze bij de rand van het dorp aangekomen zijn staat ze nog een laatste uitdaging te wachten. Het is Mendez en hij is erop gebrandt om Leon en Ashley niet te laten vertrekken. Leon weet hem te verwonden, maar ook Mendez is onder de invloed van zo’n parasiet die het hele dorpje in hun greep hebben. Die van Mendez geeft hem echter enorm veel kracht en hij muteert in een soort mens/insect hybride. Met veel pijn en moeite weet Leon het dorpshoofd uiteindelijk te doden en de weg uit het dorp lijkt vrij te liggen. Helaas voor het duo zit de rest van het dorp inmiddels achter ze aan en omdat er voorlopig nog geen helikopter is om ze op te pikken besluiten ze in een nabijgelegen kasteel te schuilen. Helaas voor ons duo is dit ook niet een briljante plek om te schuilen. Het is in handen van de Los Illuminados en het zit tot de nok toe gevuld met sekteleden.

Leon neemt contact op met Hunnigan om haar op de hoogte te brengen, maar plots valt de verbinding weg. Ze staan er alleen voor. Wanneer ze besluiten verder te gaan worden ze bijgehaald door Luis. Hij zegt dat hij medicijnen voor ze heeft die de parasiet in hun lichaam onderdrukt. Hij vraagt of ze beide bloed ophoesten. Wanneer ze bevestigend antwoorden maakt hij zich zichtbaar zorgen, de eitjes zijn uitgekomen. Hij wil ze de medicijnen geven, maar kan ze niet vinden en zegt dat hij ze waarschijnlijk heeft laten vallen toen hij voor de dorpelingen vluchtte. Hij besluit terug te gaan om ze te zoeken. Wanneer Leon vraagt waarom hij zoveel moeite voor ze doet antwoordt hij simpelweg door te zeggen dat hij zich er beter door voelt.

Kort daarna lopen Leon en Ashley de kasteelheer, Ramon Salazar, tegen het lijf. Ook hij heeft de parasiet van Saddler mogen ontvangen en lijkt daar erg content mee te zijn. Hij kan niet wachten totdat Ashley en Leon beide ook een van hen worden, hoewel hij het ook niet erg zou vinden als Leon sterft, aangezien hij geen cent waard is voor ze. Lachend gaat hij er weer vandoor. Vastberaden gaan Leon en Ashley verder, op zoek naar de uitgang en een geneesmiddel, want ze weigeren pertinent om een van die mafkezen te worden.

Terwijl ze door het kasteel wandelen krijgt Ashley ineens een hoestbui waarbij ze ook bloed ophoest. Leon vraagt bezorgd of het wel met haar gaat, maar Ashley zegt dat hij uit haar buurt moet blijven en rent weg van hem, rechtstreeks een val van de Los Illuminados in. Zo heeft de sekte haar weer terug en moet Leon er weer achteraan om haar van hen te redden.

In zijn zoektocht naar Ashley vindt Leon een aantal documenten met aantekeningen over het onderzoek naar Las Plagas, de parasiet die hij inmiddels al vaker is tegengekomen dan hem lief is, en de slachtoffers die de parasiet heeft gemaakt, namelijk de dorpelingen die Los Ganados worden genoemd. De Las Plagas lagen gefossileerd onder het kasteel en het lijkt erop dat de familie van kasteelheren lang geleden de parasieten uit de handen van de Los Illuminados heeft genomen. De huidige kasteelheer, Ramon Salazar, heeft echter het besluit genomen om ze terug te geven aan de sekte om een betere wereld te maken. De aantekeningen zijn ondertekend door Luis Sera. Leon vraagt zich af wat zijn rol in het geheel is en zet zijn zoektocht naar Ashley weer voort.

Een poosje later, terwijl hij een slaapkamer binnenstapt, wordt Leon overvallen door een vrouw in een rode jurk. Na een korte worsteling weet hij de vrouw te overmeesteren en hij herkent haar meteen. Het is Ada Wong, de vrouw die hij in Raccoon City leerde kennen en die een huurling bleek te zijn.

Leon lijkt niet verrast haar te zien. Er gingen al langer geruchten dat ze met Albert Wesker samenwerkt en die lijken nu bevestigd te zijn. Hij vraagt haar wat ze hier doet, maar ze geeft geen antwoordt. Ze laat een flashgranaat vallen en terwijl ze wegvlucht roept ze, “ik zie je nog wel”.

Kort daarna wordt Leon ingehaald door Luis. “Ik heb het”, roept hij triomfantelijk en hij laat een flesje zien met een monster van de Las Plagas parasiet. Op dat moment wordt hij echter doorboord. Het is Saddler. Hij smijt Luis op de grond en neemt het Plagas monster weer terug. “Salazar rekent wel af met jou”, zegt hij tegen Leon en hij vertrekt weer. Leon wil er achteraan, maar Luis ligt dodelijk gewond op de grond en heeft hulp nodig. Luis onthult dat hij een wetenschapper is die ingehuurd is door Saddler. Die kwam er echter achter wat hij van plan was, namelijk Las Plagas overhandigen aan de organisatie waar Ada Wong nu voor werkt. Allemaal om de plannen van Los Illuminados te dwarsbomen. Saddler heeft het monster nu weer terug. Leon moet het terug zien te krijgen.Terwijl hij sterft overhandigt Luis Leon een buisje met tabletten die moeten helpen om de groei van de parasiet in zijn lichaam te onderdrukken. Leon zweert dat dat Saddler hiervoor zal boeten en nijdig gaat hij verder.

Hij weet Ashley niet veel later te vinden en te redden uit haar gevangenschap en samen gaan ze verder op zoek naar een uitweg. Ze lopen Salazar verderop tegen het lijf en die heeft een val voor hun uitgezet. Leon weet het hoofd koel te houden en weet hem en Ashley te redden van een zekere dood. Ze gaan achter de kasteelheer aan, maar die heeft nog meer verrassingen voor het duo klaarstaan. Ashley wordt door een zwerm enorme insecten meegenomen en uitgeleverd aan Salazar. Leon gaat er achteraan, maar loopt in een val die door Salazar gezet is. Leon stort een diepe put in, maar weet zichzelf met een touw te redden voordat hij te pletter slaat. Salazar, teleurgesteld en kwaad omdat Leon nog altijd leeft, stuurt een van zijn lijfwachten achter hem aan. Het monster is sterk, maar Leon weet hem te vernietigen en gaat verder.

Hij is na zijn val in de mijnen onder het kasteel terecht gekomen. Hier werken de Ganados onafgebroken door om de gefossileerde Plagas op te graven. Leon weet zich een weg uit de mijnen en naar de kasteeltoren te vechten. Hij komt helaas net te laat. Het ritueel om Ashley op te nemen in de Los Illuminados is net voltooid en Ashley is met twee bewakers onderweg naar een verlaten, militair eiland. Het enige dat nog tussen Leon en een weg naar het eiland staat is Salazar. Salazar is vastbesloten om Leon tegen te houden en muteert dankzij zijn Plagas in een enorm monster. Leon weet korte metten te maken van het gedrocht en zet koers naar een scheepsdok waar Ada in een bootje op hem wacht. Samen zetten ze koers naar het eiland, waar het tweetal weer opsplitst.

Leon stuit meteen op hevig verzet. Het eiland is bij lange na niet zo verlaten als gedacht en alle militairen die hier gestationeerd waren zijn geïnfecteerd met een Plagas. Desondanks weet Leon Ashley op te sporen. Ze zit gevangen een in voorraadkamer aan de andere kant van het complex en de ruimte is afgesloten. Leon moet dus opnieuw op zoek naar een sleutel. Tijdens zijn zoektocht stuit hij op een radiotoren. Hij besluit om te kijken of hij contact met de buitenwereld kan opnemen om om versterking te vragen, maar het signaal wordt geblokkeerd. Hij staat er dus nog altijd alleen voor. Hij weet de sleutel van de voorraadkamer te vinden en snelt gauw terug om Ashley te bevrijden.

Nu hij haar heeft bevrijdt begint de tijd om de Plagas te verwijderen ook te dringen. Het is al een flinke tijd geleden dat Leon en Ashley geïnfecteerd werden en hoe langer de parasieten in hun lijf zitten, hoe moeilijker het wordt om ze te verwijderen. Ze besluiten om via een afvalstortkoker te ontsnappen. Terwijl het lijkt alsof het hele eiland ze op de hielen zit weten ze een kiepauto te vinden en het tweetal maakt daar dankbaar gebruik van en rijdt weg. Een paar van de geïnfecteerden laat het hier niet bij zitten en gaan met hun eigen vrachtauto achter ze aan en rijden hun van de weg. Leon weet ze uit te schakelen, maar er zit niks anders op dan te voet verder te gaan.

Kort hierna lopen ze Saddler tegen het lijf die de jacht op Ashley zat is. Leon probeert hem te lijf te gaan, maar dankzij de Las Plagas in zijn lichaam heeft Saddler de controle over hem. Leon kan zich wel verzetten, maar niet ongehoorzaam zijn en stort ter aarde. Saddler gebiedt Ashley met hem mee te gaan en dankzij de parasiet doet ze dit gewillig. Leon weet nog net een tracker op de jonge vrouw te plaatsen voor ze er samen met Saddler vandoor gaat. Voor Leon rest er weinig anders dan de achtervolging inzetten.

Leon bereikt een stalen platform waar hij overvallen wordt door een man met een mes. Leon herkent hem als Jack Krauser, maar is verbaasd hem levend te zien. Krauser was een trainingsmaatje van Leon, maar hem werd verteld dat hij twee jaar geleden was gestorven bij een crash. Leon legt al snel de link tussen Krauser en de ontvoering van Ashley en Krauser geeft toe dat hij daar inderdaad achter zat. Hij had haar nodig om het vertrouwen van Saddler te winnen, aangezien hij achter het monster van de Las Plagas aanzit. Allemaal voor Umbrella. Leon kookt van woede en hij en Krauser gaan een messengevecht aan. Net wanneer Krauser de overhand lijkt te krijgen wordt Leon te hulp geschoten door Ada. Krauser is furieus, want Ada zou aan zijn kant moeten staan. De grote bruut gaat er vandoor en Leon zet zijn reddingstocht achter Ashley aan voort.

Zijn zoektocht leidt hem naar een grottenstelsel waar hij de tracker vindt die hij op Ashley had geplaatst. Saddler heeft daarnaast nog een verrassing voor hem achtergelaten in de vorm van een gemuteerd monster dat hem aanvalt. Nadat hij het monster heeft gedood en de grotten heeft verlaten komt Leon uit bij een paar oude ruïnes. Hier wordt hij opgewacht door Krauser. Hij vertelt dat Ashley iets verderop in de basis is, maar dat hij haar nooit zal bereiken. Krauser is vastbesloten om zowel Leon als Ada te vermoorden en hij begint zijn jacht op Leon.

De ruïnes zitten vol met valstrikken die Krauser gezet heeft, maar Leon weet ze te ontwijken en gaat uiteindelijk het gevecht aan met Krauser. Zijn oude trainingsmaatje heeft echter nog een laatste verrassing. Toen hij undercover bij Saddler kwam te werken heeft ook Krauser een Plagas ontvangen en nu is het moment om die kracht los te laten. Zijn linkerarm verandert in een enorme klauw en het gevecht begint. Krauser heeft ondertussen ook nog de timers op explosieven die hij geplaatst heeft geactiveerd en dus begint een race tegen de klok. Met de grootst mogelijke moeite weet Leon Krauser uit te schakelen en net voordat de ruïnes de lucht in gaan te ontsnappen.

Nu is het tijd om Saddler uit te schakelen en Leon gaat op weg naar de basis. Hij wordt echter opgewacht door een enorme groep Ganados die een hinderlaag voor hem hebben gemaakt. Er lijkt geen doorkomen aan, maar net wanneer Leon zich afvraagt hoe hij hier door moet komen krijgt hij een oproepje en vliegt er een militaire helikopter over. Eindelijk back-up! De helikopterpiloot Mike en Leon schakelen samen de Ganados uit en Leon weet door de hinderlaag te komen. Net wanneer de situatie gekalmeerd lijkt vliegt er een raket door de lucht. De helikopter ontploft en stort neer. Leon ziet dat de raket door een Ganado is afgevuurd en dat Saddler er naast staat te kijken. Leon zweert dat Saddler de volgende is en zet zijn tocht door.

Wanneer hij het complex bereikt waar Saddler Ashley verborgen houdt schiet er een enorme pijnscheut door hem heen. Tegelijkertijd wordt hij ingehaald door Ada die hem haar hulp aanbiedt. Leon is echter niet meer zichzelf. Zijn ogen gloeien rood op en hij probeert Ada te wurgen. Die steekt hem met haar mes in zijn been en deze pijnscheut is genoeg om Leon weer bij zijn positieven te brengen. Vlug slikt hij nog een handvol pillen van Luis in, die hun uitwerking lijken te verliezen, en gaat hij verder.

Kort hierna weet hij het complex binnen te dringen en Ashley te vinden. Saddler is alleen niet van plan hem het meisje mee te laten nemen en valt hem aan. Gelukkig schiet Ada Leon te hulp. Ze weet Saddler af te leiden en Leon neemt Ashley vlug mee. In eerder gevonden documenten van Luis heeft Leon geleerd dat de Las Plagas in hun lichaam verwijderd kunnen worden met een machine die zich bevindt in het complex waar ze nu zijn. De verwijdering is riskant en uiterst pijnlijk, maar Leon en Ashley twijfelen geen moment. Ze weten de machine te vinden en de Las Plagas te vernietigen. Vrij van de invloed van de parasiet gaat het tweetal op zoek naar een uitweg van het eiland.

Ze bereiken de top van een soort bouwplatform en Leon ziet Ada hier vastgebonden aan een haak hangen. Tegelijkertijd komt Saddler op hem af lopen. Hij probeert Leon via zijn parasiet te commanderen, maar weet niet dat deze zijn Plagas kwijt is. Leon weet Ada te bevrijden en Saddler is woedend. Hij besluit om voor eens en altijd af te rekenen met Leon. Hij muteert tot een enorm grotesk wezen en zet de aanval in. Leon weet hem pijn te doen, maar niet uit te schakelen.

Gelukkig schiet Ada hem te hulp en gooit hem een raketwerper toe waarmee hij Saddler op weet te blazen. Terwijl hij sterft laat Saddler het Plagas-monster vallen. Leon raapt het op maar hoort achter hem een wapen doorgeladen worden. Het is Ada die hem onder schot houdt en eist dat hij haar het monster geeft. Hij heeft weinig andere keus en geeft het monster. Er klinkt het geluid van een helikopter. Het voertuig pikt Ada op en die raadt Leon aan om ook maar eens te vertrekken. Terwijl ze dit zegt activeert ze de explosieven die ze over het hele eiland heen heeft geplaatst. Ze gooit hem nog een set sleutels toe en wenst hem het beste waarna ze in haar helikopter aan de horizon verdwijnt. Leon grijpt Ashley en zet een sprint in. Hij heeft een grot gezien die naar een dok leidt. Hier vinden ze een jetski en met de sleutels die hij van Ada heeft gekregen weet hij het ding te starten. Met Ashley achterop vaart Leon zo snel hij kan door de grot weg van het eiland dat om hen heen de lucht in gaat. Ze weten de open zee te bereiken en Leon neemt contact op met Hunnigan die hen op laat halen. Het tweetal vaart op hun gemak terug naar het vasteland. Missie volbracht.

Korte review

Met Resident Evil 4 sloeg Capcom destijds een nieuwe weg in. Weg waren de vaste camerapunten en de tankbesturing. In plaats daarvan hing de camera nu net achter je personage en had je de volledige controle over het richten van je wapens. Ook de trage zombies waren verleden tijd. Vijanden reageren snel, kunnen met voorwerpen gooien en zijn in grote hoeveelheden aanwezig. Resident Evil 4 was een actiegame met horror-elementen, maar wel een hele goeie. De game is ook nu nog, bijna 16 jaar nadat hij op de Gamecube uitkwam, prima te spelen. Resident Evil 2 is altijd mijn favoriet geweest, maar Resident Evil 4 was eigenlijk gewoon de betere game.

De volgende game uit de serie is Resident Evil: Revelations.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties