Met Resident Evil Village zijn we alweer toe aan het achtste (genummerde) deel uit de serie. Veel mensen hebben echter de voorgaande titels niet of nauwelijks gespeeld. Dat kan met meerdere redenen te maken hebben zoals de tank-controls, gebrek aan tijd of de game is domweg te griezelig. Voor die mensen heb ik de hele serie uitgeschreven. Zo kun je de games toch beleven. Ik hou de volgorde van het verhaal en dus niet van de release van de games aan. Oh, en even een flinke spoilerwaarschuwing. Wil je de games zelf nog ervaren, zonder voorkennis? Lees dan vooral niet verder.

Vorige week zijn we geëindigd met Resident Evil. Vandaag het vervolg en vooral ook de game waar de liefde voor deze serie bij mij begon.

Het is 29 september 1998, twee maanden na de incidenten in het Arklay gebergte. Een trucker is met zijn tankauto onderweg naar Raccoon City. Het regent dat het giet en de man heeft een lange dag achter de rug. Hij luistert naar een radioprogramma waarin iemand verteld over een bizar iets dat hij meegemaakt heeft met een meid wiens gezicht leek te rotten. Net op het moment dat het verhaal interessant wordt valt de zender weg. De chauffeur baalt en probeert de boel te herstellen en let even een seconde niet helemaal goed op waardoor hij de overstekende vrouw over het hoofd ziet. Hij rijdt haar vol aan en geschokt trapt de man op de rem en stapt uit om te kijken hoe het met de vrouw is. Ze ligt roerloos op de grond en de trucker raakt in paniek. Wat nu? Terwijl hij met de rug naar de vrouw staat ziet hij niet dat deze langzaam weer overeind komt.

Iets verderop rijdt Claire Redfield op haar motor Raccoon City binnen. Claire is hier naartoe gekomen op zoek naar haar broer Chris die sinds twee maanden van de aardbodem verdwenen lijkt te zijn. Net voordat ze de stad inrijdt besluit ze een pitstop te maken bij een tankstation. De boel lijkt behoorlijk verlaten, maar plots hoort ze binnen gerommel, alsof er gevochten wordt. Ze besluit een kijkje te nemen en treft hier een gewonde agent aan die haar doorstuurt naar achter. Hier ziet ze de sheriff die flink aan het worstelen is met een tegenstribbelende persoon. Zodra de sheriff haar opmerkt bijt hij haar toe zich erbuiten te houden en op dat moment worstelt de persoon die hij in bedwang probeerde te houden zich los. Razendsnel draait die zich om en bijt een stuk uit de nek van de sheriff. Vervolgens richt de dolle zich op Claire die zich niet bedenkt en met het wapen van de sheriff haar aanvaller neerschiet. Tijd om bij te komen is er niet, want de persoon krabbelt weer overeind. Claire besluit te vluchten, maar het tankstation is inmiddels overspoeld door dit soort gewelddadige individuen. Net op het moment dat ze overweldigd lijkt te gaan worden wordt ze te hulp geschoten door een jongeman. Hij weet haar belager neer te schieten en samen stappen ze in de politieauto van de net vermoorde sheriff en scheuren ze richting Raccoon City.

De jongeman stelt zich voor als Leon Kennedy. Leon is een agent die net afgestudeerd is van de politieacademie en aangenomen is bij het Raccoon Police Department. Hij krijgt echter al een aantal dagen geen contact meer met het RPD en besloot daarom om maar eens poolshoogte te gaan nemen.

Terwijl ze door de lege straten rijden proberen ze de onwerkelijke situatie te bevatten. Wat waren dat voor zombies en zouden zij de enige overlevenden zijn? Leon is ervan overtuigd dat er meer overlevenden zijn, het is een grote stad dus er moeten er meer zijn. Ze hebben bij het politiebureau vast antwoorden. Ze stuiten op een wegafzetting en besluiten om dan maar verder te lopen, maar nog voordat ze uit de auto kunnen stappen worden ze al belaagd door een groep zombies. Ondertussen zien ze dat er een tankauto op hun afkomt. De chauffeur heeft een flinke bijtwond in zijn arm en verliest het bewustzijn. Leon en Claire zitten in de val. Omdat ze niet uit de auto kunnen komen zetten ze zich schrap voor de onvermijdelijke crash. Terwijl de trucker bewusteloos wegzakt geeft hij nog een laatste ruk aan het stuur. Dit zorgt ervoor dat de truck kantelt en de politieauto weliswaar een flinke klap geeft, maar niet vol raakt. De inzittenden weten er uit te komen en rennen vlug van de auto weg. Net op tijd, want met een flinke explosie gaat de tanker de lucht in. Gescheiden door de enorme vuurzee zit er voor het duo niks anders op dan elk apart een weg naar het politiebureau te vinden.

Gelukkig voor Claire is het politiebureau vlakbij en na een korte sprint waarbij ze massa’s zombies moet zien te ontwijken bereikt ze het bureau. Ze vindt een monitor met beelden van een bewakingscamera en hierop ziet ze een agent die dringend hulp nodig heeft. Om bij hem te komen moet ze onder een rolluik door kruipen. Terwijl ze door een met bloed besmeerde gang heen loopt hoort ze de agent schreeuwen om hulp. Vlug probeert ze hem te bereiken, maar ze is net te laat en de agent wordt in stukken gescheurd. Nu is ze zelf een doelwit. Ze rent terug naar de hal en probeert onder het rolluik door te kruipen, maar ze wordt gegrepen.

Gelukkig schiet er wederom een agent te hulp. De agent heeft een flinke bijtwond in zijn zij, maar weet desondanks Claire te redden uit de klauwen van de zombie en deze uit te schakelen. De agent heet Marvin Branagh en hij probeert Claire uit te leggen wat hij weet. Dat er twee maanden terug een aantal vreemde incidenten zijn gebeurt en dat het nu mis is in de stad. Claire vertelt dat ze op zoek is naar haar broer en Marvin zegt dat Chris al weken geleden is vertrokken. Hij zou op vakantie zijn in Europa. Terwijl Claire nog bijkomt van dit nieuws laat Marvin haar een geheime route zien waarlangs ze uit het politiebureau zou kunnen ontsnappen. De doorgang zit echter dicht en Claire besluit op onderzoek uit te gaan in het politiebureau naar een mogelijkheid om de doorgang te openen.

Niet heel veel later wordt Claire door Marvin teruggeroepen. Hij heeft op de camera’s iemand buiten het RPD zien staan. Claire herkent de gedaante direct. Het is Leon die inmiddels ook het politiebureau heeft weten te bereiken maar nu voor een afgesloten hek staat. Claire haast zich naar buiten om hem te ontmoeten.

Terwijl Leon het politiebureau nadert hoort hij een helikopter naderen. Terwijl hij kijkt waar het voertuig is ziet hij het uit de lucht vallen en zich in het politiebureau boren. Terwijl hij nog eens goed kijkt ziet hij Claire naar buiten komen. Terwijl ze elkaar vlug even bijpraten vat de helikopter vlam en knalt hij met een enorme knal uit elkaar. Dit kabaal trekt een horde zombies aan en Leon moet wederom op de vlucht, want Claire heeft niet een sleutel om het hek te ontgrendelen. Terwijl ze Leon nakijkt en hoopt dat hij het weet te overleven gaat Claire terug naar binnen om verder te zoeken naar een manier om de geheime gang naar het riool en dus de weg naar buiten te openen.

Leon weet ondertussen de zombies van zich af te schudden en een manier te vinden om het politiebureau binnen te komen. Helaas ligt het brandende helikopterwrak in de weg en zit er dus niets anders op dan een manier te vinden om het geval te blussen. Dat lukt en Leon zet zijn eerste stappen in het politiebureau om zich weer bij Claire aan te sluiten zodat ze kunnen ontsnappen. Terwijl hij door de gang met het helikopterwrak loopt ziet hij het ding ineens met speels gemak weggegooid worden door een gigantische, mensachtige gedaante. Het geval, een Tyrant met de codenaam Mr. X komt dreigend op hem af en Leon schiet zijn pistool leeg op het monster dat daar niks om lijkt te geven. De enige optie is vluchten en een andere manier vinden om het gedrocht uit te schakelen.

Claire heeft in de tussentijd de route naar het riool weten te openen en is afgedaald, op zoek naar een manier om de stad uit te komen. Ze vindt hier echter een meisje van een jaar of 12 oud dat zich heeft verstopt. Het meisje is doodsbang en algauw blijkt waarom. Er zit een afzichtelijk monster achter haar aan. Het monster valt aan en Claire moet alles op alles zetten om het gedrocht te verslaan. Ze weet het monster uiteindelijk te verwonden en het wezen vlucht. Claire leert dat het meisje Sherry Birkin heet. Ze vertelt dat ze op zoek is naar haar moeder die bij Umbrella werkt. Ze werkt daar aan een of ander belangrijk medicijn. Haar vader werkte daar ook, maar die is een korte tijd geleden verdwenen. Claire besluit om Sherry onder haar hoede te nemen en met haar te proberen haar moeder te vinden. Samen dolen ze door het riool, op zoek naar een uitgang. Uiteindelijk weten ze een ladder te vinden die naar de parkeerkelder van het RPD leidt, vanwaar ze mogelijk het RPD en uiteindelijk de stad kunnen ontvluchten. Helaas loopt alles net even anders. Zodra de beide dames bij de uitgang komen worden ze overvallen door een onbekende persoon.

Hij dwingt Sherry om Claire haar handen vast te binden, sluit de rolluiken van de kelder met zijn sleutelkaart en gaat er met het meisje, dat haar medaillon laat vallen, vandoor. Claire weet zichzelf te bevrijden, pakt het medaillon op en gaat terug het politiebureau in op zoek naar een sleutelkaart om de rolluiken van de parkeerkelder te kunnen openen.

Ze stuit op het kantoor van de politiechef en besluit dit te doorzoeken. Ze ontdekt dat de man die Sherry meegenomen heeft de politiechef Brian Irons is. Terwijl ze zijn kantoor doorzoekt ontvangt ze een telefoontje van de beste man die haar via de camera’s in de gaten houdt. Hij heeft Sherry meegenomen naar het weeshuis een paar straten verderop en hij is bereid om haar te ruilen tegen het medaillon dat het meisje heeft laten vallen. Claire vraagt zich af waarom dat medaillon zo belangrijk is, maar besluit dat Sherry’s leven meer waard is. Inmiddels heeft ze een sleutelkaart gevonden om de parkeerkelder te kunnen verlaten en ze vertrekt richting het weeshuis.

Ondertussen heeft Leon de Tyrant af weten te schudden en ook zijn weg naar de parkeerkelder weten te vinden. Hier wordt hij aangevallen door een groepje zombiehonden. Handig weet hij ze uit te schakelen, maar eentje weet aan zijn aandacht te ontsnappen. Het beest valt hem aan maar wordt neergeschoten door een onbekende vrouw. De vrouw, Ada Wong, laat een FBI-badge zien, vertelt hem dat hij moet vluchten en loopt weer weg. Leon besluit haar te volgen.

Hij belandt in het cellencomplex van het RPD waar hij een journalist vindt die opgesloten zit. De man zegt dat hij hier opgesloten zit dankzij politiechef Brian Irons. Hij beweert dat hij bewijsmateriaal heeft dat aantoont dat de man zo corrupt is als maar kan. Hij heeft bakken met geld geaccepteerd van een medewerker van Umbrella om dingen die het daglicht niet kunnen verdragen te verdoezelen. Voordat hij deze uitspraken echter uit kan leggen beukt de Tyrant zijn arm dwars door de muur heen en vermoordt de journalist.

Ada komt op het rumoer af en Leon probeert uit te leggen wat er gebeurt is. Ada vertelt hem dat de man haar informant was die informatie had die belangrijk was voor haar onderzoek. Ze vertelt hem over Umbrella, een farmaceutisch bedrijf dat geen medicijnen maakt, maar biologische wapens. Het is haar missie om het bedrijf te stoppen en Ben, de journalist, zou informatie leveren om haar daarbij te helpen. Helaas had Ben niet het benodigde bewijs en dus moet Ada naar het ondergrondse laboratorium van Umbrella om dit zelf op te halen. Leon besluit met haar mee te gaan.

Ze lopen terug naar de parkeergarage, maar de Tyrant heeft het duo ook weer gevonden en Leon moet weer vechten voor zijn leven. Ada schiet hem te hulp en rijdt op de Tyrant in met een gepantserde ME-bus. Het wezen stopt met bewegen en samen verlaten Ada en Leon de parkeergarage. Ada zegt dat ze naar het riool moeten omdat dat rechtstreeks naar het lab leidt. Leon vraagt haar hoe dat mogelijk is, aangezien het riool in beheer is van de stad en de autoriteiten hier dus van af zouden moeten weten. Volgens Ada zijn het echter niet de lokale autoriteiten die de baas zijn over Raccoon City, maar Umbrella en dus gaat het duo op zoek naar een manier om het riool in te komen.

Claire heeft in de tussentijd het weeshuis gevonden en loopt naar binnen. Terwijl ze op zoek is naar Sherry vindt ze een aantal verontrustende documenten waarin over de wezen gesproken wordt alsof het proefpersonen zijn. Ook leert ze dat er een ontsnapping heeft plaatsgevonden en dat vervolgens alle proefpersonen opgeruimd zijn. Terwijl ze zich afvraagt wat er zich in vredesnaam allemaal heeft afgespeeld in deze stad hoort ze een hoop kabaal en geschreeuw. Sherry heeft de ruimte waarin ze opgesloten zat weten te ontsnappen en Irons zit achter haar aan. Er komt echter hulp uit onverwachte hoek voor het meisje. Het monster waar ze zich in het riool voor verstopte is het weeshuis binnengedrongen en grijpt Irons. Hij duwt een embryo-achtig iets door zijn keel naar beneden en gaat er weer vandoor. Irons stommelt de gang in waar hij Claire tegen het lijf loopt. Irons stort met een hoop pijn in elkaar en een afschuwelijk wezentje kruipt door zijn borstkas naar buiten. Irons is dood en Claire rent vlug door op zoek naar Sherry. Ze vindt het meisje in de kelder van het weeshuis, maar tijd om bij te komen is er niet, want het monster is terug. Claire en Sherry vluchten weg en stappen in een lift. Terwijl de deuren sluiten valt het monster ze aan en de lift stort naar beneden. Claire raakt buiten bewustzijn en Sherry gaat weer op de vlucht voor het wezen.

Terwijl ze wakker wordt merkt Claire dat ze onderzocht wordt door een onbekende vrouw in een witte doktersjas. Het blijkt Sherry’s moeder Annette Birkin te zijn. Ze lijkt zich niet zo druk te maken om Claire’s gezondheid, maar meer om het monster dat achter haar aan zat dat ze William noemt. Ze vertelt dat het monster haar man William Birkin is. William werkte aan het G-virus, een sterkere variant van het T-virus dat voor de incidenten in het Arklay gebergte zorgde twee maanden terug. William was van plan om het virus te verkopen aan het Amerikaanse leger, maar Umbrella stak daar een stokje voor. Ze stuurden een paramilitaire eenheid op Birkin af om het virus terug te halen, maar schoten hem daarbij onbedoeld ook neer. Om te overleven injecteerde William zichzelf met het G-virus en ging op jacht naar de mannen. Tijdens het gevecht tussen de militairen en William braken er ook een aantal reageerbuisjes waar het T-virus in zat. De ratten die in het riool leefden werden hiermee besmet en die zorgden uiteindelijk weer voor de uitbraak waar Raccoon City momenteel aan ten onder gaat.

William is nu een hersenloos, alsmaar muterend monster dat door het G-virus gedreven wordt om Sherry te infecteren. Zij is degene die genetisch gezien het meest op William lijkt en dus de ideale drager om het G-virus verder te verspreiden. Annette lijkt echter niet door te hebben dat Sherry in het riool rondloopt op de vlucht voor het monster en voordat Claire haar dat kan vertellen is ze alweer vertrokken. Claire blijft achter en gaat op zoek naar Sherry.

Iets verderop hebben Leon en Ada een manier gevonden om in het riool te komen. Terwijl ze door de tunnels lopen horen ze allerlei geluiden die aangeven dat er iets heel erg groots bij hun in het riool is. Een eindje verderop komen ze erachter wat het is. Terwijl Leon door het smerige water waadt komt er plots een gigantische alligator uit een rioolbuis gekropen. Terwijl hij rent voor zijn leven weet Leon onder een gasleiding door te duiken waar de alligator zijn tanden in zet. Leon bedenkt zich niet en schiet op de leiding en met een enorme knal ontploft de alligator. Terwijl ze nog bijkomen van de schrik stuitten Leon en Ada op Annette Birkin. Ada geeft aan dat ze voor het G-virus komen, maar Annette vlucht weg. Ada rent er achteraan maar wordt door de wetenschapper beschoten. Leon springt ertussen om Ada te redden van een kogel, maar wordt zelf in zijn schouder geraakt en raakt buiten westen. Ada verbindt hem vlug en gaat snel achter Annette aan. Het duurt niet lang voor ze haar gevonden heeft. Ze eist van Annette dat ze haar het G-virus overhandigt, maar de sluwe wetenschapster heeft een val gezet voor de FBI-agente en Ada stort van een loopbrug een paar meter naar beneden een vuilstort in. Haar been wordt hierbij door een scherp stuk metaal gespietst en ze raakt bewusteloos van de pijn.

Terwijl dit alles gebeurt heeft Claire Sherry gevonden, maar voordat ze bij het meisje kan komen wordt ze weer aangevallen door William. Ze slaat op de vlucht en weet een val te zetten voor het monster dat door een bouwkraan geraakt wordt en een diep gat in gegooid wordt.

Claire keert terug naar Sherry en ontdekt dat het meisje door William is geïnfecteerd. Annette ziet het duo via een camera en vertelt hen dat ze achter William aan moet om te voorkomen dat hij miljoenen anderen anders zal infecteren. Ze vertelt Claire dat ze vlakbij de NEST faciliteit zijn, een ondergronds laboratorium van Umbrella, en dat ze hier een vaccin kan vinden om Sherry te helpen. Claire pakt het meisje op en vertrekt richting NEST.

Terug in het riool is Leon weer bijgekomen en hij merkt dat Ada weg is. Hij besluit om naar haar op zoek te gaan. Tijdens zijn zoektocht stuit hij op een kabelbaan. Naast de gondel ligt een briefje van Claire waarin staat dat ze een kleine omweg moet nemen door een laboratorium om een vaccin te vinden voor een meisje dat ze gevonden heeft voordat ze de stad kan verlaten. Hij gaat verder met zijn zoektocht naar Ada en korte tijd later weet hij de gewonde vrouw te vinden. Ada vertelt hem dat ze naar de NEST moeten, het geheime lab van Umbrella. Hier kunnen ze een monster van het G-virus vinden dat Ada nodig heeft om een zaak te kunnen maken tegen Umbrella. Leon herinnert zich de kabelbaan en samen gaat het duo op weg naar NEST. Onderweg vertelt Leon dat hij niet kan wachten totdat de FBI Umbrella voor het gerecht heeft gesleept. Ada antwoordt dat hij niet officieel aan de zaak werkt en dat zodra ze het virus hebben ze weer solo verder gaat. Voordat het zover is heeft ze wel Leon’s hulp nog een keer nodig. Ze is zelf gewond, kan bijna niet meer lopen en dus moet Leon het lab doorzoeken naar het virus. Ze vraagt of hij hem vertrouwt, maar hij antwoordt met dezelfde vraag. Desondanks stapt Leon, wederom alleen, de NEST binnen.

Claire heeft ondertussen het lab grondig onderzocht en het vaccin weten te vinden. Voordat ze ermee terug kan naar Sherry wordt ze wederom opgewacht door William die nog verder en grotesker is gemuteerd. Anette, die constant achter William aanzit om hem uit te schakelen, schiet haar te hulp, maar het monster blijkt onvoorstelbaar taai en weet Anette ernstig te verwonden. Claire geeft haar het vaccin en stuurt haar weg om Sherry te helpen terwijl zij met William afrekent. Claire weet het gedrocht uiteindelijk wel neer te krijgen en haast zich terug richting Sherry, die inmiddels het vaccin toegediend heeft gekregen van Anette en aan de beterende hand is. Anette daarentegen bezwijkt aan haar verwondingen.

Tijd om te rouwen is er niet. Er klinkt een waarschuwing dat er door een onbevoegd persoon een niveau 4 virus verwijderd is en dat om te voorkomen dat dit de buitenwereld bereikt het zelfvernietigingssysteem in werking is gezet. De meiden moeten het gebouw zo snel mogelijk uit. Ze weten een nooduitgang te vinden die hun naar een treinplatform brengt vanwaar ze de faciliteit kunnen verlaten.

Op weg het treinplatform ziet Claire op een monitor dat Leon ook nog ergens in het lab rondloopt. Ze probeert contact met hem op te nemen, maar de verbinding is erg slecht en Leon vertelt haar dat ze niet op hem moeten wachten maar zichzelf in veiligheid moeten brengen. Hierna valt de verbinding weg. Terwijl ze op de lift naar beneden zitten worden ze nogmaals geconfronteerd met William. Claire gaat wederom het gevecht met hem aan en ditmaal weet ze het monster volledig te vernietigen. Het enige dat er over is, is een dikke klomp vlees. Onderaan aangekomen twijfelt Claire kortstondig of ze de trein in gang moet zetten, maar ze besluit het toch te doen. Terwijl het gevaarte in beweging komt halen Claire en Sherry opgelucht adem. Ze hebben het overleefd, ze gaan naar huis.

Een paar minuten eerder.

Leon heeft het G-virus gevonden. Hij grijpt een buisje, maar doordat hij dit doet activeert hij het zelfvernietigingssysteem. Hij haast zich terug naar de uitgang en naar Ada. Voordat hij die weet te bereiken loopt hij nog een zwaargewonde Anette tegen het lijf. Ze smeekt hem het monster van het G-virus te vernietigen. Het mag absoluut niet in de verkeerde handen vallen, maar Leon zegt dat hij het als bewijsmateriaal meeneemt voor de FBI. Anette vertelt hem dat Ada geen FBI-agente is, maar een huurling die het monster wil verkopen aan de hoogste bieder. Leon gelooft haar niet en gaat op weg terug naar Ada terwijl Anette hem naroept dat ze hoopt dat hij gelijk heeft.

Korte tijd later staat Leon weer op de loopbrug die terugleidt naar de ingang. Ada staat al op hem te wachten en heeft de noodlift die naar het treinplatform leidt al geopend voor een snelle weg naar buiten. Terwijl hij de brug oversteekt confronteert hij Ada met wat Anette hem heeft verteld. Ada zucht en vraagt hem waarom hij niet gewoon het monster had kunnen overhandigen. Ze trekt een pistool en richt het op Leon, die hetzelfde doet en zegt dat hij haar inrekent. Ada zegt dat ze gewoon haar werk deed, maar Leon countert dat hij dat ook doet. Hij laat zijn pistool zakken en zegt dat ze hem maar neer moet schieten dan als ze het monster wil, maar ook Ada laat haar wapen zakken. Terwijl de boel om hen heen in begint te storten klinkt er plots een pistoolschot en stort Ada over de railing van brug. Het is Anette die met een laatste krachtsinspanning heeft geprobeerd te voorkomen dat het virus het lab verlaat. Leon weet Ada nog net op tijd te grijpen, maar verliest hierbij het monster van het G-virus dat de diepte in valt. Hij probeert haar naar boven te hijsen, maar verliest zijn grip. Ada vertelt hem dat hij goed op zichzelf moet passen en valt vervolgens ook naar beneden. Kwaad en verdrietig stapt Leon in de lift naar de nooduitgang.

Onderaan komt Leon terecht in een soort beveiligingsruimte met allerlei monitoren en camera’s. Hier ontvangt hij een oproep van Claire die hem probeert te vertellen dat ze een uitgang heeft gevonden. De verbinding is echter enorm slecht en Leon roept dat ze niet op hem moeten wachten, maar zichzelf in veiligheid moeten brengen. Terwijl de verbinding wegvalt stormt de Tyrant ineens de ruimte binnen en Leon zet het op een lopen richting de goederenlift die hem naar het treinplatform moet brengen. De Tyrant weet hem echter te grijpen, maar dankzij een geluk bij een ongeluk ontploft er vlak naast het monster een enorme gastank. Het wezen laat Leon vallen en die weet de lift te bereiken. De Tyrant laat het er echter niet bij zitten en is dankzij de klap gemuteerd naar een nog sterkere variant. Hij springt de lift achterna die onderweg naar beneden is. Op de lift is er geen ontkomen aan en Leon gaat het gevecht met het monster aan. Net wanneer het lijkt dat Leon het gevecht gaat verliezen valt er plots een raketwerper op de lift. Veel tijd om zich af te vragen waar dat ding ineens wegkomt is er niet en Leon gebruikt hem om de Tyrant aan flarden te schieten. Terwijl hij van de lift af stapt die inmiddels beneden is aangekomen kijkt een mysterieuze gedaante vanuit de schaduwen toe hoe hij richting het treinplatform sprint. “Nu staan we weer gelijk”, zegt de gedaante zachtjes terwijl ze zich omdraait en wegloopt.

Bij het treinplatform aangekomen ziet Leon dat het voertuig al in beweging is gekomen en richting de tunnel rijdt die naar buiten toe leidt. Met een uiterste krachtsinspanning weet hij er nog op te springen. Terwijl hij op adem komt denkt hij nog een keer terug aan Ada, maar daarna gaat hij naar binnen waar hij Claire en Sherry treft. Ze hebben het gered, ze gaan naar huis.

Plots klinkt er achter op de trein een flinke bonk. Het hele voertuig schudt en Leon besluit uit te zoeken wat dat was. Terwijl hij bij de achterkant van de trein komt, wordt daar ineens de wand van de wagon opengescheurd. Een hevig gemuteerd monster probeert op de trein te klimmen. Het is William Birkin, waar inmiddels totaal niks menselijks meer van over is gebleven.

Terwijl Leon alles wat hij nog heeft loslaat op het gedrocht zijn Claire en Sherry ook op het kabaal afgekomen. Terwijl Claire de wagon loskoppelt drukt Leon op het laatste moment nog een grote ijzeren staaf in het reusachtige oog van het monster dat langzaam maar zeker hun kant op glibbert. Hij springt van de wagon af terug richting de beide meiden en ze kijken hoe de wagon met het monster langzaam vaart mindert en opgeslokt wordt door de explosie van het zelfvernietigingssysteem van de NEST.

Eenmaal buiten vraagt Claire wat ze nu gaan doen? Leon antwoordt dat ze eerst maar eens uit de stad moeten zien te komen en dat ze daarna alles op alles moeten zetten om Umbrella te laten boeten voor hun daden. En zo loopt het drietal samen weg van Raccoon City, vastbesloten om te proberen te voorkomen ooit weer zo’n ramp te laten gebeuren.

Korte review

De remake van Resident Evil 2 is simpelweg fantastisch. De graphics zijn prachtig en het geluid is steengoed. De game weet de sfeer van het origineel perfect te benaderen, maar dankzij de moderne besturing is deze remake geschikt voor zowel de veteranen die het origineel meerdere keren gespeeld hebben als nieuwkomers. Op zoek naar een spannende game? Dan is dit een no-brainer!

Check hier de uitgebreide review.

Het volgende deel uit de reeks is Resident Evil 3.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments