We hebben weer een stelling voor jullie om op te reageren. Doe je mee?

In ons Discord kanaal liet digital nomad Niels een comment achter ter bespreking voor onze wekelijkse podcast. Hij schrijft: “Wanneer zien jullie graag een hardere grens van Xbox One en Xbox Series X|S games? Wanneer moeten we echt Xbox Series X|S only games krijgen?”.

De vraag gericht aan de podcastcrew komt voort uit het laatste nieuws over Dead Island 2. Hieruit blijkt dat er steeds minder dingen mogelijk zijn op de Xbox One. Dead Island 2 biedt namelijk geen mogelijkheid op de Xbox One en One S om een co-op sessie te hosten. Niels: ‘De ontwikkelaar Dambuster Studios geeft aan dat het bezig is met er voor te zorgen dat het hosten van co-op op elke console beschikbaar komt, maar voor nu is het alleen mogelijk om een co-op sessie te joinen met iemand die een Xbox One X/Xbox Series X of Xbox Series S heeft. Het zou te maken hebben met de grafische kracht van de game en het feit dat de co-op sessies niet op servers worden gehost, maar gebruik maken van een peer-to-peer model’.

Kortom, wordt de console uit 2013 inmiddels een te groot blok aan het been van de ontwikkelaar? En zou het dus beter zijn definitief vaarwel te zeggen? We horen graag jullie mening in de poll en de comments. Deze zullen we bespreken tijdens onze wekelijkse podcast die voor vrijdag 21 april om 21:00 uur gepland staat. De podcast wordt live op twitch.tv/xboxnederland uitgezonden.

Drop je mening!

Xbox moet stoppen met games op de Xbox One uit te brengen!

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...
Abonneer
Abonneren op
15 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
DM4S
DM4S
5 maanden geleden

Het is voor indie developers interessanter om voor beide generaties te ontwikkelen. Laat de grote AAA maar series x eclusive worden

Matthew
Redacteur
5 maanden geleden

Zit er een beetje tussenin. Ondanks dat de Series X vaker beschikbaar is liggen ze nog steeds niet volop in de schappen(of je moet meer willen betalen). voor AAA titels met een grote scope die teveel afhankelijk is van graphics en stuff kan ik me voorstellen dat het beter is om de focus alleen op de Series X/S houden. Maar niet elke game is van dermate kwaliteit dat ik het idee heb dat de Xbox One al buitenspel gezet moet worden. Denk dat door de pandemie periode en lever problemen de echte start van de Nieuwe Generatie pas later is… Lees verder »

Martinspire
Martinspire
5 maanden geleden
Antwoord aan  Matthew

Ze zijn imo goed genoeg verkrijgbaar dat het geen issue is om er 1 te vinden.

Picnic82
Picnic82
5 maanden geleden

Laat de grotere games aljeblieft zo snel mogelijk beginnen met de focus op alleen current gen te ontwikkelen. Door de Series S hebben ze sowieso extra aandacht nodig. Ik snap dat het voor de kleinere games interssanter kan zijn om ook op de One te ontwikkelen, gezien ze dan natuurlijk een grotere afzetmarkt hebben.

JOZILIAN
JOZILIAN
5 maanden geleden

digitaal moeten ze daar lekker mee doorgaan. kan helemaal geen kwaad, op fysieke disks ja dat is nu wel mooi geweest. Ook third party moet daar mee stoppen

JOZILIAN
JOZILIAN
5 maanden geleden
Antwoord aan  JOZILIAN

kijk bijvoorbeeld naar EA. Zoals zij FIFA hebben neergezet. Een versie voor de one/series en 1 voor de series. Het kan gewoon en bijt elkaar niet tot nauwelijks.

JOZILIAN
JOZILIAN
5 maanden geleden
Antwoord aan  Rik

Fifa is visueel zeker iets anders dan de one versie. Het enige jammere vond ik toen dat je online niet tegen elkaar kon als je de series versie geinstalleerd had.

Matthew
Redacteur
5 maanden geleden
Antwoord aan  JOZILIAN

Ik hoop dat ze met fysiek door blijven gaan. Anders is er helemaal geen hoop meer op goedkopere games. Fysieke games zijn op release altijd goedkoper dan digitaal. En voor mensen die niet graag full price betalen of het niet in het budget zit is dat ideaal

Martinspire
Martinspire
5 maanden geleden

Droppen die hap. De consoles zijn gewoon goed verkrijgbaar, de series S is niet veel duurder en als er iemand een bug heeft, dan kun je die nog wel oplossen, maar dat is alles.

Ambassador
Ambassador
5 maanden geleden

Tja je zou mogen verwachten dat 3 jaar na de release van de Series, dat we de oude generatie achter ons kunnen laten.